!!! KIEMELT CIKKEK !!!

A miskolci gyökereink nekünk csak előnyt jelentenek - interjú a Falatozz.hu társalapítójával
2021.09.17. 08:00 | Hírek

Egy borsodi testvérpár minden szabad percében, strandon és egyetemi vizsga közben is dolgozott az ételrendelő portálon, évekig csak visszaforgatva a pénzt. Sokat kockáztattak a ma már évi többmilliárdos kereskedelmi forgalomért.

Közelednek a kuponos akciók: töretlen a digitális faktoring népszerűsége
2021.09.14. 09:15 | Hírek

Töretlen a digitális faktoring népszerűsége a kkv-k körében, a kuponnapok közeledtével és a moratóriumban történt változások hatására pedig még nagyobb érdeklődés várható. A Péntech oldalán már több mint 12 milliárd forint értékben igényeltek finanszírozást a vállalkozások.

Környezetbarát kényelem: lehetsz virtuális szemétszedő!
2021.09.14. 08:00 | Hírek

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál és a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület összefogásának köszönhetően akár ételrendelés közben is támogathatjuk az ország erdőinek hulladékmentesítését.

Process Solutions: Folyamatosan fejlődik a könyvelési automatizáció, de még sokáig lesz szükség emberi erőforrásra
2021.09.03. 11:59 | Hírek

A Process Solutions (PS), Magyarország piacvezető BPO (business process outsroucing) vállalata és az európai régió gyorsan növekvő független számviteli szolgáltatója kiemelt fókusszal dolgozik a könyvelési automatizáció megvalósítását célzó projekteken. Bár a technológia gyorsan fejlődik, a vállalat előrejelzése alapján még sokáig lesz szükség emberi erőforrásra a területen.

Zen.com: egyre gyorsabban terjed az elektronikus tárcák használata
2021.09.01. 08:00 | Hírek

Az Európai Unió egységes elektronikus személyazonosító tárca létrehozásán dolgozik, amely lehetővé teszi az elektronikus személyi igazolvány, a jogosítvány, bankkártyák és más fontos dokumentumok tárolását egyetlen alkalmazásban. A kezdeményezés a digitális tárcák terjedéséhez hasonlóan - amelyet a fogyasztók eleinte elsősorban online vásárlásra használtak, mára viszont közel ugyan annyian fizetnek vele fizikai üzletekben is - gyorsan általánossá válhat a világjárvány utáni valóságban. Magyarországon a vásárlások fele ugyan még mindig készpénzes, de 2020-ban több mint 800 000 kártyát regisztráltak mobiltárcába, amivel használatuk elérte a 14 százalékot a felnőtt lakosság körében.

Zen.com: digitális pénzügyi szolgáltatások, amelyek használatával nem csak olcsóbbá, de nyugodtabbá is tehetjük a nyaralást
2021.08.16. 08:00 | Hírek

A határok fokozatos megnyitása az elmúlt hónapokban új lendületet adott az európai utazási kedvnek és egyre többen indulnak útnak a nyári csúcsidőszakban. Az általános optimizmus ellenére egy utazás során a jelenlegi időszakban a megszokottnál több váratlan helyzet adódhat, ezért érdemes megismerkedni azokkal pénzügyi megoldásokkal, amelyek segítségével nem csak megkímélhetjük magunkat a felesleges kiadásoktól, de az anyagi kockázatokat is jelentősen csökkenthetjük.

Újgenerációs, intelligens gyorstöltési technológiát mutatott be az OPPO
2021.08.11. 11:00 | Hírek

Az OPPO vezető globális okoseszköz márka az OPPO Flash Charge Open Day nyílt napon bemutatta a vállalat töltéstechnológiai kutatásainak és gyorstöltési megoldásainak fejlesztésével kapcsolatos legújabb eredményeit. Az OPPO Flash Charge újításainak köszönhetően minden korábbinál gyorsabban és biztonságosabban tölthetők fel mobileszközeik.

A Gránit Bank Magyarország első digitális bankja
2021.08.11. 08:00 | Hírek

A Gránit Bank Zrt. volt az első teljesen magyar tulajdonban lévő digitális bank. A digitális bankolás ma már senki számára nem ismeretlen fogalom, hiszen a koronavírus járványnak köszönhetően még azok is kipróbálták a netbankok és mobilbankok előnyeit, akik eddig távol tartották magukat tőle. Ugyanakkor a digitális bank egy teljesen más szint, mint a netbank használata. Léteznek ugyanis olyan bankok, melyek kvázi csak virtuálisan léteznek, és úgy nyújtanak szolgáltatásokat az ügyfeleknek, hogy azok személyesen sosem keresik fel a bankfiókot, mert mindent online el tudnak intézni.

Amit a Sopron Bankról tudni érdemes
2021.08.10. 08:00 | Hírek

A Sopron Bank már több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és GRAWE csoport tagja, mely azért alapította meg a Sopron Bank Burgenland Zrt.-t, hogy betörhessen a Nyugat-Magyarországi piacokra. A banknak számos ügyfele van a régióban, leginkább a Dunántúlon van jelen, illetve két bankfiókkal Budapesten. A bank leginkább regionális pénzintézet, tehát az országban egyelőre csak a Nyugat-Dunántúli régióban vannak fiókja, és az ügyfelei túlnyomó része is ebből a régióból kerül ki, vagyis leginkább Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém és Fejér megyéből.

Megéri Fundamenta lakáskassza megtakarítást indítani az állami támogatás nélkül is?
2021.08.09. 08:00 | Hírek

A Fundamenta lakáskassza nevét szinte mindenki ismeri. Vagy azért, mert a cég neve egybeforrt a lakáskasszával, és még akkor is Fundamentaként hivatkoztunk rá, amikor másik banknál volt megtakarításunk, vagy pedig azért, mert pár éve az állam megszüntette a lakás megtakarításokhoz járó 30 százalékos állami támogatást, ami meglehetősen nagy port kavart akkoriban. Az állami támogatás megszűnésével sokan úgy gondolták, hogy a Fundamentának már nem lesz létjogosultsága, és le is húzhatja a rolót.

Vajon szuperalkalmazássá válik-e a Revolut?
2021.08.06. 12:00 | Hírek

A nyár kellős közepén szállásfoglalási alkalmazást indított a Revolut. Az alkalmazás vajon szexibbé teszi-e a fintech óriás alkalmazását, a felhasználók pedig értékelni fogják-e a Revolut erőfeszítéseit, hozzájárulva a nyereségességéhez?

Albérlet vagy lakáshitel – melyikkel járhatunk jobban?
2021.08.06. 08:00 | Hírek

A felnőttkor talán legfontosabb kérdése ez, hiszen gyakran már egyetemista korunkban elkerülünk otthonról, új városba költözünk, új helyet kell találnunk magunknak. Ezt követően pedig karriert építünk, családot alapítunk és rengeteg olyan tényező merül fel, amelyet érdemes kellően megfontolni, mielőtt döntést hozunk arról, hogy milyen formában fektessünk bele otthonunkba.

 

Egyéb hírek

Új, eddig lefedetlen helyszíneken bővül az Euronet ATM-hálózata a hazai városokban és falvakban
2021.06.24. 08:00 | Hírek

Új területre lépett az eddig főként városközpontokban, turisztikai célpontok közelében aktív készpénz-automata üzemeltető cég, az Euronet. A Közösségi ATM program keretében olyan településeket és városrészeket céloznak meg, ahol jellemzően eddig hiánycikk volt a készpénz. Az új, folyamatosan kihelyezett, kék-sárga színű készülékeket az Euronet.hu ATM-keresője segít megtalálni.

Online folytatódik a Dobbantó Program
2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését
2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében
2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

VÉGRE! Elindult a közlekedési mobiljegy a Volánbusz járatain
2020.03.23. 12:00 | Hírek

A nagy cégek közül, melyeknek a szolgáltatásait igénybe vesszük, évek óta a Volánbusz az egyetlen, ahol nem lehet semmilyen módon elektronikusan fizetni. A koronavírusnak kellett eljönnie, hogy ez megváltozzon, akkor viszont napok alatt össze tudták rakni.

Az MNB szerint a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot
2020.03.21. 18:00 | Hírek

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest. A Magyar Nemzeti Bank és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

NEM engedi el a hitelkamatokat a hitelfizetési moratórium!
2020.03.21. 09:00 | Hírek

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet csak haladékot ad a hitelkamat megfizetésére, de nincs arról szó, hogy nem kell megfizetni azt. Ez a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében elég nagy időzített bombát jelenthet.

A bankkártyás fizetés értékhatárának emelésére szólítja fel az MNB a pénzügyi rendszer szereplőit
2020.03.21. 08:00 | Hírek

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja a kormánynak.

Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön
2020.03.21. 00:00 | Hírek

Mostantól új feltételek vonatkoznak az egyik legnépszerűbb lakossági hitelre, a személyi kölcsönökre: maximum 5,9 százalék lehet a teljes hiteldíjmutatójuk.  Ez azt jelenti, hogy egy 1 millió forintra vetítve egy 5 éves kölcsön havi részlete alig több mint 19 ezer forint. Több lakossági bank a jogszabály életbe lépése miatt felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását, folyósítását és az új feltételek alapján kidolgozza az új konstrukciókat. Akadnak viszont bankok, amelyeknél már elérhető az 5,9 százalékos kamatplafonnak megfelelő személyi kölcsön.

A bankok elkezdték alkalmazni az MNB kedvezményes árazási kérését a jövedelemfeltételek kapcsán
2020.03.20. 22:00 | Hírek

A Bankkártya.hu körbekérdezte a bankokat az MNB ajánlásának elfogadásával kapcsolatban, a bankszámlacsomagok jövedelemfüggő árazásáról. A bankok válaszait szó szerint közöljük, és ahogy megérkeznek, úgy frissítjük vele a cikket.

Március 12-én ébredtek rá a kkv-k: baj van!
2020.03.20. 21:00 | Hírek

Március 12-én ébredtek új napra a hazai cégvezetők. Pénzügyeik következő egy évi alakulását tekintve merőben más, negatív véleménnyel vannak, mint akár csak néhány nappal e dátumot megelőzően. Csökkenő árbevétellel több mint háromszor, a profitot tekintve pedig közel két és félszer annyi cég számol jelenleg az előttünk álló egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból. A pesszimista vállalatvezetők aránya 11 éve nem látott szintre emelkedett, és vélhetően ez az arány még tovább növekedhet a következő napokban.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó