!!! KIEMELT CIKKEK !!!

Erre kell figyelniük a kereskedőknek és szolgáltatóknak a nyitás előtt: Kulcsfontosságú a bankkártyaolvasó terminálok ellenőrzése
2021.04.12. 11:03 | Hírek

Ahogy az országban halad az oltási kampány, fokozatos nyitásra készülhetnek a kereskedők és a szolgáltatók, köztük olyanok is, akik akár hónapok óta tartanak zárva. Amikor egy üzlet vagy szolgáltató zárva tart, nem kapcsolja be a POS terminálját, ami a nyitáskor komoly fennakadásokat okozhat majd a kártyaelfogadásban. Ez azért is kiemelt probléma, mert 2021 január 1. óta kötelező elektronikus fizetést biztosítani minden olyan kereskedelmi vagy szolgáltató egységben, ahol online pénztárgép található.

Hogyan igényelhető a személyi kölcsön?
2021.04.14. 08:00 | Hírek

Az alábbi cikk bemutatja, milyen gépjárműveket vásárolhatunk egy banki személyi kölcsönből, és hogy hogyan igényelhetjük meg azt.

Személyi kölcsön igénylés a Cetelemtől
2021.04.09. 08:00 | Hírek

Az alábbiakban kiderül, hogyan és milyen feltételekkel igényelhető a Magyar Cetelem Bank személyi kölcsöne.

Zen.com: sajátos fogyasztótípust hozott létre az online kereskedelem robbanásszerű növekedése
2021.04.07. 13:27 | Hírek

Az új technológiák iránti nyitottságának köszönhetően Közép- és Kelet-Európa e-kereskedelme a globális átlag feletti ütemben bővült az elmúlt évben (29,1%), így a régió akár az európai piac mozgatórugójává is válhat. Az online értékesítési felület létrehozása azonban még nem garantálja a kis- és középvállalkozások sikerét a digitális világban: a ZEN.com piaci elemzése szerint a gyorsuló digitalizáció új, egyéni jellemvonásokkal bíró e-fogyasztói típust hozott létre, és a vállalkozások számára élet-halál kérdés, hogy hogyan tudnak alkalmazkodni sajátos igényeikhez.

Lengyelországban terjeszkedik a Péntech, a digitális faktoring és online hitelezés úttörője
2021.03.29. 13:22 | Hírek

A Péntech 2021 februárjában megalapította lengyel leányvállalatát, amely teljeskörű faktoring szolgáltatást nyújt Lengyelországban bejegyzett cégek részére.

A lengyel faktoring piac nagyjából a tízszerese a magyar faktoring piacnak, így kifejezetten vonzó célpont a Péntech számára.

Netbank ügyintézés: fókuszban a biztonságos utalás
2021.03.25. 08:00 | Hírek

A bankszámlákkal kapcsolatos ügyintézések jelentős része elvégezhető ma már netbankon keresztül. Legyen bankszámlánk bármelyik hitelintézetnél is, a netbank szolgáltatással mindenhol találkozhatunk. A bankfiókban való személyes megjelenéssel akár negyedóra alatt igényelhet a számlatulajdonos hozzáférést. Érdemes a megoldás előnyeit kihasználni, pláne napjainkban, amikor a személyes ügyintézést a legtöbben igyekeznek elkerülni.

Glami.hu: a mesterséges intelligencia lehet a túlélés kulcsa a ruházati- és divat cégek számára
2021.03.23. 08:00 | Hírek

A GLAMI divatkereső platform iparági jelentése szerint a ruházati- és divatárucikkek online kereskedelemével foglalkozó vállalkozások körében egyre nagyobb szerephez jut a mesterséges intelligencián alapuló eszközök használata. A jelentés négy területet jelöl meg, amelyeken a kereskedelmi platformok számára kiemelt jelentőségű lehet az MI-eszközök használata.

Az e-kereskedelmi vállalkozások évente 30 milliárd dollárt veszítenek a kártyás fizetésekhez kapcsolódó visszaterhelési követelések miatt
2021.03.12. 08:00 | Hírek

A globális e-kereskedelmi piacon évente húsz százalékkal nő a bankkártya tulajdonosok által kezdeményezett visszaterhelési eljárások száma, 2020-ban több mint 30 milliárd dollárt tett ki az online értékesítő vállalkozások ezekből származó vesztesége. Az európai piacon már megjelent az első digitális fizetési szolgáltató, amely a vállalkozásokat teljes egészében mentesíti a visszaterhelésekhez kapcsolódó pénzügyi és adminisztrációs terhektől.

Folyamatos technológiai fejlesztésekkel segítik a könyvelés és bérszámfejtés automatizációját a PS-nél
2021.03.10. 08:00 | Hírek

Folyamatos technológiai fejlesztésekkel segítik a könyvelés és bérszámfejtés automatizációját a PS-nél.

Öt évet ugrott a jövőbe a divatkereskedelem digitalizációja, az új típusú vásárlási szokások a jövőben is velünk maradnak
2021.03.02. 08:00 | Hírek

Gyökeresen átalakulás várható a divatkereskedelemben, a gyors piaci változások a márkákat és a kiskereskedőket egyaránt érintik. Az online kereskedők helyzeti előnye megkérdőjelezhetetlen, a kereskedelmi láncok több ezer offline üzletet zártak be és jelentős összegeket fektetnek e-kereskedelembe.

Kevesebb, mint az adósok 1 százaléka élt a kintlévőség-kezelő által vállalt önkéntes moratóriummal 2020-ban
2021.03.01. 08:00 | Hírek

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalata, az EOS éves jelentése szerint a lakosság igyekezett törleszteni azokat a lejárt adósságait, amelyekre nem vonatkozott az állami hitelmoratórium.

Egyre népszerűbb a faktoring a KKV-k körében: a digitális finanszírozási termékek jelentik a jövőt
2021.02.25. 11:30 | Hírek

Jelentősen megugrott a digitális finanszírozási termékek iránti érdeklődés, hiszen a járvány okozta válság erősen befolyásolta a hazai KKV-k likviditását. 2020 március óta több mint 400%-kal nőtt a Péntech finanszírozási oldalán regisztráló KKV-k száma.

 

Koronavírussal kapcsolatos friss hírek

Online folytatódik a Dobbantó Program
2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését
2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében
2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Fontos részletek derültek ki a moratóriumról és az 5,9 százalékos hitelekről
2020.03.26. 08:00 | Hírek

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette, hogy mit javasolna az MNB a moratórium alatt felgyűlt kamatok kapcsán.

Megjöttek az új kormányrendelet szerinti kölcsönök: több banknál is elérhető az 5,9 százalékos személyi hitel
2020.03.23. 13:00 | Hírek

Elsőként az OTP Bank, a K&H Bank, és a Takarékban kínálja az 5,9 százalékos személyi kölcsönt.

VÉGRE! Elindult a közlekedési mobiljegy a Volánbusz járatain
2020.03.23. 12:00 | Hírek

A nagy cégek közül, melyeknek a szolgáltatásait igénybe vesszük, évek óta a Volánbusz az egyetlen, ahol nem lehet semmilyen módon elektronikusan fizetni. A koronavírusnak kellett eljönnie, hogy ez megváltozzon, akkor viszont napok alatt össze tudták rakni.

Az MNB szerint a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot
2020.03.21. 18:00 | Hírek

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest. A Magyar Nemzeti Bank és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

NEM engedi el a hitelkamatokat a hitelfizetési moratórium!
2020.03.21. 09:00 | Hírek

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet csak haladékot ad a hitelkamat megfizetésére, de nincs arról szó, hogy nem kell megfizetni azt. Ez a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében elég nagy időzített bombát jelenthet.

A bankkártyás fizetés értékhatárának emelésére szólítja fel az MNB a pénzügyi rendszer szereplőit
2020.03.21. 08:00 | Hírek

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja a kormánynak.

Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön
2020.03.21. 00:00 | Hírek

Mostantól új feltételek vonatkoznak az egyik legnépszerűbb lakossági hitelre, a személyi kölcsönökre: maximum 5,9 százalék lehet a teljes hiteldíjmutatójuk.  Ez azt jelenti, hogy egy 1 millió forintra vetítve egy 5 éves kölcsön havi részlete alig több mint 19 ezer forint. Több lakossági bank a jogszabály életbe lépése miatt felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását, folyósítását és az új feltételek alapján kidolgozza az új konstrukciókat. Akadnak viszont bankok, amelyeknél már elérhető az 5,9 százalékos kamatplafonnak megfelelő személyi kölcsön.

Nem lesz könnyű az 5,9 százalékos lakossági hitel igénylése
2020.03.20. 23:00 | Hírek

Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó