!!! KIEMELT CIKKEK !!!

Az iskolai ballagás gyakran a pénzügyi önállóság kezdete is a fiatalok számára
2024.05.14. 14:24 | Hírek

Beköszöntött a május, elérkezett a ballagások időszaka. Ezekben a napokban egyszerre tölti meg büszkeség, öröm, valamint aggodalom a szülők szívét. A fiatalokat ilyenkor olyan tudással és lehetőségekkel kell felvértezniük, amelyek segítik őket a felnőtté válásban. A diákok új utakra lépnek a tanulmányok, a munka és a pénzügyek terén. Az OTP Bank friss adatai szerint a legtöbb bankszámlát a 14-16 éves korosztály számára nyitják. Az is kiderült, a fiatalok nemcsak vásárlásaikhoz használják számlájukat, de megtakarításaikat is itt kezelik.

Fontos változások jönnek a követeléskezelésekben
2023.10.11. 18:00 | Hírek

Az új EU-direktíva értelmében bárki számára megnyílik a követelésvásárlás lehetősége, ami hamarosan a piac liberalizációjához vezet. Az ingatlan fedezetű tartozások kezelése során az árverezés helyett ma már egyre gyakoribb az ingatlan hitelezővel közös értékesítése. A modern követeléskezelésben kezd elterjedni a digitális csatornák használata is. A ChatGPT megjelenése alapjaiban változtatja meg az üzleti folyamatokat, azonban a kintlévőség kezelése során az emberi tényező változatlanul sokat nyom a latban.

Minden, amit manapság a svájci frankról tudnunk kell
2023.09.18. 09:00 | Hírek

A Svájci frankról az emberek nagy részének automatikusan az eladósodás jut eszébe, ez főleg annak tudható be, hogy körülbelül 10-15 évvel ezelőtt a magyar emberek nagy része a svájci frank alapú hitelekben adósodott el. Sajnos azonban szinte mindenkinek van olyan rokona, ismerőse, akinek az életét keresztül húzta vagy a svájci frank, vagy éppen az euro alapú hitel.

Milyen gyorsan kaphatunk gyorskölcsönt?
2023.09.18. 08:00 | Hírek

Vannak olyan helyzetek, amikor gyorsan van szükségünk egy magasabb összegre. Ez lehet valamilyen vészhelyzet, rongálás, kár, vagy meghibásodás, amit azonnal orvosolni kell, egy váratlan esemény, vagy épp egy nagyon jó ajánlat, amit nem szabad kihagyni. Ilyenkor a legtöbben azonnal kölcsönben, hitelben gondolkodnak, viszont aggódnak, hogy a pénz milyen gyorsan kerülhet hozzájuk. Ha sürgős a dolog, nem várhatunk heteket, talán napokat sem a hitelbírálatra. Természetesen ma már arra is van lehetőségünk, hogy gyorsan pénzhez juthassunk.

Kézzel fogható előnyök az UniCredit bankszámla választásakor
2023.06.29. 08:00 | Hírek

Sokféle szempontból versenyeznek egymással a bankok, mégis van pár dolog, amelyben az UniCredit Bank ajánlatai verhetetlenek. Aki a korlátlanul ingyenes átutalást vagy a legnagyobb összegű pénzvisszatérítést keresi egy bankszámlanyitásért, az az UniCredit Banknál megtalálja!

 

Lakáshitelt keresel? Bemutatjuk az UniCredit kedvező ajánlatait
2023.06.15. 08:00 | Hírek

A lakáshitel talán életed legnagyobb, leghosszabb időre szóló elköteleződése egy bank felé. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik bank melyik konstrukcióját választod. A számokon túl érdemes néhány más, nem kevésbé fontos szempontot is figyelembe venned. Megmutatjuk, hogy az UniCredit Bank lakáshiteleit miért érdemes választani, és azt is, hogy mire figyelj, amikor hitelt keresel.

 

Így válaszd ki a legjobb UniCredit személyi kölcsönt!
2023.06.01. 08:00 | Hírek

Érdekel, hogy melyik bank kínálja most a legolcsóbb személyi kölcsönt? Jelenleg a személyi kölcsön kalkulátor első – legkedvezőbb találati – helyét az UniCredit Bank ajánlata foglalja el 2,5 milliós hitelösszegre, 7 éves futamidőre 300 000 forintos jövedelemmel. De mitől ennyire kedvező ez a kölcsön, és milyen szempontokat vegyél figyelembe, amikor személyi kölcsönt választasz? Ebben segít neked ez az útmutató.

 

A Fizetési Pont harmadszor is győzött a nagy POS terminál üzemeltető teszten
2023.05.02. 17:05 | Hírek

Ismét összehasonlítottuk négy POS terminál üzemeltető ajánlatát: még mindig a Fizetési Pont/OFSZ adja a legjobb árakat.

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában
2023.03.22. 13:34 | Hírek

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

Digitális transzformáció: Hol tart ma az automatizált könyvelés?
2023.03.03. 09:28 | Hírek

Automatizált könyvelési folyamatok, döntéstámogató rendszerek és a mindennapi munkát megkönnyítő informatikai fejlesztések segítik a könyvelés és bérszámfejtés szakterületeit a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

Egyre népszerűbbek az OTP Bank és az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi felnőttképzései
2023.01.30. 17:05 | Hírek

Több mint 2700-an vettek részt tavaly az OTP Bank és az OTP Fáy András Alapítvány felnőttek számára szervezett, pénzügyi ismereteket bővítő programjain. A visszajelzések alapján e képzések hiánypótló ismeretek átadásával támogatják a résztvevőket a mindennapi pénzügyeik kezelésében.

 

Harmadával esett vissza tavaly a budapesti újlakás-forgalom
2023.01.23. 08:00 | Hírek

Tavaly az újonnan piacra került új lakások száma meghaladta a kereslet volumenét Budapesten, s az azonnal költözhető eladatlan lakáskészlet is bővülésnek indult. Noha a piac befagyásáról nem beszélhetünk, a beruházók jelentős része most a vevőkhöz hasonlóan kivár, és megjelent a minimális áralku lehetősége is az újlakás-piacon – derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.

 

Egyéb hírek

Új, eddig lefedetlen helyszíneken bővül az Euronet ATM-hálózata a hazai városokban és falvakban
2021.06.24. 08:00 | Hírek

Új területre lépett az eddig főként városközpontokban, turisztikai célpontok közelében aktív készpénz-automata üzemeltető cég, az Euronet. A Közösségi ATM program keretében olyan településeket és városrészeket céloznak meg, ahol jellemzően eddig hiánycikk volt a készpénz. Az új, folyamatosan kihelyezett, kék-sárga színű készülékeket az Euronet.hu ATM-keresője segít megtalálni.

Online folytatódik a Dobbantó Program
2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését
2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében
2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

VÉGRE! Elindult a közlekedési mobiljegy a Volánbusz járatain
2020.03.23. 12:00 | Hírek

A nagy cégek közül, melyeknek a szolgáltatásait igénybe vesszük, évek óta a Volánbusz az egyetlen, ahol nem lehet semmilyen módon elektronikusan fizetni. A koronavírusnak kellett eljönnie, hogy ez megváltozzon, akkor viszont napok alatt össze tudták rakni.

Az MNB szerint a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot
2020.03.21. 18:00 | Hírek

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest. A Magyar Nemzeti Bank és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

NEM engedi el a hitelkamatokat a hitelfizetési moratórium!
2020.03.21. 09:00 | Hírek

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet csak haladékot ad a hitelkamat megfizetésére, de nincs arról szó, hogy nem kell megfizetni azt. Ez a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében elég nagy időzített bombát jelenthet.

A bankkártyás fizetés értékhatárának emelésére szólítja fel az MNB a pénzügyi rendszer szereplőit
2020.03.21. 08:00 | Hírek

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja a kormánynak.

Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön
2020.03.21. 00:00 | Hírek

Mostantól új feltételek vonatkoznak az egyik legnépszerűbb lakossági hitelre, a személyi kölcsönökre: maximum 5,9 százalék lehet a teljes hiteldíjmutatójuk.  Ez azt jelenti, hogy egy 1 millió forintra vetítve egy 5 éves kölcsön havi részlete alig több mint 19 ezer forint. Több lakossági bank a jogszabály életbe lépése miatt felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását, folyósítását és az új feltételek alapján kidolgozza az új konstrukciókat. Akadnak viszont bankok, amelyeknél már elérhető az 5,9 százalékos kamatplafonnak megfelelő személyi kölcsön.

A bankok elkezdték alkalmazni az MNB kedvezményes árazási kérését a jövedelemfeltételek kapcsán
2020.03.20. 22:00 | Hírek

A Bankkártya.hu körbekérdezte a bankokat az MNB ajánlásának elfogadásával kapcsolatban, a bankszámlacsomagok jövedelemfüggő árazásáról. A bankok válaszait szó szerint közöljük, és ahogy megérkeznek, úgy frissítjük vele a cikket.

Március 12-én ébredtek rá a kkv-k: baj van!
2020.03.20. 21:00 | Hírek

Március 12-én ébredtek új napra a hazai cégvezetők. Pénzügyeik következő egy évi alakulását tekintve merőben más, negatív véleménnyel vannak, mint akár csak néhány nappal e dátumot megelőzően. Csökkenő árbevétellel több mint háromszor, a profitot tekintve pedig közel két és félszer annyi cég számol jelenleg az előttünk álló egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból. A pesszimista vállalatvezetők aránya 11 éve nem látott szintre emelkedett, és vélhetően ez az arány még tovább növekedhet a következő napokban.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó