Kiemelt cikkek (x)

Európában is útjait keresi még a prepaid bankkártya
2015.03.26. 08:00 | Hírek

A GX és az Emerging Payments Association (EPA) által szervezett "Opening up UK Payment Systems – Access and Ownership" c. márciusi rendezvényén Londonban tizenkét, alapossággal kiválasztott, pénzügyi szektorban dolgozó vezető vitatta meg az angol fizetési piac helyzetét. Hazánkat Suppan Márton, a Peak Financial Services igazgatója képviselte. Exkluzív cikkünkben az ő beszámolóját ismertetjük a rendezvényről, melyből többek közt kiderül, hogy a kihívások az angol és a magyar piacon is hasonlóak.

Tavaly is mozogtak a játszóbuszok az OTP Bank jóvoltából
2015.03.10. 08:51 | Hírek

Az OTP Bank tavaly immár negyedik esztendeje támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programját a karácsonyi ajándékozásra szánt 25 millió forint összeggel. A program révén az ország nyolc leghátrányosabb kistérségének kis lakóihoz jut el a játék öröme, ahol összesen közel 42 ezer gyermek él.

A jól választott ajándékok akár a gazdaságot is felpörgethetik
2015.03.03. 03:49 | Hírek

A MasterCard tavaly karácsonyra készült tanulmánya kimutatta, hogy az európaiak 10 százaléka készpénzt ad karácsonyra családtagjainak, ami igen udvariatlan gesztus. Ezzel szemben a gondosan kiválasztott ajándékok nem csak nagyobb örömet okoznak szeretteinknek, de a kiskereskedelem teljesítményét is javíthatják ezekben a hetekben, mivel a pénz így nem kerüli el az üzleteket.

A kulturális életet is meghódítja az elektronikus fizetés: készpénzmentes könyvesbolt nyílt Budapesten
2015.03.03. 08:55 | Hírek

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja a MasterCard kártyatársaság támogatásával. A kizárólag elektronikus fizetést elfogadó üzlet úttörő jelentőségű, hiszen általa a kulturális élet egy újabb fontos területén, a könyvkereskedelemben is tért hódíthat a készpénzmentesség, amely már jól bevált és népszerű fizetési mód a nagy hazai fesztiválokon, de egy budapesti színház kávézójában is.

„Street food” különlegességek érintőkártyával
2015.03.03. 08:05 | Akciók

Gyoza, ramen, udon, shakshuka, korma, jalapeno, blondie, remulád, lollo rosso – ismerősen csengenek ezek az ételnevek? Ha nem, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy bárki elmerüljön a legmenőbb budapesti „street food” éttermek különleges kínálatában. November óta ugyanis hónapokon át a legnépszerűbb „utcai” étkezdékben 15 százalék kedvezménnyel fogyaszthat az, aki MasterCard® PayPassTM vagy Maestro® PayPassTM kártyával fizet. A promócióban havonta más-más étlapon kívüli menü érhető el akciós áron.

A MasterCard megszüntetné az internetes fizetéseknél használt jelszavakat
2015.03.02. 14:47 | Hírek

A MasterCard bejelentette, hogy vezető szerepet vállal egy új hitelesítési szabvány megalkotásában, mely elfogadása esetén jelentősen egyszerűsíti az internetes fizetést.

Kelet-Afrikában nyit innovációs központot a MasterCard a Bill és Melinda Gates Alapítvány közreműködésével
2015.03.02. 13:17 | Hírek

A pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében Kelet-Afrikában nyitja meg legújabb innovációs központját a MasterCard, jelentette be tegnap a kártyatársaság. A központ célja, hogy világszerte csaknem 100 millió ember számára biztosítson olyan pénzügyi és fizetési eszközöket, melyek gazdaságosak, működőképesek, széles körben hozzáférhetőek, és így hozzájárulnak az esélyegyenlőség növeléséhez.

Prepaid bankkártya: tegye félre, amit eddig a bankkártyákról gondolt!
2015.02.22. 13:00 | Hírek

A Bankkártya.hu-n az elmúlt hónapokban több cikket is írtunk a prepaid bankkártyákról. Tettük ezt azért, mert ez a kártyatípus itthon méltatlanul feledésbe merült, miközben nyugaton virágzik. Tettük ezt azért is, mert a MasterCard célkitűzése, hogy régiónkban sokkal erőteljesebb jelenlétet adjon ennek a terméknek, így hamarosan itthon is tömeges méretekben találkozhatunk majd vele. Oktató cikksorozatunkban most a kártya működésének hátteréről ejtünk szót, mely gyökeresen más, mint az itthon megszokott bankkártyák esetében.

A SIX Payment Services technológiai tapasztalatán alapul az első érintéses fizetéssel működő svájci készpénzkártya
2015.02.11. 11:42 | Hírek

A Hypothekarbank Lenzburg 2014 kora decembere óta bocsát ki érintésmentes (contactless) készpénzkártyákat Svájcban. A bank know-howja az Európai bankok vezető technológiai partnerétől, a SIX Payment Services-től származik.

Kártyapiac 2015: Arccal a biztonság és innováció felé
2015.02.11. 08:00 | Hírek

Az elmúlt év intézkedései számos megoldandó kérdés és feladat elé állították a hazai bankkártya piacot. Hogyan reagáltak az egyes intézkedésekre a bankok, hogyan tudtak fennmaradni az új környezetben? Merre változott a bankolási szokások trendje a szabályozások hatásaként? Miként fejleszthető tovább a bankkártya-elfogadó hálózat, hogyan lehet növelni az (új generációs) ATM-ek és POS terminálok számát, elfogadottságát, és sikerül-e visszatartani az ügyfeleket a készpénz preferálásától? Milyen trend figyelhető meg a bankkártyás visszaélések terén és milyen új, a megelőzést segítő megoldásokkal találkozhatunk?

2015 az okostelefonos és más új fizetési metódusok éve lesz a SIX szerint
2015.02.11. 10:28 | Hírek

A készpénzmentes fizetési megoldások specialistája, a SIX Payment Services, a 2014-es évben mind az online fizetési tranzakciók, mind a hagyományos POS hitel- és készpénzkártyás fizetési tranzakciók terén növekedést tapasztalt, amihez a technológia innovációk is hozzájárultak. A 2014-ben sokat emlegetett mobiltárca az Apple Pay elindulásával feltehetően valóban komoly momentumot gyűjt majd az idén. Az NFC alapú fizetés elterjedése várhatóan elmossa a választóvonalat az online és az offline fizetés között.

ÉLMÉNYVEZÉREK 2014: A K&H-nál és a Vodafone-nál a legjobb ügyfélnek lenni
2015.02.10. 13:26 | Hírek

A tavalyi év végén 2014-ben másodszor készítette el átfogó ügyfélélmény-kutatását a DEVELOR Tanácsadó Zrt., amelyben a vállalati szegmens mélyinterjús és kvantitatív felmérése mellett a lakosságot is monitorozta. Utóbbi eredményei egy 1200 fős reprezentatív minta alapján megmutatták azt is, hogy az ügyfelek ma Magyarországon kit tekintenek élményvezérnek, vagyis melyek azok a cégek, amelyek kiemelkedő és maradandó ügyfélélményt nyújtanak. Eszerint a K&H Bank, és a Vodafone kliensei gondolják azt, hogy ennél a két cégnél a legjobb ma ügyfélnek lenni.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Több cég működik tudatos stratégiával, mint egy éve
2015.03.02. 13:25 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Fix díjat kell fizetni a kártyás fizetés után
2014.11.10. 16:33 | Sajtószemle

A most benyújtott törvényjavaslatban megváltoztatta a tranzakciós illeték mértékét a kártyás fizetések esetén a kormány. Eddig, mint minden elektronikus tranzakció esetén 3 ezreléket kellett fizetnie a kibocsátó bankoknak. Ez jövőre már legfeljebb évi 800, illetve 500 forint lehet - hívta fel a figyelmünket a Deloitte. Ha a kártya alkalmas érintés nélküli fizetésre, akkor kell kevesebbet fizetni. Az adó alapja pedig a megelőző év összes tranzakciójának az értéke - írja az Origo.hu.

Beruházási hitel 1,6%-ért Széchenyi Kártyával (videó)
2014.11.07. 11:49 | Sajtószemle

A Széchenyi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6%-ra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető - írja a Gazdaságtv.hu.

Működhet az Apple Pay az USA-n kívül is
2014.10.30. 18:13 | Sajtószemle

A tegnapi indulást követően néhány felhasználó felfedezte, hogy a fizetési szolgáltatást jópár külföldi, USA-n kívüli hely is elfogadja - írja az Iphonehungary.hu.

Robbanhat a mobilfizetések száma
2014.10.30. 18:12 | Sajtószemle

Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll – ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat - írja a Vg.hu.

Pár hónap múlva okostelefonnal is vehet vonatjegyet
2014.10.30. 18:11 | Sajtószemle

Lecseréli jegyértékesítő rendszerét a MÁV, az új rendszert 2015 közepéig vezetik be. Egyszerűsödik a jegyellenőrzés is a vonaton, a kalauzoknál bankkártyával is fizethetnek majd - írja a Hvg.hu.

Fizetés külföldön: adu a bankkártya!
2014.10.30. 18:10 | Sajtószemle

Sokat használtuk a bankkártyánkat külföldön az év első felében nyaralásaink alkalmával. Ma még ugyan süt a nap, de a hétre már havazást jósolnak. Lassan elkezdhetjük tervezni a síelést. Az még a jövő zenéje, hogy többet vagy kevesebbet használjuk-e majd a kártyánkat külföldön, mint nyáron. Megnéztük hogyan és mennyiszer használtuk kártyáinkat 2014 első hat hónapjában külföldön - írja a Bankmonitor.hu.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját
2014.10.30. 18:09 | Sajtószemle

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk - írja a Ma.hu.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel
2014.10.30. 18:08 | Sajtószemle

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt - írja az Adózóna.hu.

Felkínálják a pin-kódokat
2014.10.30. 18:04 | Sajtószemle

Egyre többször fordul elő, hogy kifigyelik a csalók a készpénzfelvevőt, meglesik a pin-kódját majd ellopják a bankkártyát és leemelik róla a pénzt. Az sem ritka, hogy a pénztárcát tulajdonítják el, amelyben a kártya mellett egy cetlin a kód is szerepel. Az általunk megkérdezettek már elővigyázatosabbak, s inkább megjegyzik a négy jegyű kódot, mintsem, fölírnák valahova - írja a Somogytv.hu.

A jövő már itt van – Működik az első Fizetési Pont!
2014.10.30. 18:03 | Sajtószemle

A magyarok fizetési szokásait felmérő valamennyi kutatásnak két biztos pontja akad: az első, hogy idegenkedünk a bankkártyától, a második pedig hogy imádjuk a sárga csekket. Sokan sokféleképpen próbáltak ezen a beidegződésen változtatni, mindeddig sikertelenül. De mi lenne, ha nem az embereket akarnánk megváltoztatni, hanem ötvöznénk a két módszert? - írja a Bankmonitor.hu.

Változik a magyar bankkártyás világ: lépett az egyik nagy bank
2014.10.30. 18:02 | Sajtószemle

 

Futottak még...

A Citibank is PayPassra kapcsolt a betéti kártyáinál
2015.03.03. 08:56 | Hírek

2014. november végétől PayPass™ funkcióval ellátott MasterCard betéti kártyát bocsát ki minden új ügyfélkapcsolat esetén, valamint az elveszett, illetve eltulajdonított bankkártyák pótlásakor a Citibank. A lejáró érvényességű kártyák PayPass™ betéti kártyára történő megújítása idén január 1-jétől indult el.

Internetbank fejlesztések a Citibanknál
2015.03.03. 03:53 | Hírek

Ügyfelei visszajelzései alapján továbbfejlesztette internetbank funkcióit a Citibank, hogy a pénzügyek intézésekor még inkább felhasználóbarát, és továbbra is biztonságos szolgáltatással álljon ügyfelei rendelkezésére.

Így bankolnak a jómódú magyarok és csehek
2015.03.03. 08:52 | Hírek

Az átlagosnál magasabb jövedelemmel és/vagy megtakarítással rendelkező magyarok és csehek* pénzügyekkel kapcsolatos gondolkodásmódja, megtakarítási szokásai sok szempontból különböznek egymástól – derült ki a Budapest Alapkezelő kutatásából.** A csehek többet keresnek, és magasabb összegű megtakarításokkal rendelkeznek, ugyanakkor a befektetői attitűdjük hasonlóan konzervatív, mint a magyaroké. Prémiumbanki szolgáltatásokat mindkét országban alig egyötödük vesz igénybe, sőt, a legtöbben nem is tudnak arról, hogy kiemelt ügyfelek lehetnének bankjuknál.

AXA World MasterCard társkártya akció - 2015. tél
2015.03.03. 08:00 | Akciók

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Nevet váltott az evobank: NHB Bank lett
2015.03.03. 08:00 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az UniCredit közép- és kelet-európai divíziójának új vezetője Carlo Vivaldi
2015.03.02. 14:56 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

PayPallel is lehet fizetni a Tchibo webáruházában
2015.03.02. 14:40 | Hírek

href="http://bankkartya.hu/szolgaltatasaink/hogyan-olvashatom-el-az-elofizetoi-cikkeket" target="_blank">Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Ismét a Budapest Bank az év bankja a legutóbbi MasterCard – év bankja versenyen
2015.03.02. 14:09 | Hírek

A Bankkártya.hu-n még nem számoltunk be róla, hogy a 2013-as győzelmét követően, 2014-ben újra a Budapest Bank lett a MasterCard – év bankja verseny fődíjasa novemberben. A pénzintézet további két kategóriában is a legjobbnak bizonyult a jubileum előtt álló versenyben: Egyenlítő Hitel terméke kapta Az év lakossági hitelterméke díjat, valamint a bank vállalati értékesítési vezetője, Takács Zoltán nyerte Az év ifjú bankára címet.

MyCard: Pénzügyi szolgáltatást indít a Telenor
2015.03.02. 14:07 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Piacok és befektetések: az UniCredit 2015-ös kitekintése
2015.03.02. 14:05 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Megszületett a „Jiffy”, a SIA új, a whatsapphoz hasonlóan működő, okostelefonon keresztül történő pénzátutalási szolgáltatása
2015.03.02. 14:03 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Új fejlesztések segíthetik a mobilfizetés terjedését: uniós forrásból fejleszt a Cellum
2015.03.02. 14:01 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó