Kiemelt hírek (x)

Több tonnányi és sok milliárd forintnyi valutát hoznak haza a magyarok külföldről
2014.07.23. 13:08 | Hírek

Hétezer forint: ekkora összegnek megfelelő valuta marad a hazatérő magyar turisták csaknem egyharmadánál. Tízből csupán hatan figyelnek arra, hogy ne váltsanak át a szükségesnél több külföldi készpénzt az utazás előtt. A magyar turisták hét százaléka pedig nagy címletű külhoni bankjegyeket is hazahoz, akár tizenötezer forintnál is nagyobb értékben – derül ki a MasterCard kártyatársaság friss felméréséből.

E-útdíj - Az OTP nyerte a bankkártyás útdíj fizetés tenderét
2014.07.22. 18:05 | Hírek

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által, az on-line bankkártyás fizetéshez (VPOS) szükséges banki szolgáltatásokra kiírt tendert, egyedüli ajánlattevőként az OTP Bank Nyrt. nyerte meg.

Okos automaták: interaktív vásárlási élmény már Magyarországon is
2014.07.21. 13:41 | Hírek

Képzeljünk el egy olyan ital-, étel- vagy jegyautomatát, melynek interaktív érintőképernyője van, oktatóvideókat mutat be, a termék kiválasztásához és a fizetéshez nem kell több egyetlen érintésnél, ráadásul az ügyfél korábbi vásárlásai alapján képes új termékeket vagy szolgáltatásokat is a figyelmébe ajánlani. Mindez meglehetősen távolinak tűnhet, ám Magyarországon is egyre inkább a hétköznapok részévé válik, hiszen egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit, mint például a vásárlók gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálása.

K&H Biztosító: kedveltek a bankkártyás biztosítások
2014.07.20. 13:20 | Hírek

A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.

Ismét lecsapott az MNB ökle: a 72 milliós bírság kétharmadát az AXA kapta
2014.07.14. 15:48 | Hírek

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 71,75 millió forint bírságot szabott ki 10 pénzügyi szervezetre, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztókat terhelő díjakat és költségeket. A legmagasabb, 47,5 millió forintos büntetést az AXA magyarországi fióktelepe kapta - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Ismét a legjobb banknak választotta a K&H-t az Euromoney
2014.07.11. 13:00 | Hírek

A K&H egymás után második alkalommal kapta meg a "Magyarország legjobb bankja" elismerést az Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Nielsen: javult a fogyasztói bizalom
2014.07.23. 12:52 | Hírek

Valamelyest nőtt a magyar fogyasztók vásárlási kedve a második negyedévben, és pénzügyi helyzetük várható alakulását is többen látják pozitívan, mint egy negyedévvel korábban a Nielsen felmérése szerint, ugyanakkor az európai átlagtól jócskán elmarad a magyar fogyasztói bizalom.

Gátat szabna az EU a véletlen appon belül vásárlásoknak
2014.07.20. 13:18 | Hírek

Közös állásfoglalást küldtek az Apple-nek, a Google-nek és az Európai Interaktív Szoftver Szövetségnek az Európai Unió és annak tagállamai annak érdekében, hogy gátat szabjanak a véletlen appon belüli vásárlásoknak - közölte pénteken az Európai Bizottság.

MNB: megkezdődhet az orgoványi takarék felszámolása és betéteseinek kártalanítása
2014.07.17. 13:16 | Hírek

Hatályos a jegybank határozata, amellyel visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet működési engedélyét; ez megnyitja az utat a takarék felszámolása és a betétesek kártalanítása előtt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-t.

Pénzügyi fogyasztóvédelmi civil hálót épít ki a jegybank
2014.07.16. 18:01 | Hírek

Országos civil háló kialakítását kezdeményezi a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése és a fogyasztói jogérvényesítés elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

790 bank van Ausztriában, "néhánynak ki kell hullania"
2014.07.10. 16:17 | Hírek

Túl sok bank van Ausztriában az OeNB osztrák jegybank szerint, ezért a nem fenntartható üzleti modellel működőknek ki kell hullaniuk a piacról - írja az osztrák WirtschaftsBlatt hírportál.

Orgoványi takarék - az MNB visszavonta az engedélyt a betétesek biztonsága érdekében
2014.07.07. 18:09 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

 

Kártyapiaci sajtószemle

OTPay – fizess mobiltelefonoddal biztonságosan!
2014.07.23. 12:55 | Sajtószemle

Az OTP bejelentette az új alkalmazását, az OTPay-t, mely már letölthető az App Store-ból. Az alkalmazás segítségével mobilszámunkhoz bankkártyát társíthatunk, és így könnyedén fizethetünk akár a telefonszámunkkal is - írja a Szifon.com.

Kémprogrammal fosztják le a számlát
2014.07.23. 12:53 | Sajtószemle

Összeszámolni sem lehet, hányféle módon lophatják el a bankkártyánk adatait. Jó hír, hogy a legtöbb módszernek van ellenszere, a rossz pedig az, hogy néhány ellen lehetetlen védekezni - írja a Blikk.hu.

Veszélyt jelentenek a bankkártyánkra a Bubi dokkolóállomások?
2014.07.22. 18:15 | Sajtószemle

A közösségi médiában elterjedt hírre maga a T-Systems válaszol - írja a Technokrata.hu.

Pénzváltók és bankok: ezek most az árfolyamok
2014.07.22. 18:13 | Sajtószemle

Összegyűjtöttük, hogy 2014. július 21-én napközben milyen áron lehetett beszerezni eurót néhány banknál és valutaváltónál. Az adatok tájékoztató jellegűek, a tranzakciós illetéket eltérő módon érvényesíthetik, ráadásul a különböző láncok egyes üzleteinél az itt közölt értékekhez képest is lehettek akár jelentősebb különbségek is, és persze mára (sőt akár tegnap estére) is változhatott a helyzet - írja Azénpénzem.hu.

Ez bizony nagyobb üzlet, mint a drog
2014.07.22. 18:10 | Sajtószemle

Mára nagy üzletté vált, így minden erőfeszítés ellenére hihetetlenül jól kiépült a bankkártyacsalási iparág. Ahhoz képest, hogy régen képzett hekkerek űzték az ipart, ma 20 perc alatt bárki megveheti magának olyan bankkártyák adatait, amiken garantáltan van pénz. A dolog onnantól kezd nehezebbé válni a tolvajoknak, hogy a megszerzett adatokat hogyan teszik pénzzé, de erre is egyre bejáratottabb módszerek épülnek ki. A neten bankkártyás fizetést elfogadó cégek, tehát lényegében az összes ismert vállalkozás veszélyben van, mivel leggyakrabban nekik kell megtéríteni a csalással okozott károkat - írja az Index.hu.

OTPay – biztonságos fizetés iPhone-ról (x)
2014.07.22. 18:08 | Sajtószemle

Az OTP is elkészítette saját mobiltelefonról működő fizetési megoldását. Az OTP-re érdemes figyelni, hiszen teljes mértékben ismerik a helyi sajátosságokat, illetve gyakorlatilag minden hazai online fizetésnél ők a kiszolgáló platform. (Megszoktuk és tökéletesen működik.) - írja a Plastik.hu.

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó