Kiemelt hírek (x)

OTP: az egyszeri tételek nélkül javult a bank működése
2014.08.16. 20:00 | Hírek

Az OTP Bank teljesítményét a második negyedévben alapvetően az egyszeri tételek befolyásolták, ezek nélkül a normál működés javulást mutat és a bank eredményessége is javult - értékelte Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bankcsoport második negyedéves eredményeit sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Forradalmi változást hoz a PREPAID a kártya-piacon
2014.08.18. 08:00 | Hírek

Az elmúlt években többszörösére nőtt az előrefizetett, úgynevezett prepaid kártyákra töltött összeg az Egyesült Államokban és a fejlődés a következő években is gyors lesz az előrejelzések szerint nem csak az USA-ban, de világszinten egyaránt. A megoldás azon túl, hogy kényelmes és biztonságos, tökéletes alternatívát jelenthet a bankkártyák, hitelkártyák, és a készpénz használatára.

Pozícióváltások SIX Payment Services-nél: fókuszban Közép-Kelet-Európa
2014.08.12. 18:57 | Hírek

Molnár Tamást, a SIX Payment Services magyarországi fióktelepének korábbi ügyvezető igazgatóját nevezte ki a cég Közép-Kelet-Európa régiós új piacokért és partnerkapcsolatokért felelős igazgatójává. A magyarországi fióktelep vezetését a cég korábbi értékesítési igazgatója, Ács Zoltán vette át.

Egyérintéses fizetés: több mint négyszer annyian, több mint ötször annyit fizettek MasterCard PayPass és Maestro PayPass kártyával Magyarországon
2014.08.12. 15:35 | Hírek

Nemzetközi szinten is kiemelkedően teljesít Magyarország, ami az egyérintéses fizetés elterjedtségét és aktív használatát illeti. A MasterCard szerint ez az innovatív fizetési forma lehet, ami kimozdíthatja a holtpontról a hazai fizetési rendszert, amely az elektronikus fizetések arányát tekintve európai viszonylatban jelentősen elmaradott – derül ki a kártyatársaság sajtóközleményéből.

K&H felmérés: egyhetes nyaralásra telik a magyar fiataloknak
2014.08.09. 13:09 | Hírek

Kis spórolással legfeljebb egy hetet tölt pihenéssel az átlagos magyar fiatal - derül ki a K&H pályakezdők körében végzett felméréséből, amelynek eredményét pénteken jutatták el az MTI-nek.

Csökkent a K&H anyabankjának, a KBC Groupnak a negyedéves nyeresége
2014.08.07. 10:59 | Hírek

A 2013-as második negyedéves 517 millió euróról 317 millió euróra csökkent a 2014 második negyedévében a belga KBC Group NV pénzintézet nettó nyeresége. A részvényenkénti nyereség 1,24 euróról 0,63 euróra esett az MTI-hez eljutatott közlemény szerint.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Magyar bankokat minősített le a Moody's
2014.08.14. 14:42 | Hírek

Magyar bankok egyes osztályzatait rontotta kedden a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott és tervezett intézkedések növelik a veszteségek kockázatát.

Ritkaság: jó szándékú ember találta meg a bankkártyát és a PIN kódot együtt
2014.08.14. 14:21 | Hírek

A Budapest Bank nem adott nyugtát annak az ügyfélnek, aki megtalálta egy másik ügyfél Budapest Bank-os bankkártyáját a PIN kóddal együtt. Az érintett kártyabirtokosnak szerencséje volt, de sokkal rosszabbul is járhatott volna... Elmondjuk, hogyan.

Körültekintőbb internetes vásárlásra hívta fel a figyelmet a NAV
2014.08.08. 12:42 | Hírek

Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.

Újabb benzinkút-hálózatnál tankolhat Multi-Pay® kártyával
2014.08.06. 16:11 | Hírek

Augusztus 1-jétől a Mobil Petrol benzinkutaknál is fizethetünk a Multi-Pay® kártya üzemanyag zsebéből.  Ezzel itthon országosan további 34 töltőállomáson használhatjuk cafeteria kártyánkat.

Multi-Pay cafeteria kártya sorozat a költhető zsebekről 4. rész - 7766 Újság és könyv és a 7788 Vitaminok és táplálékkiegészítők
2014.08.06. 16:10 | Hírek

Újságra, könyvre, vagy akár vitaminokra, táplálékkiegészítőkre is költhetünk Multi-Pay® kártyával. A szabadidőnk tartalmas eltöltéséhez és az egészséges élethez szükséges termékek közül egyre több megtalálható a multipayes kínálatban a béren kívüli juttatások közé beemelt egyes meghatározott juttatás kategória bevezetésének köszönhetően. Az 51,17 százalékos közteher mellett adható javadalmazásnak nincs havi felső korlátja, így a munkáltató tetszőleges összeget adhat szabályzatban meghatározott módon adott termék vagy nyújtott szolgáltatás céljára a hatályos jogszabályok alapján.

Szigorúbb adóellenőrzést ígérnek - a Multi-Pay cafeteria kártyánál nem kell félni ettől
2014.08.06. 16:08 | Hírek

Visszaszorulhatnak a dolgozók és munkáltatók széles körét érintő adómentes utalványok, mint például a kultúra utalvány, vagy a sporteseményre szóló belépő – állítja Vizer József, az RSM DTM adómenedzsere blogbejegyzésében. Az utalványok felhasználását a jövőben szigorúbban fogja ellenőrizni a NAV.

 

Kártyapiaci sajtószemle

Terjed a PayPass, de stagnál a bankkártya használat itthon
2014.08.19. 08:39 | Sajtószemle

Az egyérintéses PayPass technológia brutális módon terjed Magyarországon. Számok nyelvén: 1 év alatt 300%-kal bővült a piac. Ugyanakkor az MNB statisztikái szerint stagnál az elektronikus fizetési szokások trendje, amivel komoly lemaradásba kerültünk Európával szemben - írja a Gazdaságtv.hu.

,,Adathalászok” a Szigeten
2014.08.16. 20:02 | Sajtószemle

Más bankkártyájának adatait felhasználva akartak belépőjegyeket vásárolni - írja a Police.hu.

A kártyás fizetés piacára is belép az Amazon
2014.08.14. 14:17 | Sajtószemle

Új szolgáltatást jelentett be az Amazon, amellyel a bankkártya-leolvasók piacát szeretnék letarolni. Az Amazon Local Register egy telefonra csatlakoztatható kis olvasóból és egy mobilalkalmazásból áll, és a lényege, hogy bárki bárhol el tudjon fogadni kártyás fizetést a szolgáltatásáért vagy termékéért cserébe, és ne kelljen ehhez megvennie és magával hurcolnia egy drága vagy nagy készüléket - írja az Index.hu.

Sok bankkártyás nem tudja, hol a határ - aztán csak fizet és fizet
2014.08.14. 14:15 | Sajtószemle

Sör 740 forintért, felesek 950-ért: idén még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükben a fesztiválozóknak a Szigeten. De nemcsak a fesztiválokon, hanem a mindennapokban is bármikor felmerülhet a kérdés, hogy hány alkalommal fizethetünk egymás után PayPass-os bankkártyánkkal. Tényleg limitálják a bankok akár darabszámban, akár értékhatárban az egyérintéses kártyák használatát? Vagy 5000 forint alatt korlátlanul lehet fizetni a PIN kód megadása nélkül? - írja a Pénzcentrum.hu.

Mobillal fizetnél? Ez még odébb van
2014.08.11. 19:27 | Sajtószemle

Kényelmes, egyszerű és gyors a mobilfizetés, azonban a leendő felhasználók többsége szerint további ösztönzésre, például kedvezményre is szükség lenne ahhoz, hogy tömegesen erre álljunk át, a bankkártya és pénztárca helyett– állapítja meg a Buxa nemrég készült felmérése. A mobiltárcát tesztüzemben kínáló vállalkozás éles indulása egyébként a tervekkel ellentétben nyáron már nem várható - írja Azénpénzem.hu.

A nyár kérdése: kártya vagy kápé?
2014.08.08. 12:46 | Sajtószemle

Ha itthon bankkártyával fizetsz, és készpénzt is bankautomatából szoktál felvenni, külföldi nyaralásod idején sem szívesen mondanál le erről a kényelemről. Pedig nem olcsó - írja az Ötvenentúl.hu.

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó