Kiemelt hírek (x)

Orbán: 50 százalék felett a nemzeti tulajdon aránya a magyar bankrendszerben
2014.07.26. 17:19 | Hírek

Az MKB Bank megvásárlásával a bankrendszeren belüli magyar nemzeti tulajdon aránya meghaladta az 50 százalékot - hívta fel a figyelmet szombati tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor miniszterelnök.

Kormányzati és ellenzéki reagálások az MKB megvásárlására
2014.07.26. 17:14 | Hírek

Az alábbiakban az MTI hírszolgálata alapján ismertetjük az állam által MKB Bank megvásárlásával kapcsolatos nyilatkozatokat a kormány és az ellenzék részéről egyaránt.

MKB - BayernLB: a magyar kormány vásárolja meg az MKB-t
2014.07.24. 13:47 | Hírek

A magyar kormány vásárolja meg az MKB Bank Zrt.-t (MKB Bank) a Bayerische Landesbanktól (BayernLB) - közölte csütörtökön a bajor tartományi bank.

Több tonnányi és sok milliárd forintnyi valutát hoznak haza a magyarok külföldről
2014.07.23. 13:08 | Hírek

Hétezer forint: ekkora összegnek megfelelő valuta marad a hazatérő magyar turisták csaknem egyharmadánál. Tízből csupán hatan figyelnek arra, hogy ne váltsanak át a szükségesnél több külföldi készpénzt az utazás előtt. A magyar turisták hét százaléka pedig nagy címletű külhoni bankjegyeket is hazahoz, akár tizenötezer forintnál is nagyobb értékben – derül ki a MasterCard kártyatársaság friss felméréséből.

E-útdíj - Az OTP nyerte a bankkártyás útdíj fizetés tenderét
2014.07.22. 18:05 | Hírek

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által, az on-line bankkártyás fizetéshez (VPOS) szükséges banki szolgáltatásokra kiírt tendert, egyedüli ajánlattevőként az OTP Bank Nyrt. nyerte meg.

Okos automaták: interaktív vásárlási élmény már Magyarországon is
2014.07.21. 13:41 | Hírek

Képzeljünk el egy olyan ital-, étel- vagy jegyautomatát, melynek interaktív érintőképernyője van, oktatóvideókat mutat be, a termék kiválasztásához és a fizetéshez nem kell több egyetlen érintésnél, ráadásul az ügyfél korábbi vásárlásai alapján képes új termékeket vagy szolgáltatásokat is a figyelmébe ajánlani. Mindez meglehetősen távolinak tűnhet, ám Magyarországon is egyre inkább a hétköznapok részévé válik, hiszen egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit, mint például a vásárlók gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálása.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Több mint 600 ezren vettek már vasúti jegyet az automatákból
2014.07.26. 17:18 | Hírek

Több mint 600 ezren váltottak vasúti jegyet országszerte az új, érintőképernyős jegyértékesítő automatákból az elmúlt egy évben - tájékoztatta a MÁV-Start Zrt. az MTI-t.

MNB: indul a felszámolás és a betétkifizetés
2014.07.26. 17:16 | Hírek

Elrendelték az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken a honlapján.

Az MNB a pénzforgalom költségeinek csökkentésére törekszik
2014.07.24. 13:45 | Hírek

Gerhardt Ferenc szerint a készpénzkímélő megoldásokat alkalmazók terheinek csökkenése segíti e megoldások elterjedését, ezért a jegybankban ezen dolgoznak, erre állandóan figyelnek a különböző szabályok, rendszerek létrehozásakor, támogatásakor. A GIRO Zrt. fejlesztése is a pénzforgalom költségeinek mérséklését célozza.

A jegybanki alapkamattal párhuzamosan a betéti- és hitelkamatok is mérséklődtek az utóbbi két évben
2014.07.24. 13:44 | Hírek

A jegybanki alapkamattal párhuzamosan a banki kamatok is mérséklődtek az utóbbi két évben: a háztartások által elhelyezett betétek átlagos kamatai 2012 augusztusa óta 4,65 százalékponttal estek, ennél azonban szerényebb mértékben és főleg csak az első évben csökkentek például a lakáscélú hitelek kamatai - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján található adatokból.

Varga-interjú a Der Standardban: a bankok a jelenlegi problémás helyzet fő felelősei
2014.07.24. 13:42 | Hírek

A Der Standard című osztrák liberális lap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közölt interjút szerdán "Az osztrákok agresszív üzletpolitikája megbosszulja magát" alcímmel, amelyben arról beszélt, a bankok a jelenlegi  helyzet fő felelősei.

Nielsen: javult a fogyasztói bizalom
2014.07.23. 12:52 | Hírek

Valamelyest nőtt a magyar fogyasztók vásárlási kedve a második negyedévben, és pénzügyi helyzetük várható alakulását is többen látják pozitívan, mint egy negyedévvel korábban a Nielsen felmérése szerint, ugyanakkor az európai átlagtól jócskán elmarad a magyar fogyasztói bizalom.

 

Kártyapiaci sajtószemle

Nem éri meg, mégis készpénzzel fizetünk
2014.07.26. 17:21 | Sajtószemle

Az érintés nélküli funkcióval ellátott bankkártyák száma tavaly hazánkban is átlépte az egymilliós határt, háromból ketten mégis úgy érzik, a leggyorsabban akkor szabadulnak a kasszától, ha bankjegyekkel fizetnek. Havi kiadásunk 62 százalékát még mindig készpénzzel fedezzük - írja a Piacésprofit.hu.

Jól teljesített a VISA
2014.07.26. 17:11 | Sajtószemle

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Bankkártyával működhet az Apple fizetési rendszere
2014.07.26. 17:09 | Sajtószemle

Már az ősszel elindulhat az Apple mobil fizetési szolgáltatása - írja a PcWorld.hu

A lezuhant maláj gép áldozatainak bankkártyáit használják fosztogatók
2014.07.24. 13:48 | Sajtószemle

Két bejelentés is érkezett a hatóságokhoz a lelőtt maláj gép áldozatainak rokonaitól azzal kapcsolatban, hogy számos banki tranzakciót észleltek Ukrajna több pontján. Mint kiderült, az áldozatok rokonai jól sejtették, hogy elhunyt szeretteik kártyáival vásárolgatnak a roncs körülötti fosztogatók - írja a CNN nyomán Klubrádió.hu.

OTPay – fizess mobiltelefonoddal biztonságosan!
2014.07.23. 12:55 | Sajtószemle

Az OTP bejelentette az új alkalmazását, az OTPay-t, mely már letölthető az App Store-ból. Az alkalmazás segítségével mobilszámunkhoz bankkártyát társíthatunk, és így könnyedén fizethetünk akár a telefonszámunkkal is - írja a Szifon.com.

Kémprogrammal fosztják le a számlát
2014.07.23. 12:53 | Sajtószemle

Összeszámolni sem lehet, hányféle módon lophatják el a bankkártyánk adatait. Jó hír, hogy a legtöbb módszernek van ellenszere, a rossz pedig az, hogy néhány ellen lehetetlen védekezni - írja a Blikk.hu.

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó