Kiemelt cikkek (x)

Mobiltelefonon keresztül fogadhatja a nemzetközi átutalásokat 22 millió bangladesi állampolgár
2016.04.28. 11:00 | Hírek

A MasterCard, a Western Union, a bKash, a világ egyik vezető mobil pénzügyi szolgáltatója és a BRAC Bank egy új, nemzetközi átutalást fogadó szolgáltatást indított el Bangladesben. Az innovatív megoldással a bKash regisztrált ügyfelei a mobiltelefonjukon keresztül érhetik el a külföldről érkező átutalásokat, vagyis a pénzt közvetlenül a bKash számlájukra kapják.

Mit hoz az idei év a magyar webshopoknak?
2016.04.28. 10:00 | Hírek

Optimisták a magyar webáruházak a jövőt illetően, tízből nyolc online üzlet bővülésre számít 2016-ban – derült ki a MasterCard és a Shoprenter közös online kutatásából. A szektorra jellemző derűlátás sok esetben újítókedvvel is párosul. A felmérés keretében megkérdezett 260 magyar webshop-üzemeltető több mint 40%-a kifejezetten innovatív beállítottságú személyként gondol magára, és igyekszik az elsők között csatlakozni az új dolgokhoz. Ezek az e-kereskedők minden bizonnyal támogatni fogják a legújabb fizetési módok bevezetését, amellyel ügyfeleik még kényelmesebben és biztonságosabban vásárolhatnak.

Mobiltelefonnal léphetünk be a K&H megújult e-bankjába a számítógépen - újdonságok a K&H Bank digitális szolgáltatásaiban
2016.04.29. 08:00 | Hírek

Megújította elektronikus fizetési megoldásait a K&H Bank: a korábbinál még biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a mobilbank és az e-bank használata, és a webes értékpapír-kereskedési rendszer, a WebBroker is. A K&H internetes banki szolgáltatását használó ügyfelek száma évente nagyságrendileg 10 százalékkal nő, és a következő időszakban további bővüléssel számol a társaság. A K&H 2017-ig 6 milliárd forintot fordít a digitális megoldások fejlesztésére, április végén pedig megújult a pénzintézet weboldala is.

Egyérintéses ital- és áruautomaták terjedését indíthatja el az új pilot program
2016.04.15. 14:36 | Hírek

Egyérintéses fizetésre is alkalmas lesz az a húsz ital- és áruautomata, amely a MIÁSZ és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót a ma ismertetett pilot keretében. A felhasználóbarát egyérintéses technológia ugyan a hagyományos kereskedelmi és szolgáltató cégek leolvasóiban már régen megjelent, az automaták piacán azonban eddig kevés helyen találkozhattunk vele. A vending szakma élenjáróinak összefogásával most megvalósult egy régi álom: létrejött egy olyan jól működő fizetési rendszer, amely könnyen integrálható az automatákba.

A PayPal friss kutatást készített az európai eSport piacról
2016.04.15. 14:29 | Hírek

A PayPal megbízásából a SuperData piackutató által készített friss felmérés szerint a elektronikus sport Európában több mint 300 millió dolláros piac, amely 23 millió fős közönséggel rendelkezik. Magyarországon az iparág árbevétele meghaladja az 500,000 dolláros szintet és évente 14%-kal nő. A magyar rajongótábor jelenleg 223,000 főre tehető, várhatóan 2018-ig megduplázódik. Az eSoportok magyar közönségének 15 százalékát teszik ki a nők.

Így ösztönzi a MasterCard a biztonságos digitális fizetések terjedését
2016.04.15. 13:19 | Hírek

Számos európai pénzintézet, többek között az Alior Bank, az Edenred PrePay Solutions, az MNBA és a VISEA Card Services SA kínálja ügyfelei számára a legbiztonságosabb fizetést.

Egyre népszerűbbek a készpénzmentes fizetési megoldások
2016.04.15. 13:14 | Hírek

Magyarországon minden második kártyabirtokos rendelkezik érintőkártyával – derült ki a MasterCard legfrissebb fogyasztói felméréséből. A Magyar Nemzeti Bank adatai is azt mutatják, hogy népszerű ez a fizetési mód: már minden harmadik bolti kártyás tranzakció történik egyetlen érintéssel. E fizetési mód terjedését segíti, hogy az MNB adatai szerint a vásárlók már több mint 63 ezer terminálnál fizethetnek országszerte egyetlen érintéssel a mindennapos vásárlásaik során az arra alkalmas bankkártyájukkal, okoseszközükkel vagy mobiltelefonjukkal. Egy év alatt duplájára nőtt a bankkártyás csekkbefizetések száma.

A MasterCard és a World Vision a humanitárius szektor fő nehézségeire reagál
2016.04.15. 13:07 | Hírek

A többszintű együttműködés célja a szükséget szenvedők elérése, valamint a segélynyújtás, a szakmai információk felkutatása, az adománygyűjtés és az érdekképviselet biztosítása.

Új erő a SIX-nél
2016.04.15. 11:13 | Hírek

A SIX az utóbbi években erőteljesen nőtt – és nemcsak piaci részesedését tudta növelni, hanem erős vezető személyiségeket is sikerült megnyernie.

Pörög az észkerék, beüt az isteni szikra
2016.04.15. 11:54 | Hírek

Hackathon: Addig rendben van, hogy a szó a „hacker” és a „marathon” összevonásából származik. De mégis, mi történik egy ilyen eseményen? És mi köze a SIX-nek ehhez az egészhez?

A mobil fizetés sikermodellje
2016.04.15. 11:47 | Hírek

A mobil végkészülékeknek köszönhetően mindannyian nagyobb rugalmasságot és szabadságot élvezünk. Az okostelefonok és a tabletek hasznos eszközökből rövid idő alatt nélkülözhetetlen társainkká váltak. A SIX Payment Services ezért jár élen, ha jövőorientált mobil fizetési eljárások fejlesztéséről van szó.

Amikor az autója fizeti a parkolási díjat
2016.04.15. 11:31 | Hírek

Az önjáró autók szelleme újra meg újra bejárja a médiát: Nincs olyan technológiai cég, amely ne foglalkozna ezzel a témával. A SIX egy lépéssel tovább megy, és az autóiparra specializálódott Rinspeed szakértői csoporttal együttműködve már azon gondolkodik, mit lehetne kezdeni az autóban felszabaduló idővel.

 

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Megerősítették: magyar bankkártyás rendszert építhet az MNB
2016.04.15. 13:01 | Sajtószemle

Bartha Lajos megerősítette azt az értesülésünket, hogy a Girónál már vizsgálják, hogy a Magyarországon kibocsátott kártyákkal belföldön történő tranzakciókat egy magyar állami rendszerben számolhatják el. A cél egy olcsóbb, és a jelenleginél gyorsabb elszámolás biztosítása lenne. Az MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatóját az NGM készpénzkorlátozó terveiről, a pénzforgalom fontosabb várható változásairól és az azonnali átutalási rendszerről is megkérdeztük - írja a Portfólió.hu.

A MasterCard az Egyesült Királyságba is elhozza az Android Pay fizetést
2016.04.15. 15:27 | Sajtószemle

Hamarosan több millió MasterCard kártyabirtokos és Android felhasználó számára válik elérhetővé egy újabb biztonságos mobilfizetési megoldás, a Google ugyanis ma bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban is elindítja az Android Pay szolgáltatását. Az HSBC, a Lloyds, az MBNA és az M&S Bank lesznek az első olyan bankok, amelyek támogatják az Android Pay használatát az Egyesült Királyságban, azt követően, hogy a szolgáltatás sikeresen debütált az Egyesült Államokban 2015 szeptemberében - írja a Fizessgyorsan.hu.

SMART 2016 - a régió legbefolyásosabb telekommunikációs és startup szakemberei érkeznek Budapestr
2016.04.15. 15:24 | Sajtószemle

Minden eddiginél erősebb nemzetközi felhozatallal rendezik meg idén hazánk legjelentősebb mobiltechnológiai és startup fókuszú konferenciáját, a SMART 2016-ot május 23-án. A rendezvény ad otthont a Telekom Innovation Exponak, melynek keretében nemzetközi telekommunikációs szakemberek, startupok és befektetők látogatnak Budapestre - írja a Fizessgyorsan.hu.

Új mobil pénztárca került piacra Kínában
2016.04.15. 15:23 | Sajtószemle

A Huawei - kína egyik mobiltelefon-gyártója - a társult, UnionPay-jel, a kínai állami tulajdonban lévő kártya hálózat egy új mobilpénztárca elindítására Huawei Pay néven. Így a Huawei saját mobil pénztárcával lépett a piacra - írja a Fizessgyorsan.hu.

Tájékoztató a Távszámla megszűnéséről
2016.04.15. 15:22 | Sajtószemle

Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, a mai naptól a Magyar Telekom TÁVSZÁMLA szolgáltatása megszűnt, és ezzel párhuzamosan a Magyar Telekom Nyrt. számlakibocsátóként csatlakozott a Díjnet Zrt. számlabemutatási és fizetési rendszerébe - írja a Fizessgyorsan.hu.

Rekord a hazai bankkártyás fizetésben - 13 perc alatt szerződéskötéstől az éles indulásig, a Barion standján ülve
2016.04.15. 15:21 | Sajtószemle

Amikor egyik reggel a Goloka webshop tulajdonosa 1500 társával elindult az E-commerce Expo-ra, hogy megtudja, mik az újdonságok az e-commerce területén, még nem sejtette, hogy estére működő bankkártya elfogadás kerül webshopjába - írja a Fizessgyorsan.hu.

Az interneten már előre láthatjuk a szabad parkolóhelyeket Kecskeméten
2016.04.15. 15:20 | Sajtószemle

Kecskemét Smart City, azaz „okos város” fejlesztési koncepciójának részeként Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára és Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója együtt adták át a város intelligens parkolási rendszerét, amely az országban először érzékeli a közterületi parkolók foglaltságát. Parkolóhelyet foglalni vagy parkolási díjat kifizetni egyelőre nem lehet a rendszer használatával, de a fejlesztés ebbe az irányba folytatódik. Veres Mihály vezérigazgató a rendszer működéséről és a további fejlesztési lehetőségekről is beszélt a portálunknak adott interjújában - írja a Fizessgyorsan.hu.

Nagyot nőtt a kártyás tranzakciók forgalma
2016.04.15. 11:14 | Sajtószemle

Tovább bővült a kártyás vásárlási forgalom a tavalyi év negyedik negyedévében mind értékben, mind a tranzakciók számában, már közel 9 millió kártya van forgalomban, amelyek több mint fele alkalmas az érintéses fizetésre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán - írja a Napi.hu.

Revolut: bankkártya külföldi vagy magyarországi használatra díjmentesen és illetékmentesen
2016.03.11. 08:30 | Hírek

Készpénzfelvétel Magyarországon és külföldön díjfizetés nélkül (havi 200 ezer forintig), emellett ingyenes havidíj, ingyenes éves bankkártya díj, és a kártyás vásárlás vagy a devizaátutalás is ingyenes. Nem kell fizetni pénzügyi tranzakciós illetéket sem. A bankkártya a kártyás vásárlás díjáért tölthető fel. Forintszámla híján folyamatos hazai használata ugyanakkor némi konverziós veszteséggel jár. A Bancard Kft. jóvoltából Magyarországon először nálunk olvashatnak róla - írja a Fizessgyorsan.hu.

Mobile-only bankvilág: jönnek a külföldi pénzügyi startupok, de az áttörés még odébb van
2016.03.11. 08:00 | Sajtószemle

Nemrég alakult meg Spanyolország első mobile-only bankja, beharangozták az első ilyen angol bank indulását is, de találunk ma már több ilyet Európa-szerte, különösen pedig az Egyesült Államokban. Ez a jövő azonban részben már a magyarok számára is elérhető, ráadásul hasonló alapokon működik az eddig egyetlen ilyen magyar megoldás, a Simple is. Mire is jó egy ilyen mobile-only bank és miért is váltanánk rá? Horváth Balázzsal, a Bancard Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk erről, akik kutatják ezt a piacot és szakértőként adnak tanácsokat - írja a Fizessgyorsan.hu.

Untold: a legnagyobb romániai fesztiválon is sikerrel debütált a készpénzmentes fizetés
2016.03.10. 10:00 | Sajtószemle

240 ezer látogató, 170 előadó és közel 600 ezer kártyás tranzakció: ezek a számok jellemzik leginkább a 2015-ben első alkalommal megrendezett, és azonnal Európa legjobb nagyfesztiváljává megválasztott Untold Fesztivált. A Festipay Zrt-nél büszkék arra, hogy a készpénzmentes fizetési megoldásuknak köszönhetően a közel negyedmillió Untold-fesztiválozó önfeledten, a készpénzzel járó kötöttségek nélkül bulizhatott. Ezért a statisztikáikat és tapasztalataikat összegezve bemutatják, hogyan tudtak sikeresen lebonyolítani egy ilyen nagy volumenű rendezvényt - írja a Fizessgyorsan.hu.

CIB Bank a digitalizáció útján: új ügyfélélmény és széles szolgáltatási kínálat a CIB Bank új mobilalkalmazásában
2016.03.10. 08:00 | Sajtószemle

Új, könnyen használható mobilbanki alkalmazást vezetett be a CIB Bank, igazodva ügyfelei igényeihez és a kor technikai elvárásaihoz. Az okostelefon-alkalmazás lehetőséget teremt arra, hogy a meglévő online szolgáltatások mellett (internet bank, eBroker, online kártyás fizetési szolgáltatások) az ügyfelek még egyszerűbb, gyorsabb, személyre szabott szolgáltatásokon keresztül intézzék pénzügyeiket, bárhonnan, bármikor akár egy kattintással androidos vagy iOS (Apple) mobil készülékeiken - írja a Fizessgyorsan.hu.

 

Futottak még...

Innovációs ötletek megvalósítását segíti a CIB Bank
2016.04.28. 09:00 | Hírek

Mobil alkalmazások fejlesztésére hirdetett 24 órás versenyt a CIB Bank, programozók, webfejlesztők és marketing szakemberek számára. A Novathon #withCIB non-stop innovációs maratonon indulók feladata olyan élvonalbeli alkalmazások létrehozása, amelyek megkönnyítik a banki ügyek intézését mobilon vagy a legkülönfélébb eszközökön, sőt akár a bankfiókban is. A CIB Bank nyári rendezvényére startupperek, egyetemisták és főiskolások jelentkezését várják, a nyertes csapatok összesen bruttó 4,5 millió forint pénzdíjban részesülnek.

CIB kutatás: mihez kezdene, ha milliói lennének?
2016.04.28. 08:00 | Hírek

Családi, baráti beszélgetések állandó témája, hogy ki mihez kezdene, ha váratlanul sok pénzt nyerne. Egy kutatásban a CIB Bank is feltette ezt a kérdést, melyre meglepő válaszok érkeztek.

Harmadával többet költ, aki készpénzmentesen fizet - negyedével nőhet a kártyás tranzakciók száma az idei fesztiválokon
2016.04.15. 14:32 | Hírek

Akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma az idei fesztiválokon a Festipay várakozásai szerint, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest jelentős, 27%-os növekedést jelent. Az elektronikus fizetési megoldások aránya Magyarországon évről évre közel 5 százalékkal bővül, de az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb: 2015-ben a legtöbb látogatót vonzó magyar fesztiválok 90 százaléka már készpénzmentes volt.

UniCredit CEE Quarterly – 2016. második negyedév: a gazdasági növekedés idén az összes közép- és kelet-európai országra kiterjed
2016.04.15. 13:10 | Hírek

Az Európai Unió közép- és kelet-európai régiója idén várhatóan megismétli a 2015-ös teljesítményét: ebben az évben nőtt a GDP a globális pénzügyi válság óta a leggyorsabb ütemben. A növekedés megszilárdul Törökországban, Szerbiában és Horvátországban, míg Oroszországban és Ukrajnában enyhül a recesszió.

Multi-Pay: Kiszámoltuk mekkora a magyar cafeteriapiac
2016.04.15. 13:03 | Hírek

„Kezdjük azzal, hogy a cafeteriát 2017. január 1-jével rögtön készpénzesítjük” – fogalmazott Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján március 10-én. Hogy mit jelent ez egészen pontosan, nem tudni egyelőre. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy rádióműsorban azt nyilatkozta, ha a munkaadókkal az egyeztetések kellő időben lezárulnak, legkésőbb nyárra megszületnek azok a döntések, amelyek alapján tisztán látni, miként működik majd a cafeteria-rendszer 2017-től.

Pénzügyi időutazás a CIB Bankkal
2016.04.15. 12:45 | Hírek

Különleges időutazásra hívja a CIB Bank az idei Nagykörút120 programra kilátogatókat. A bank korhű kellékekkel mutatja meg, milyen lett volna 120 évvel ezelőtt az a modernizáció, amelyet napjainkban a banki folyamatok digitalizálása jelent.

Tíz év alatt tízszeresére nőtt a magyar e-kereskedelmi piac
2016.04.15. 12:42 | Hírek

2015-ben 300 milliárd forint fölé emelkedhetett a hazai elektronikus kiskereskedelem B2C forgalma a SzEK.org eNET kutatásain alapuló becslése szerint. A magyarországi internetes kereskedelem követi a nemzetközi trendeket, az amerikai és európai piac mellett itthon is folyamatos a növekedés.

Milliárdokat lopnának a trójaiak
2016.04.15. 12:37 | Hírek

Egy szabadalmazott vírusvédelmi technológia 5 év alatt több mint 200 ezer alkalommal verte vissza a banki trójaiak támadását, ezzel több mint 30 milliárd forint ellopását akadályozta meg.

Még hiányzik a fejlesztések mögül a tudatos tervezés a kisvállalatoknál
2016.04.15. 12:34 | Hírek

A kisvállalatok nagyratörően terveznek, jövőjükkel kapcsolatban optimisták, de ezt egyelőre nem egy tudatos stratégia, üzleti terv mentén teszik – derül ki a CIB Bank és a BellResearch közös reprezentatív kutatásából1. Ugyanakkor jelentős mértékben nőtt az elmúlt egy évben azoknak a kisvállalkozásoknak az aránya, amelyek valamilyen fejlesztést terveznek a következő egy évben, azonban ezeket túlnyomó részben önerőből szeretnék megvalósítani. Nyolc évvel a válság után a külső források megítélésével kapcsolatban még mindig nagyon erős tényező az óvatosság és a kockázatok minimalizálása.

Jó hír a vendéglátósoknak: könnyebben adhatunk mostantól borravalót kártyás fizetéskor a HelloPay új szabadalmával
2016.04.15. 12:30 | Hírek

Sokéves problémát old meg a HelloPay Zrt. által szabadalmaztatott „Tip-slider”, azaz borravaló csúszka elnevezésű új technológia. Bár világszerte elterjedt a borravaló a vendéglátásban, bankkártyás vagy más készpénzmentes fizetési megoldások esetén általában elmarad az „elégedettség díja”. Ezen változtat a HelloPay szabadalma, újabb lendületet adva a készpénzkímélő szolgáltatások terjedésének.

Koraszülötteket támogatott az UniCredit: segítség a legkisebbek életesélyeinek javításához
2016.03.10. 09:00 | Hírek

Szó szerint a legkisebbek, vagyis a kis súllyal világra jött, koraszülött babák életének első heteit segítik azok a műszerek, amelyeket a Szent Margit kórháznak és a Péterfy Sándor utcai kórháznak vásárolt az UniCredit Bank, közel 1,6 millió forintértékben. Az adományozást az ADRA-Vitium Esélyegyenlőségi Alapítvány koordinálta.

A bérnél olcsóbban adható a kozmetikumokra és tisztítószerekre költhető juttatás
2016.03.07. 07:30 | Hírek

Számtalan célra, így például kozmetikai- és tisztítószerek vásárlására is biztosíthat a munkáltató béren kívüli juttatást egyes meghatározott juttatásként. A 49,98%-os közteher mellett adható javadalmazásnak nincs havi felső korlátja, így a munkáltató tetszőleges összeget adhat szabályzat alapján adott áru vagy szolgáltatás céljára.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó