Kiemelt hírek (x)

Okos automaták: interaktív vásárlási élmény már Magyarországon is
2014.07.21. 13:41 | Hírek

Képzeljünk el egy olyan ital-, étel- vagy jegyautomatát, melynek interaktív érintőképernyője van, oktatóvideókat mutat be, a termék kiválasztásához és a fizetéshez nem kell több egyetlen érintésnél, ráadásul az ügyfél korábbi vásárlásai alapján képes új termékeket vagy szolgáltatásokat is a figyelmébe ajánlani. Mindez meglehetősen távolinak tűnhet, ám Magyarországon is egyre inkább a hétköznapok részévé válik, hiszen egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit, mint például a vásárlók gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálása.

K&H Biztosító: kedveltek a bankkártyás biztosítások
2014.07.20. 13:20 | Hírek

A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.

Ismét lecsapott az MNB ökle: a 72 milliós bírság kétharmadát az AXA kapta
2014.07.14. 15:48 | Hírek

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 71,75 millió forint bírságot szabott ki 10 pénzügyi szervezetre, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztókat terhelő díjakat és költségeket. A legmagasabb, 47,5 millió forintos büntetést az AXA magyarországi fióktelepe kapta - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Ismét a legjobb banknak választotta a K&H-t az Euromoney
2014.07.11. 13:00 | Hírek

A K&H egymás után második alkalommal kapta meg a "Magyarország legjobb bankja" elismerést az Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.

Felvásárolná az OTP a Millennium Bank romániai hálózatát egy lapértesülés szerint
2014.07.11. 12:56 | Hírek

Célegyenesbe érkeztek a tárgyalások arról, hogy az OTP Bank felvásárolja a portugál Millennium Bank romániai hálózatát - adta hírül pénteki számában a román Ziarul Financiar című gazdasági lap.

Budapest az egyik legnépszerűbb város Európában
0000.00.00. 00:00 | Hírek

A MasterCard évente összeállított felmérése szerint London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úticéljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javítva már a negyvenedik a világ leglátogatottabb városai listáján és tizenhatodik az európai desztinációk rangsorában.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Gátat szabna az EU a véletlen appon belül vásárlásoknak
2014.07.20. 13:18 | Hírek

Közös állásfoglalást küldtek az Apple-nek, a Google-nek és az Európai Interaktív Szoftver Szövetségnek az Európai Unió és annak tagállamai annak érdekében, hogy gátat szabjanak a véletlen appon belüli vásárlásoknak - közölte pénteken az Európai Bizottság.

MNB: megkezdődhet az orgoványi takarék felszámolása és betéteseinek kártalanítása
2014.07.17. 13:16 | Hírek

Hatályos a jegybank határozata, amellyel visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet működési engedélyét; ez megnyitja az utat a takarék felszámolása és a betétesek kártalanítása előtt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-t.

Pénzügyi fogyasztóvédelmi civil hálót épít ki a jegybank
2014.07.16. 18:01 | Hírek

Országos civil háló kialakítását kezdeményezi a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése és a fogyasztói jogérvényesítés elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

790 bank van Ausztriában, "néhánynak ki kell hullania"
2014.07.10. 16:17 | Hírek

Túl sok bank van Ausztriában az OeNB osztrák jegybank szerint, ezért a nem fenntartható üzleti modellel működőknek ki kell hullaniuk a piacról - írja az osztrák WirtschaftsBlatt hírportál.

Orgoványi takarék - az MNB visszavonta az engedélyt a betétesek biztonsága érdekében
2014.07.07. 18:09 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

A MobilTárca több mint egy fizetőeszköz - lezárult a MobilTárca tesztelése
2014.07.03. 13:14 | Hírek

Teljes erőbedobással dolgozunk a kereskedelmi MobilTárca szolgáltatás bevezetésén, jelentette be Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke, miután véget ért a szolgáltatás pontosan egy éve elindított teszt üzeme. A teszt eredményei és az eddigi lakossági kutatások alapján a szövetség mintegy 350-400 ezerre becsüli azok számát, akik az első körben nyitottak a MobilTárca szolgáltatás használatára.

 

Kártyapiaci sajtószemle

Törvénytelenül hárítanák a vevőkre banki költségeiket a boltosok
2014.07.18. 13:47 | Sajtószemle

A bankkártyás fizetésért tilos extra díjat felszámolni. Ez egyébként minden más készpénz helyettesítő eszközre is igaz, így nem kerülhet akkor sem többe egy szolgáltatás, ha utalvánnyal vagy Széchenyi Pihenőkártyával fizetünk. Ennek ellenére több bolttulajdonos próbálja az extra banki költségeit a nem készpénzzel fizető ügyfelein behajtani, egy olvasónktól kapott képen is ez látszik - írja az Origo.hu.

Készpénzt vagy bankkártyát vigyünk magunkkal a külföldi nyaralásra?
2014.07.15. 14:33 | Sajtószemle

Nem mindegy, hogy készpénzt viszünk magunkkal a külföldi nyaralásra, vagy bankkártyával fizetünk az adott országban. Érdemes utánanézni, hogy a bankunknál, melyik az olcsóbb, hogy járunk a legjobban. A Debrecen Televízió által megkérdezett szakember azt mondta: érdemes az adott ország valutáját magunkkal vinni. Ez olcsóbb, a bankkártya viszont biztonságosabb - írja a Dehir.hu.

Készpénzkímélő fizetési megoldások
2014.07.15. 14:31 | Sajtószemle

Ma már senki sem ütközik meg azon, ha a pénztárnál kígyó­zó sor elején álló a bankkártyás fizetést választja, a sor vége felől hallatszik ugyan némi moraj, de a tranzakció tényleg egy perc alatt véget ér. A mágnescsíkokat chipek váltják, sőt a plasztikot néhányan már csak meglengetik a terminál előtt, vagy éppen órájukat, felmatricázott kulcstartójukat tartják a pénztár felé. Online utalunk, a parkolóórákban a mobilfizetés óta egyre kevesebb az apró, virtuális számlák, okostelefonos fizetési alkalmazások állnak rendelkezésünkre – a bukszánk mégsem vékonyodik, legalábbis fizikai valójában. Miközben az elektronikus fizetésre lehetőséget adó eszközök dinamikusan fejlőd­nek, és hazánkban is egyre elérhetőbbé válnak, a hazai pénzügyi statiszti­kák a lakossági készpénzállomány drasztikus bővüléséről számolnak be - írja a Marketingkutató.hu.

Mutatjuk: itt a legveszélyesebb kártyával fizetni és pénzt felvenni
2014.07.14. 15:46 | Sajtószemle

Egyre többen használják külföldi nyaralásaik során is a bankkártyájukat. Habár a plasztiknak rengeteg előnye van, a zsebtolvajok és bűnözők nem csak a turistáknál lévő vaskos valutakötegekre utazhatnak. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy a népszerű európai célországokban melyek a leggyakorib kártyás visszaélések, valamint azt is összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelnii kártyánk külföldi használata során - írja a Pénzcentrum.hu.

PC-k ezrei támadják a kártyaelfogadókat
2014.07.14. 15:45 | Sajtószemle

Egy olyan érdekes, de annál problémásabb botnetre derült fény, amely kifejezetten bankkártyák elfogadására alkalmas terminálok veszélyeztetésére termett - írja a Biztonságportál.hu.

Lehúzós bankkártya
2014.07.12. 12:18 | Sajtószemle

Ha egymás után illesztenénk a piaci verseny áldásos hatásairól az utóbbi huszonöt évben született magyar mondatokat, alighanem körbeérnék az Egyenlítőt. Mégis: bizonyos piacokon hiába van sok szereplő, vagyis papíron létezik ugyan a verseny, az államnak azonban időről időre be kell avatkoznia, hogy a nyomasztó fölényben lévő vállalkozásokkal szemben megvédje az ügyfeleket - írja az Mno.hu.

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó