Kiemelt cikkek (x)

Minden engedélyt megkapott kártyaszolgáltatásaira a Peak Financial Services
2015.05.28. 14:34 | Hírek

2015. május 27. történelmi jelentőségű a Peak Financial Services életében, ugyanis ezen a napon két éves munka után a cég megkapta a működési engedélyt a szponzorbankjától, így tegnaptól hivatalosan is működő és szolgáltatásra képes Prepaid Program Manager vállalatként tevékenykedik. A cégről a CashCard nevű bankkártya terméke kapcsán írtunk sokat az elmúlt években, amelyről hamarosan részletesen is beszámolunk. Emellett hétfőtől egy három részes cikksorozatot is közlünk, melyben a Peak Financial Services Magyarországon és a régióban (sőt bizonyos tekintetben a világon is) egyedülálló prepaid kártya programmenedzseri szolgáltatásairól számolunk be.

SIX: átalakultak a bankkártyás visszaélések, de a kártyás fizetés továbbra is a legbiztonságosabb
2015.03.30. 08:00 | Hírek

A SIX Payment Services vezetői és Bakonyi András, a Raiffeisen Bank kártya üzleti területének vezetője szerint is a bankkártyás fizetés a legbiztonságosabb, mert az ellopott vagy elveszített készpénzzel szemben a bankkártya birtokosokat minden esetben kárpótolják a bankkártyás visszaélésekből eredő károk nyomán. A sajtóbeszélgetésen elhangzottak részletes beszámolójából azt is megtudhatjuk, milyen biztonsági szabályokra érdemes figyelni a kártyás fizetések során.

Elindult Magyarországon az mPOS, elsőként a MasterCard, az Ingenico és az Allianz megoldásában
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Mostantól olyan újfajta megoldással is találkozhatunk (egyelőre csak az Allianz Hungária biztosító üzletkötőinél), amelynél a bankkártya elfogadás az üzletkötő okostelefonján keresztül zajlik. Az mPOS-nak hívott terminálról és annak magyarországi megjelenését bejelentő sajtótájékoztatójáról részletesen beszámolunk Olvasóinknak.

Szetnics László: az mPOS egy újabb lépés a készpénzmentes világ felé
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Szetnics László, a MasterCard fejlesztési vezetője a Bankkártya.hu-nak elmondta, hogy az mPOS a jövőben segítheti a kis összegű fizetések bankkártyával történő elfogadását olyan környezetben is, ahol eddig készpénzzel fizettek, tehát például a vállalkozóknál.

Elindult Magyarország első mPOS megoldása: interjú az Ingenico Magyarországért felelős vezetőjével
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Szabó Gábor, az Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője szerint mostantól megnyílt az út a bankok számára, hogy az Allianz, az Ingenico és a MasterCard közös sajtótájékoztatóján bemutatott megoldást a KKV szektornak is megvalósítsák és értékesítsék.

A MasterPass világszerte és Magyarországon is új korszakot nyit a netes vásárlásban
2015.03.27. 17:10 | Hírek

Nincs többé felesleges adminisztráció, a MasterCard kártyatársaság MasterPass nevű fizetési megoldásával minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb lehet az internetes vásárlás és fizetés. A MasterCard decemberben jelentette be, hogy két újabb államban: Franciaországban és Oroszországban is elindult a MasterPass, így az már a világ 16 országában, 60 000 webshopban működik. Magyarországon a MasterCard és az OTP Bank szintén együttműködik, hogy bevezesse a MasterPasst, az OTPay nevű mobilfizetési alkalmazás részeként.

A zene ablakot nyit egy új világra
2015.03.27. 16:55 | Hírek

Vannak gyerekek, akik számára a zene lehetőség, hogy kiemelkedjenek a mélyszegénységből. Nekik nyújt segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány által tizenöt, hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolában elindított zenei képzés, a Szimfónia Program, melyet az OTP Bank is támogat. Az ingyenes órákon a gyerekek zenélni tanulnak, átélik a siker élményét, képességeik sokrétűen fejlődnek. A zenével való találkozás rendszert, megvalósítható célokat és kreativitást visz az életükbe, így segít, hogy felemelkedhessenek.

Európában is útjait keresi még a prepaid bankkártya
2015.03.26. 08:00 | Hírek

A GX és az Emerging Payments Association (EPA) által szervezett "Opening up UK Payment Systems – Access and Ownership" c. márciusi rendezvényén Londonban tizenkét, alapossággal kiválasztott, pénzügyi szektorban dolgozó vezető vitatta meg az angol fizetési piac helyzetét. Hazánkat Suppan Márton, a Peak Financial Services igazgatója képviselte. Exkluzív cikkünkben az ő beszámolóját ismertetjük a rendezvényről, melyből többek közt kiderül, hogy a kihívások az angol és a magyar piacon is hasonlóak.

Tavaly is mozogtak a játszóbuszok az OTP Bank jóvoltából
2015.03.10. 08:51 | Hírek

Az OTP Bank tavaly immár negyedik esztendeje támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programját a karácsonyi ajándékozásra szánt 25 millió forint összeggel. A program révén az ország nyolc leghátrányosabb kistérségének kis lakóihoz jut el a játék öröme, ahol összesen közel 42 ezer gyermek él.

A jól választott ajándékok akár a gazdaságot is felpörgethetik
2015.03.03. 03:49 | Hírek

A MasterCard tavaly karácsonyra készült tanulmánya kimutatta, hogy az európaiak 10 százaléka készpénzt ad karácsonyra családtagjainak, ami igen udvariatlan gesztus. Ezzel szemben a gondosan kiválasztott ajándékok nem csak nagyobb örömet okoznak szeretteinknek, de a kiskereskedelem teljesítményét is javíthatják ezekben a hetekben, mivel a pénz így nem kerüli el az üzleteket.

A kulturális életet is meghódítja az elektronikus fizetés: készpénzmentes könyvesbolt nyílt Budapesten
2015.03.03. 08:55 | Hírek

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja a MasterCard kártyatársaság támogatásával. A kizárólag elektronikus fizetést elfogadó üzlet úttörő jelentőségű, hiszen általa a kulturális élet egy újabb fontos területén, a könyvkereskedelemben is tért hódíthat a készpénzmentesség, amely már jól bevált és népszerű fizetési mód a nagy hazai fesztiválokon, de egy budapesti színház kávézójában is.

„Street food” különlegességek érintőkártyával
2015.03.03. 08:05 | Akciók

Gyoza, ramen, udon, shakshuka, korma, jalapeno, blondie, remulád, lollo rosso – ismerősen csengenek ezek az ételnevek? Ha nem, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy bárki elmerüljön a legmenőbb budapesti „street food” éttermek különleges kínálatában. November óta ugyanis hónapokon át a legnépszerűbb „utcai” étkezdékben 15 százalék kedvezménnyel fogyaszthat az, aki MasterCard® PayPassTM vagy Maestro® PayPassTM kártyával fizet. A promócióban havonta más-más étlapon kívüli menü érhető el akciós áron.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Több cég működik tudatos stratégiával, mint egy éve
2015.03.02. 13:25 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Fix díjat kell fizetni a kártyás fizetés után
2014.11.10. 16:33 | Sajtószemle

A most benyújtott törvényjavaslatban megváltoztatta a tranzakciós illeték mértékét a kártyás fizetések esetén a kormány. Eddig, mint minden elektronikus tranzakció esetén 3 ezreléket kellett fizetnie a kibocsátó bankoknak. Ez jövőre már legfeljebb évi 800, illetve 500 forint lehet - hívta fel a figyelmünket a Deloitte. Ha a kártya alkalmas érintés nélküli fizetésre, akkor kell kevesebbet fizetni. Az adó alapja pedig a megelőző év összes tranzakciójának az értéke - írja az Origo.hu.

Beruházási hitel 1,6%-ért Széchenyi Kártyával (videó)
2014.11.07. 11:49 | Sajtószemle

A Széchenyi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6%-ra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető - írja a Gazdaságtv.hu.

Működhet az Apple Pay az USA-n kívül is
2014.10.30. 18:13 | Sajtószemle

A tegnapi indulást követően néhány felhasználó felfedezte, hogy a fizetési szolgáltatást jópár külföldi, USA-n kívüli hely is elfogadja - írja az Iphonehungary.hu.

Robbanhat a mobilfizetések száma
2014.10.30. 18:12 | Sajtószemle

Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll – ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat - írja a Vg.hu.

Pár hónap múlva okostelefonnal is vehet vonatjegyet
2014.10.30. 18:11 | Sajtószemle

Lecseréli jegyértékesítő rendszerét a MÁV, az új rendszert 2015 közepéig vezetik be. Egyszerűsödik a jegyellenőrzés is a vonaton, a kalauzoknál bankkártyával is fizethetnek majd - írja a Hvg.hu.

Fizetés külföldön: adu a bankkártya!
2014.10.30. 18:10 | Sajtószemle

Sokat használtuk a bankkártyánkat külföldön az év első felében nyaralásaink alkalmával. Ma még ugyan süt a nap, de a hétre már havazást jósolnak. Lassan elkezdhetjük tervezni a síelést. Az még a jövő zenéje, hogy többet vagy kevesebbet használjuk-e majd a kártyánkat külföldön, mint nyáron. Megnéztük hogyan és mennyiszer használtuk kártyáinkat 2014 első hat hónapjában külföldön - írja a Bankmonitor.hu.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját
2014.10.30. 18:09 | Sajtószemle

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk - írja a Ma.hu.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel
2014.10.30. 18:08 | Sajtószemle

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt - írja az Adózóna.hu.

Felkínálják a pin-kódokat
2014.10.30. 18:04 | Sajtószemle

Egyre többször fordul elő, hogy kifigyelik a csalók a készpénzfelvevőt, meglesik a pin-kódját majd ellopják a bankkártyát és leemelik róla a pénzt. Az sem ritka, hogy a pénztárcát tulajdonítják el, amelyben a kártya mellett egy cetlin a kód is szerepel. Az általunk megkérdezettek már elővigyázatosabbak, s inkább megjegyzik a négy jegyű kódot, mintsem, fölírnák valahova - írja a Somogytv.hu.

A jövő már itt van – Működik az első Fizetési Pont!
2014.10.30. 18:03 | Sajtószemle

A magyarok fizetési szokásait felmérő valamennyi kutatásnak két biztos pontja akad: az első, hogy idegenkedünk a bankkártyától, a második pedig hogy imádjuk a sárga csekket. Sokan sokféleképpen próbáltak ezen a beidegződésen változtatni, mindeddig sikertelenül. De mi lenne, ha nem az embereket akarnánk megváltoztatni, hanem ötvöznénk a két módszert? - írja a Bankmonitor.hu.

Változik a magyar bankkártyás világ: lépett az egyik nagy bank
2014.10.30. 18:02 | Sajtószemle

 

Futottak még...

A bankok a jövőben biztonsági okokból automatikusan blokkolhatják a bankkártyáink Európán kívüli használatát
2015.04.29. 08:57 | Hírek

Régiónkban már terjed az a Magyarországon még nem alkalmazott biztonsági megoldás, melynek értelmében a bankok blokkolják a kibocsátott kártyáik Európán kívüli használatát, melyet kérésünkre egy megbeszélt időre feloldanak. - ez a geo-blocking, mely régiónkban már jelen van. Bemutatkozott az Oberthur változó CVV kódos bankkártyája, és megtudhattuk azt is, hogy terjed Magyarországon a Barion. Kétrészes cikksorozatunk második részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia második napi témáiról adunk tájékoztatást.

A bankok minden eddiginél jobban hisznek a mobilfizetésben
2015.04.15. 15:20 | Hírek

Kétrészes cikksorozatunk első részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia első napi témáiról adunk tájékoztatást.

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását
2015.03.27. 17:12 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

Budapest Bank: A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés idén
2015.03.27. 17:05 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

A Citibank is PayPassra kapcsolt a betéti kártyáinál
2015.03.03. 08:56 | Hírek

2014. november végétől PayPass™ funkcióval ellátott MasterCard betéti kártyát bocsát ki minden új ügyfélkapcsolat esetén, valamint az elveszett, illetve eltulajdonított bankkártyák pótlásakor a Citibank. A lejáró érvényességű kártyák PayPass™ betéti kártyára történő megújítása idén január 1-jétől indult el.

Internetbank fejlesztések a Citibanknál
2015.03.03. 03:53 | Hírek

Ügyfelei visszajelzései alapján továbbfejlesztette internetbank funkcióit a Citibank, hogy a pénzügyek intézésekor még inkább felhasználóbarát, és továbbra is biztonságos szolgáltatással álljon ügyfelei rendelkezésére.

Így bankolnak a jómódú magyarok és csehek
2015.03.03. 08:52 | Hírek

Az átlagosnál magasabb jövedelemmel és/vagy megtakarítással rendelkező magyarok és csehek* pénzügyekkel kapcsolatos gondolkodásmódja, megtakarítási szokásai sok szempontból különböznek egymástól – derült ki a Budapest Alapkezelő kutatásából.** A csehek többet keresnek, és magasabb összegű megtakarításokkal rendelkeznek, ugyanakkor a befektetői attitűdjük hasonlóan konzervatív, mint a magyaroké. Prémiumbanki szolgáltatásokat mindkét országban alig egyötödük vesz igénybe, sőt, a legtöbben nem is tudnak arról, hogy kiemelt ügyfelek lehetnének bankjuknál.

AXA World MasterCard társkártya akció - 2015. tél
2015.03.03. 08:00 | Akciók

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Nevet váltott az evobank: NHB Bank lett
2015.03.03. 08:00 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az UniCredit közép- és kelet-európai divíziójának új vezetője Carlo Vivaldi
2015.03.02. 14:56 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

PayPallel is lehet fizetni a Tchibo webáruházában
2015.03.02. 14:40 | Hírek

href="http://bankkartya.hu/szolgaltatasaink/hogyan-olvashatom-el-az-elofizetoi-cikkeket" target="_blank">Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Ismét a Budapest Bank az év bankja a legutóbbi MasterCard – év bankja versenyen
2015.03.02. 14:09 | Hírek

A Bankkártya.hu-n még nem számoltunk be róla, hogy a 2013-as győzelmét követően, 2014-ben újra a Budapest Bank lett a MasterCard – év bankja verseny fődíjasa novemberben. A pénzintézet további két kategóriában is a legjobbnak bizonyult a jubileum előtt álló versenyben: Egyenlítő Hitel terméke kapta Az év lakossági hitelterméke díjat, valamint a bank vállalati értékesítési vezetője, Takács Zoltán nyerte Az év ifjú bankára címet.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó