Kiemelt hírek (x)

E-útdíj - Az OTP nyerte a bankkártyás útdíj fizetés tenderét
2014.07.22. 18:05 | Hírek

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által, az on-line bankkártyás fizetéshez (VPOS) szükséges banki szolgáltatásokra kiírt tendert, egyedüli ajánlattevőként az OTP Bank Nyrt. nyerte meg.

Okos automaták: interaktív vásárlási élmény már Magyarországon is
2014.07.21. 13:41 | Hírek

Képzeljünk el egy olyan ital-, étel- vagy jegyautomatát, melynek interaktív érintőképernyője van, oktatóvideókat mutat be, a termék kiválasztásához és a fizetéshez nem kell több egyetlen érintésnél, ráadásul az ügyfél korábbi vásárlásai alapján képes új termékeket vagy szolgáltatásokat is a figyelmébe ajánlani. Mindez meglehetősen távolinak tűnhet, ám Magyarországon is egyre inkább a hétköznapok részévé válik, hiszen egyre több hazai gyártó és szolgáltató cég ismeri fel az intelligens automaták előnyeit, mint például a vásárlók gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálása.

K&H Biztosító: kedveltek a bankkártyás biztosítások
2014.07.20. 13:20 | Hírek

A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.

Ismét lecsapott az MNB ökle: a 72 milliós bírság kétharmadát az AXA kapta
2014.07.14. 15:48 | Hírek

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 71,75 millió forint bírságot szabott ki 10 pénzügyi szervezetre, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztókat terhelő díjakat és költségeket. A legmagasabb, 47,5 millió forintos büntetést az AXA magyarországi fióktelepe kapta - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Ismét a legjobb banknak választotta a K&H-t az Euromoney
2014.07.11. 13:00 | Hírek

A K&H egymás után második alkalommal kapta meg a "Magyarország legjobb bankja" elismerést az Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.

Felvásárolná az OTP a Millennium Bank romániai hálózatát egy lapértesülés szerint
2014.07.11. 12:56 | Hírek

Célegyenesbe érkeztek a tárgyalások arról, hogy az OTP Bank felvásárolja a portugál Millennium Bank romániai hálózatát - adta hírül pénteki számában a román Ziarul Financiar című gazdasági lap.

 

Kiemelt akciók (x)

Minden cikk korlátozás nélkül olvasható a Bankkártya.hu-n a Labdarúgó VB végéig!
2014.07.01. 00:23 | Hírek

Ki nyer a Labdarúgó VB-n? Ön biztosan, hiszen ezúttal két teljes hétig megnyitjuk az összes előfizetői cikkünket a látogatók előtt, egészen a döntő utáni első hétköznap reggel 8-ig, a Bankkártya Hírlevél tagok pedig az akció alatti regisztrációval (!) további fél évig INGYEN olvashatják a Bankkártya.hu előfizetői cikkeit.

10% kedvezmény a "Modern fizetési megoldások" konferenciára a Bankkártya.hu-n
2014.06.11. 07:00 | Hírek

A közszolgáltatássá minősített parkolás, az autópálya használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés mobilfizetéssel elérhetővé válik úgy, hogy az embereknek csupán egy rendszert, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert kell használniuk. Emellett végre elhagyja a pilot üzemmódot a MobilTárca fizetési rendszere, és itthon is egyre ismertebb a BitCoin. Milyen kihívásokkal kell megküzdenie az IT és a pénzügyi szektornak és egyáltalán mennyire elterjedtek az alternatív fizetési módok ma Magyarországon? A Napi Gazdaság "Modern fizetési megoldások" című konferenciáján szakértők segítségével keressük a választ ezekre a kérdésekre és vizsgáljuk azt is, hogyan változott az elmúlt évben a készpénzmentes fizetéshez kapcsolódó kormányzati stratégia.

18-35 közt vagy? Teszteld Budapest élményeit 10.000 Ft költőpénzzel!
2014.04.29. 11:15 | Akciók

A 18 és 35 év közötti vállalkozó szelleműek most pályázhatnak 10.000 Ft költőpénzre, melyből változatosan bemutathatják Budapest szórakozóhelyeit és kulturális nevezetességeit PayPass kártya használatával. 500 pályázó kap ehhez költőpénzt, a pályázatok elbírálása folyamatos lesz a jelentkezési időszakban. A fődíj egy gyakornoki pozíció a We love Budapest szerkesztőségében, illetve egy fesztiválnagyköveti státusz a MasterCardtól. Hajrá! :)

Meghosszabbítja internetbankos havidíj akcióját a K&H Bank
2014.03.28. 15:31 | Akciók

Újabb hosszabbítás: a K&H Bank úgy döntött, hogy márciustól nyárig kitolja a K&H e-bank havidíj kedvezményét, mely eredetileg február végén lejárt volna.

Üzemanyagár-csökkentő akció az OMV-nél csak érintésmentesen fizetőknek
2014.03.25. 13:53 | Akciók

Aki az OMV töltőállomásokon tankolását MasterCard Paypass vagy Maestro PayPass kártyával fizeti (bármely banktól), az 250 Ft értékű OMV üzemanyag kupont kap ajándékba, melyet legalább 25 l tankolás esetén használhat fel áprilisban.

Most 3 hónapig a bank fizet minden díjat 10 ezer forintig ebben az akcióban
2014.03.24. 08:34 | Akciók

Azok számára, akiknek ezt a bank telefonon felajánlja és akik közülük teljesítik is a feltételeket, most 3 hónapon keresztül minden díjat a bank fizet legfeljebb 10  ezer forintig ebben az akcióban.

Egyéb hírek

Gátat szabna az EU a véletlen appon belül vásárlásoknak
2014.07.20. 13:18 | Hírek

Közös állásfoglalást küldtek az Apple-nek, a Google-nek és az Európai Interaktív Szoftver Szövetségnek az Európai Unió és annak tagállamai annak érdekében, hogy gátat szabjanak a véletlen appon belüli vásárlásoknak - közölte pénteken az Európai Bizottság.

MNB: megkezdődhet az orgoványi takarék felszámolása és betéteseinek kártalanítása
2014.07.17. 13:16 | Hírek

Hatályos a jegybank határozata, amellyel visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet működési engedélyét; ez megnyitja az utat a takarék felszámolása és a betétesek kártalanítása előtt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-t.

Pénzügyi fogyasztóvédelmi civil hálót épít ki a jegybank
2014.07.16. 18:01 | Hírek

Országos civil háló kialakítását kezdeményezi a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése és a fogyasztói jogérvényesítés elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

790 bank van Ausztriában, "néhánynak ki kell hullania"
2014.07.10. 16:17 | Hírek

Túl sok bank van Ausztriában az OeNB osztrák jegybank szerint, ezért a nem fenntartható üzleti modellel működőknek ki kell hullaniuk a piacról - írja az osztrák WirtschaftsBlatt hírportál.

Orgoványi takarék - az MNB visszavonta az engedélyt a betétesek biztonsága érdekében
2014.07.07. 18:09 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

A MobilTárca több mint egy fizetőeszköz - lezárult a MobilTárca tesztelése
2014.07.03. 13:14 | Hírek

Teljes erőbedobással dolgozunk a kereskedelmi MobilTárca szolgáltatás bevezetésén, jelentette be Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke, miután véget ért a szolgáltatás pontosan egy éve elindított teszt üzeme. A teszt eredményei és az eddigi lakossági kutatások alapján a szövetség mintegy 350-400 ezerre becsüli azok számát, akik az első körben nyitottak a MobilTárca szolgáltatás használatára.

 

Kártyapiaci sajtószemle

Veszélyt jelentenek a bankkártyánkra a Bubi dokkolóállomások?
2014.07.22. 18:15 | Sajtószemle

A közösségi médiában elterjedt hírre maga a T-Systems válaszol - írja a Technokrata.hu.

Pénzváltók és bankok: ezek most az árfolyamok
2014.07.22. 18:13 | Sajtószemle

Összegyűjtöttük, hogy 2014. július 21-én napközben milyen áron lehetett beszerezni eurót néhány banknál és valutaváltónál. Az adatok tájékoztató jellegűek, a tranzakciós illetéket eltérő módon érvényesíthetik, ráadásul a különböző láncok egyes üzleteinél az itt közölt értékekhez képest is lehettek akár jelentősebb különbségek is, és persze mára (sőt akár tegnap estére) is változhatott a helyzet - írja Azénpénzem.hu.

Ez bizony nagyobb üzlet, mint a drog
2014.07.22. 18:10 | Sajtószemle

Mára nagy üzletté vált, így minden erőfeszítés ellenére hihetetlenül jól kiépült a bankkártyacsalási iparág. Ahhoz képest, hogy régen képzett hekkerek űzték az ipart, ma 20 perc alatt bárki megveheti magának olyan bankkártyák adatait, amiken garantáltan van pénz. A dolog onnantól kezd nehezebbé válni a tolvajoknak, hogy a megszerzett adatokat hogyan teszik pénzzé, de erre is egyre bejáratottabb módszerek épülnek ki. A neten bankkártyás fizetést elfogadó cégek, tehát lényegében az összes ismert vállalkozás veszélyben van, mivel leggyakrabban nekik kell megtéríteni a csalással okozott károkat - írja az Index.hu.

OTPay – biztonságos fizetés iPhone-ról (x)
2014.07.22. 18:08 | Sajtószemle

Az OTP is elkészítette saját mobiltelefonról működő fizetési megoldását. Az OTP-re érdemes figyelni, hiszen teljes mértékben ismerik a helyi sajátosságokat, illetve gyakorlatilag minden hazai online fizetésnél ők a kiszolgáló platform. (Megszoktuk és tökéletesen működik.) - írja a Plastik.hu.

Törvénytelenül hárítanák a vevőkre banki költségeiket a boltosok
2014.07.18. 13:47 | Sajtószemle

A bankkártyás fizetésért tilos extra díjat felszámolni. Ez egyébként minden más készpénz helyettesítő eszközre is igaz, így nem kerülhet akkor sem többe egy szolgáltatás, ha utalvánnyal vagy Széchenyi Pihenőkártyával fizetünk. Ennek ellenére több bolttulajdonos próbálja az extra banki költségeit a nem készpénzzel fizető ügyfelein behajtani, egy olvasónktól kapott képen is ez látszik - írja az Origo.hu.

Készpénzt vagy bankkártyát vigyünk magunkkal a külföldi nyaralásra?
2014.07.15. 14:33 | Sajtószemle

Nem mindegy, hogy készpénzt viszünk magunkkal a külföldi nyaralásra, vagy bankkártyával fizetünk az adott országban. Érdemes utánanézni, hogy a bankunknál, melyik az olcsóbb, hogy járunk a legjobban. A Debrecen Televízió által megkérdezett szakember azt mondta: érdemes az adott ország valutáját magunkkal vinni. Ez olcsóbb, a bankkártya viszont biztonságosabb - írja a Dehir.hu.

 

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó