Kiemelt cikkek (x)

Közel 3,6 millió alkalommal fizettek idén érintésmentes kártyával a fesztiválokon
2015.10.01. 09:00 | Hírek

Az érintésmentes bankkártyákkal bonyolított fizetések száma 93%-kal nőtt a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon 2015-ben. Az egyszerű és biztonságos fizetések globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 - ING) és a hazai piac vezető bankfüggetlen tranzakciós szolgáltatója, a Cardnet Zrt. adataiból kiderült, mennyiben változtak a fizetési szokások idén a Sziget Fesztiválon, a Balaton Sound-on, valamint a Volt Fesztiválon. A fesztiválok készpénzmentes fizetési megoldás szállítója a Cardnet Zrt., a fizetéshez szükséges terminálokat pedig az Ingenico Group szállította.

IIR Certified Bankkártya termékmenedzser képzés szeptember 22-23-án (x)
2015.09.16. 08:00 | Hírek

Ön a bankkártya üzletágban tevékenykedik? Esetleg munkája során elengedhetetlen, hogy részletes ismeretekkel rendelkezzen a bankkártyákkal, illetve az azokat érintő legújabb trendekről? Ebben az esetben hadd ajánljuk figyelmébe az IIR Magyarország képzését!

A Peak 2 kategóriában is döntőbe jutott az Emerging Payments Awards versenyen
2015.09.05. 07:00 | Hírek

A CashCardot kibocsátó Peak Financial Services döntőbe jutott az angliai Emerging Payments Awards versenyen, melyre az egész világról neveztek be startupok különböző, köztük már ma is ismert globális pénzügyi megoldásokkal. A díjátadó gála 2015. október 15-én lesz Londonban. A Peak már azzal jelentős sikert ért el, hogy a legjobbak közé került, így az októberi eredménytől függetlenül hatalmas előrelépésnek számít, hogy egy magyar fizetési szolgáltató megoldása két kategóriában is világszinten a legjobbak között szerepel.

Még mindig nem tudni, hogy mi lesz a Penny cashback szolgáltatásának sorsa
2015.08.11. 09:00 | Hírek

A Bankkártya.hu-n eddig szándékosan nem írtunk a Penny Market üzletlánc által bevezetett, vásárlás melletti készpénzfelvétel szolgáltatásról. Azért maradtunk látszólag csendben, mert - ellentétben a szolgáltatásban semmi aggályt nem találó első üdvözlő sajtócikkekkel - nem akartunk elmenni fontos szakmai kérdések, illetve a háttérhez szükséges konzultáció mellett. A legnagyobb piaci szereplő, az OTP Bank válasza meghatározó lett volna - a Penny elfogadó bankjaként -, ezért e nélkül nem akartuk megjelentetni a cikket. Bár az OTP válaszára még mindig várunk, mégis megtörjük a csendet és összefoglaljuk, amit eddig tudunk a szolgáltatásról.

Hamarosan Európába is megérkezik a Samsung Pay
2015.08.09. 08:00 | Hírek

A MasterCard és a Samsung kiterjesztett együttműködésének köszönhetően az európai kártyabirtokosok is használhatják majd a Samsung Pay fizetési megoldását.

OTP vállalkozói számlanyitási akció: év végéig meghosszabbítva!
2015.08.20. 08:00 | Akciók

A Gold számlacsomag kivételével az OTP Bank most minden elsőként nyitott kisvállalkozói vagy társasházi számlacsomagnál 6 hónapon keresztül nem számít fel havidíjat hitelesített elektronikus bankszámlakivonat igénybevétele esetén. A kedvezménnyel akár több tízezer forintot is meg lehet spórolni, mialatt ingyen ki lehet próbálni egy magasabb számlavezetési díj mellett elérhető számlacsomag minden előnyét. Emellett akciós a számlanyitáshoz szükséges elektronikus cégkivonat lekérdezés is.

Plusz 2 százalék visszatérítés minden AMEX hitelkártyásnak a KIKA-ban
2015.08.17. 08:00 | Akciók

A minden hitelkártyás vásárlás után járó általános 1% visszatérítésen felül további 2 százalékos visszatérítés várja az AMEX kártyabirtokosokat a KIKA-ban az év végéig.

Raiffeisen OneCard hitelkártya akciós értékesítése egyes fővárosi helyszíneken
2015.08.12. 08:00 | Akciók

A Raiffeisen Bank a Budapest területén elhelyezkedő, értékesítésre kijelölt bevásárló központokban, hiper- és szupermarket áruházakban, valamint a a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az akció ideje alatt igényelt új OneCard Standard és OneCard Gold Hitelkártyák birtokosait most 5000 forinttal ajándékozza meg, amennyiben teljesítik az ehhez szükséges feltételeket.

Megújult a Raiffeisen Mobil Alkalmazásának Windows mobilokra letölthető verziója
2015.08.14. 08:00 | Hírek

Míg korábban a Windows Phone felhasználók több funkciót nem érhettek el a Raiffeisen Bank mobiltelefonos alkalmazásával az androidos és az iPhone-os társaikhoz képest, addig az új verzióval ezek a hiányosságok megszűntek. Mostantól a Windows Phone operációs rendszerű okostelefonok tulajdonosai is számos internetbanki funkciót használhatnak, az alkalmazás ráadásul élőcsempékkel is bővült.

Megérkezett a Simple Windows Phone verziója
2015.08.18. 08:00 | Hírek

Egy év várakozás után 2015. július közepén megérkezett a Simple mobilalkalmazás Windows Phone rendszerű okostelefonokon futó verziója is, így ettől kezdve a harmadik nagy platformon is elérhető a Simple mobilfizetési alkalmazás. Az alapoktól kifejezetten a Windows Phone felhasználóknak újra írt alkalmazás célja, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felületen megszokott felhasználói élményhez. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz.

Vége a hűségkártyák pénztárcadagasztó korának! A Simple mobilalkalmazással a mobilban tárolható bármilyen vonalkódos vagy sorszámozott hűségkártya
2015.08.16. 08:00 | Hírek

Ahogy e sorok írója, úgy hasonlóképpen nyilván a kedves Olvasó is otthon hagyja a ritkábban használt törzsvásárlói kártyáit, mert már nem fér bele a pénztárcába. Ezzel pedig sok helyen veszteség éri, hiszen nem tudja használni. Ennek vége, hiszen mostantól a Simple alkalmazással bármely vonalkódos hűségkártya eltárolható a mobilban, ahol gyűrhetetlen, koptathatatlan, súlytalan lesz, miközben ugyanúgy használható.

Parkolóházban is elindult a Simple mobilalkalmazás
2015.08.10. 09:00 | Hírek

Június közepe óta már parkolóházban is használható a Simple mobilfizetési alkalmazás, elsőként a Westend parkolóautomatáinál.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Végre valami, amiben Magyarország uralja egész Európát
2015.07.24. 17:05 | Sajtószemle

Magyarország bőven kenterbe veri egész Európát a bankkártyás csalásokat tekintve, értékarányosan nálunk a legkevesebb a kártyás csalás. Ha ez nem lenne elég, akkor jó ha tudjuk: még trendeket tekintve is a legjobbak között vagyunk, hiszen 5 év alatt az amúgy is kevés csalásból még kevesebb lett - derül ki az EKB friss tanulmányából. A kedvező helyzetünket egyrészt a biztonságos, chipesített kártyás infrastruktúránknak, másrészt annak köszönhetjük, hogy kevesebbet használjuk a kártyánkat, és ezért a csalóknak sem éri meg Magyarországon próbálkozniuk - írja a Portfólió.hu.

Eltűnik öt magyar pénzintézet neve
2015.07.24. 16:58 | Sajtószemle

Hamarosan újabb öt takarékszövetkezet olvad be két másikba, így koncentrálódik tovább a vidéki pénzintézeti piac - írja a Napi.hu.

Melyik online banki szolgáltatást szeretik legjobban az ügyfelek?
2015.07.24. 16:47 | Sajtószemle

A Bankmonitor.hu két év után ismét komplex felmérést végzett a hazai online banki szolgáltatások ügyfélmegítélését illetően. A közel 1800 – az online bankhasználatban átlag feletti aktivitást mutató - válaszadó véleményéből átlagosan 80%-os elégedettség tükröződött, mely az elmúlt évek viszonylag szerény mértékű hazai banki IT fejlesztéseinek tükrében jónak tekinthető. Meglepően jól teljesítettek a felmérésben a kisebb, specializált banki szereplők. A mobil banki applikációk és kiegészítő információs eszközök iránti igény fokozatosan nő az ügyfelek körében.

Több cég működik tudatos stratégiával, mint egy éve
2015.03.02. 13:25 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Fix díjat kell fizetni a kártyás fizetés után
2014.11.10. 16:33 | Sajtószemle

A most benyújtott törvényjavaslatban megváltoztatta a tranzakciós illeték mértékét a kártyás fizetések esetén a kormány. Eddig, mint minden elektronikus tranzakció esetén 3 ezreléket kellett fizetnie a kibocsátó bankoknak. Ez jövőre már legfeljebb évi 800, illetve 500 forint lehet - hívta fel a figyelmünket a Deloitte. Ha a kártya alkalmas érintés nélküli fizetésre, akkor kell kevesebbet fizetni. Az adó alapja pedig a megelőző év összes tranzakciójának az értéke - írja az Origo.hu.

Beruházási hitel 1,6%-ért Széchenyi Kártyával (videó)
2014.11.07. 11:49 | Sajtószemle

A Széchenyi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6%-ra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető - írja a Gazdaságtv.hu.

Működhet az Apple Pay az USA-n kívül is
2014.10.30. 18:13 | Sajtószemle

A tegnapi indulást követően néhány felhasználó felfedezte, hogy a fizetési szolgáltatást jópár külföldi, USA-n kívüli hely is elfogadja - írja az Iphonehungary.hu.

Robbanhat a mobilfizetések száma
2014.10.30. 18:12 | Sajtószemle

Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll – ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat - írja a Vg.hu.

Pár hónap múlva okostelefonnal is vehet vonatjegyet
2014.10.30. 18:11 | Sajtószemle

Lecseréli jegyértékesítő rendszerét a MÁV, az új rendszert 2015 közepéig vezetik be. Egyszerűsödik a jegyellenőrzés is a vonaton, a kalauzoknál bankkártyával is fizethetnek majd - írja a Hvg.hu.

Fizetés külföldön: adu a bankkártya!
2014.10.30. 18:10 | Sajtószemle

Sokat használtuk a bankkártyánkat külföldön az év első felében nyaralásaink alkalmával. Ma még ugyan süt a nap, de a hétre már havazást jósolnak. Lassan elkezdhetjük tervezni a síelést. Az még a jövő zenéje, hogy többet vagy kevesebbet használjuk-e majd a kártyánkat külföldön, mint nyáron. Megnéztük hogyan és mennyiszer használtuk kártyáinkat 2014 első hat hónapjában külföldön - írja a Bankmonitor.hu.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját
2014.10.30. 18:09 | Sajtószemle

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk - írja a Ma.hu.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel
2014.10.30. 18:08 | Sajtószemle

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt - írja az Adózóna.hu.

 

Futottak még...

Jópofa mobilalkalmazás az UniCredittől
2015.08.10. 09:00 | Hírek

Újszerű megoldást alkalmaz új mobilappjában a hitelintézet: a felhasználja a kézmozdulattal tett gesztusokat az alkalmazásban történő navigációhoz, amit senki sem tett eddig. Az alkalmazás ugyanakkor a tetszetős megoldás ellenére is kizárólag internetbank-alternatívaként használható, így telefonszámos pénzküldés, mobil parkolás és autópálya matrica vásárlási lehetőségeket egyelőre nem fejlesztettek bele, noha ebben már három banki versenytársa is akad. Meg még egy, az idő.

A világ leggyorsabban fejlődő piacán, Kínában is a magyar Cellum mobiltárcáját használhatják
2015.07.24. 16:50 | Hírek

A Cellum a sanghaji Mobile World Congress konferencián jelentette be 2015. július 17-én, hogy Thaiföld és Indonézia után hamarosan a világ legdinamikusabban fejlődő piacán is mobilfizetési- és kereskedelmi szolgáltatásokat kínál majd.

Az UniCredit Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja - a csoport kilenc Euromoney Awards for Excellence 2015 elismerést nyert el
2015.07.24. 16:45 | Hírek

A pénzpiacokkal foglalkozó neves brit magazin, a Euromoney idén kilenc kiválósági díjjal (Award for Excellence) ismerte el az UniCreditet. A bankcsoportot többek között a „Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja”, a „Közép- és Kelet-Európa legjobb kötvénykibocsátást szervező bankja”, valamint a legjobb fizetésforgalmi szolgáltatókat értékelő „Best Transaction Services House in Central Eastern Europe” kategóriákban díjazták.

CIB kutatás: praktikus a bankkártya, vagy kényelmesebb a készpénz? Mivel fizet a magyar?
2015.07.24. 16:38 | Hírek

A nyári utazások megtervezésénél érdemes végiggondolni azt is – akár belföldön, akár külföldön töltjük szabadságunkat –, hogy készpénzt vagy bankkártyát viszünk-e inkább magunkkal a pihenésre. A CIB Bank szakértői infografikán gyűjtötték össze a készpénz és a kártyahasználat legfőbb előnyeit és hátrányait.

Több mint 1 milliárd érintéses vásárlást bonyolítottak le a Visa Europe kártyabirtokosok az elmúlt évben
2015.07.24. 16:28 | Hírek

1,1 milliárd érintőkártyás tranzakciót bonyolítottak le a Visa kártyabirtokosok Európában az elmúlt egy évben. Több mint 12,6 milliárd eurót költöttek összesen. Jelenleg több mint 130 millió Visa érintőkártya van forgalomban Európában. A Visa érintőkártyás infrastruktúrája készen áll a digitális fizetések következő generációjára.

Horvátországban nyaral? Segít a CIB egy horvát-magyar nyári szótárral
2015.07.24. 16:25 | Hírek

Horvátország évek óta a magyarok kedvelt üdülőhelye, így lesz ez idén is - derült ki a CIB Bank és a GfK közös kutatásából. Külföldi nyaralás során érdemes előre megtanulni néhány hasznos kifejezést az adott nyelven, ezért a CIB Bank összeállított egy horvát-magyar kisszótárt a legfontosabb szófordulatokkal.

Iskolakezdés Multi-Pay® kártyával
2015.07.03. 15:13 | Hírek

Júliusban már költhető az iskolakezdési támogatás. Multi-Pay® kártyával az idén csatlakozott új elfogadóhelyekkel együtt immár országosan több mint 3000 helyen, többek között a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. pontjain vásárolhatunk tankönyveket, taneszközöket és ruházati termékeket.

UniCredit: a közép- és kelet-európai régióban részben erősödik a gazdasági növekedés 2015-ben
2015.07.03. 15:10 | Hírek

Az EU-hoz tartozó közép- és kelet-európai országok számára előnyt jelent az eurózónával fennálló szorosabb integráció, Oroszország és Ukrajna gazdasága azonban az idén recesszióban marad a csökkenő nyersanyag árak, a hosszú távú strukturális rugalmatlanságok, valamint az észak-ukrajnai konfliktus miatt.

Mérföldkő a Cellum ázsiai terjeszkedésében: Szingapúrban alapított leányvállalatot a hazai fejlesztőcég
2015.05.29. 16:00 | Hírek

Szingapúri székhellyel új regionális központot alapított a Cellum. A Cellum Asia Pacific veszi át az irányítást a magyar fejlesztőcég kelet-ázsiai működése felett, valamint ez a cég koordinálja a további regionális terjeszkedését is.

A bankok a jövőben biztonsági okokból automatikusan blokkolhatják a bankkártyáink Európán kívüli használatát
2015.04.29. 08:57 | Hírek

Régiónkban már terjed az a Magyarországon még nem alkalmazott biztonsági megoldás, melynek értelmében a bankok blokkolják a kibocsátott kártyáik Európán kívüli használatát, melyet kérésünkre egy megbeszélt időre feloldanak. - ez a geo-blocking, mely régiónkban már jelen van. Bemutatkozott az Oberthur változó CVV kódos bankkártyája, és megtudhattuk azt is, hogy terjed Magyarországon a Barion. Kétrészes cikksorozatunk második részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia második napi témáiról adunk tájékoztatást.

A bankok minden eddiginél jobban hisznek a mobilfizetésben
2015.04.15. 15:20 | Hírek

Kétrészes cikksorozatunk első részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia első napi témáiról adunk tájékoztatást.

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását
2015.03.27. 17:12 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó