Kiemelt cikkek (x)

SIX: átalakultak a bankkártyás visszaélések, de a kártyás fizetés továbbra is a legbiztonságosabb
2015.03.30. 08:00 | Hírek

A SIX Payment Services vezetői és Bakonyi András, a Raiffeisen Bank kártya üzleti területének vezetője szerint is a bankkártyás fizetés a legbiztonságosabb, mert az ellopott vagy elveszített készpénzzel szemben a bankkártya birtokosokat minden esetben kárpótolják a bankkártyás visszaélésekből eredő károk nyomán. A sajtóbeszélgetésen elhangzottak részletes beszámolójából azt is megtudhatjuk, milyen biztonsági szabályokra érdemes figyelni a kártyás fizetések során.

Elindult Magyarországon az mPOS, elsőként a MasterCard, az Ingenico és az Allianz megoldásában
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Mostantól olyan újfajta megoldással is találkozhatunk (egyelőre csak az Allianz Hungária biztosító üzletkötőinél), amelynél a bankkártya elfogadás az üzletkötő okostelefonján keresztül zajlik. Az mPOS-nak hívott terminálról és annak magyarországi megjelenését bejelentő sajtótájékoztatójáról részletesen beszámolunk Olvasóinknak.

Szetnics László: az mPOS egy újabb lépés a készpénzmentes világ felé
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Szetnics László, a MasterCard fejlesztési vezetője a Bankkártya.hu-nak elmondta, hogy az mPOS a jövőben segítheti a kis összegű fizetések bankkártyával történő elfogadását olyan környezetben is, ahol eddig készpénzzel fizettek, tehát például a vállalkozóknál.

A MasterPass világszerte és Magyarországon is új korszakot nyit a netes vásárlásban
2015.03.27. 17:10 | Hírek

Nincs többé felesleges adminisztráció, a MasterCard kártyatársaság MasterPass nevű fizetési megoldásával minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb lehet az internetes vásárlás és fizetés. A MasterCard decemberben jelentette be, hogy két újabb államban: Franciaországban és Oroszországban is elindult a MasterPass, így az már a világ 16 országában, 60 000 webshopban működik. Magyarországon a MasterCard és az OTP Bank szintén együttműködik, hogy bevezesse a MasterPasst, az OTPay nevű mobilfizetési alkalmazás részeként.

A zene ablakot nyit egy új világra
2015.03.27. 16:55 | Hírek

Vannak gyerekek, akik számára a zene lehetőség, hogy kiemelkedjenek a mélyszegénységből. Nekik nyújt segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány által tizenöt, hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolában elindított zenei képzés, a Szimfónia Program, melyet az OTP Bank is támogat. Az ingyenes órákon a gyerekek zenélni tanulnak, átélik a siker élményét, képességeik sokrétűen fejlődnek. A zenével való találkozás rendszert, megvalósítható célokat és kreativitást visz az életükbe, így segít, hogy felemelkedhessenek.

Európában is útjait keresi még a prepaid bankkártya
2015.03.26. 08:00 | Hírek

A GX és az Emerging Payments Association (EPA) által szervezett "Opening up UK Payment Systems – Access and Ownership" c. márciusi rendezvényén Londonban tizenkét, alapossággal kiválasztott, pénzügyi szektorban dolgozó vezető vitatta meg az angol fizetési piac helyzetét. Hazánkat Suppan Márton, a Peak Financial Services igazgatója képviselte. Exkluzív cikkünkben az ő beszámolóját ismertetjük a rendezvényről, melyből többek közt kiderül, hogy a kihívások az angol és a magyar piacon is hasonlóak.

Tavaly is mozogtak a játszóbuszok az OTP Bank jóvoltából
2015.03.10. 08:51 | Hírek

Az OTP Bank tavaly immár negyedik esztendeje támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programját a karácsonyi ajándékozásra szánt 25 millió forint összeggel. A program révén az ország nyolc leghátrányosabb kistérségének kis lakóihoz jut el a játék öröme, ahol összesen közel 42 ezer gyermek él.

A jól választott ajándékok akár a gazdaságot is felpörgethetik
2015.03.03. 03:49 | Hírek

A MasterCard tavaly karácsonyra készült tanulmánya kimutatta, hogy az európaiak 10 százaléka készpénzt ad karácsonyra családtagjainak, ami igen udvariatlan gesztus. Ezzel szemben a gondosan kiválasztott ajándékok nem csak nagyobb örömet okoznak szeretteinknek, de a kiskereskedelem teljesítményét is javíthatják ezekben a hetekben, mivel a pénz így nem kerüli el az üzleteket.

A kulturális életet is meghódítja az elektronikus fizetés: készpénzmentes könyvesbolt nyílt Budapesten
2015.03.03. 08:55 | Hírek

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja a MasterCard kártyatársaság támogatásával. A kizárólag elektronikus fizetést elfogadó üzlet úttörő jelentőségű, hiszen általa a kulturális élet egy újabb fontos területén, a könyvkereskedelemben is tért hódíthat a készpénzmentesség, amely már jól bevált és népszerű fizetési mód a nagy hazai fesztiválokon, de egy budapesti színház kávézójában is.

„Street food” különlegességek érintőkártyával
2015.03.03. 08:05 | Akciók

Gyoza, ramen, udon, shakshuka, korma, jalapeno, blondie, remulád, lollo rosso – ismerősen csengenek ezek az ételnevek? Ha nem, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy bárki elmerüljön a legmenőbb budapesti „street food” éttermek különleges kínálatában. November óta ugyanis hónapokon át a legnépszerűbb „utcai” étkezdékben 15 százalék kedvezménnyel fogyaszthat az, aki MasterCard® PayPassTM vagy Maestro® PayPassTM kártyával fizet. A promócióban havonta más-más étlapon kívüli menü érhető el akciós áron.

A MasterCard megszüntetné az internetes fizetéseknél használt jelszavakat
2015.03.02. 14:47 | Hírek

A MasterCard bejelentette, hogy vezető szerepet vállal egy új hitelesítési szabvány megalkotásában, mely elfogadása esetén jelentősen egyszerűsíti az internetes fizetést.

Kelet-Afrikában nyit innovációs központot a MasterCard a Bill és Melinda Gates Alapítvány közreműködésével
2015.03.02. 13:17 | Hírek

A pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében Kelet-Afrikában nyitja meg legújabb innovációs központját a MasterCard, jelentette be tegnap a kártyatársaság. A központ célja, hogy világszerte csaknem 100 millió ember számára biztosítson olyan pénzügyi és fizetési eszközöket, melyek gazdaságosak, működőképesek, széles körben hozzáférhetőek, és így hozzájárulnak az esélyegyenlőség növeléséhez.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Több cég működik tudatos stratégiával, mint egy éve
2015.03.02. 13:25 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Fix díjat kell fizetni a kártyás fizetés után
2014.11.10. 16:33 | Sajtószemle

A most benyújtott törvényjavaslatban megváltoztatta a tranzakciós illeték mértékét a kártyás fizetések esetén a kormány. Eddig, mint minden elektronikus tranzakció esetén 3 ezreléket kellett fizetnie a kibocsátó bankoknak. Ez jövőre már legfeljebb évi 800, illetve 500 forint lehet - hívta fel a figyelmünket a Deloitte. Ha a kártya alkalmas érintés nélküli fizetésre, akkor kell kevesebbet fizetni. Az adó alapja pedig a megelőző év összes tranzakciójának az értéke - írja az Origo.hu.

Beruházási hitel 1,6%-ért Széchenyi Kártyával (videó)
2014.11.07. 11:49 | Sajtószemle

A Széchenyi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6%-ra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető - írja a Gazdaságtv.hu.

Működhet az Apple Pay az USA-n kívül is
2014.10.30. 18:13 | Sajtószemle

A tegnapi indulást követően néhány felhasználó felfedezte, hogy a fizetési szolgáltatást jópár külföldi, USA-n kívüli hely is elfogadja - írja az Iphonehungary.hu.

Robbanhat a mobilfizetések száma
2014.10.30. 18:12 | Sajtószemle

Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll – ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat - írja a Vg.hu.

Pár hónap múlva okostelefonnal is vehet vonatjegyet
2014.10.30. 18:11 | Sajtószemle

Lecseréli jegyértékesítő rendszerét a MÁV, az új rendszert 2015 közepéig vezetik be. Egyszerűsödik a jegyellenőrzés is a vonaton, a kalauzoknál bankkártyával is fizethetnek majd - írja a Hvg.hu.

Fizetés külföldön: adu a bankkártya!
2014.10.30. 18:10 | Sajtószemle

Sokat használtuk a bankkártyánkat külföldön az év első felében nyaralásaink alkalmával. Ma még ugyan süt a nap, de a hétre már havazást jósolnak. Lassan elkezdhetjük tervezni a síelést. Az még a jövő zenéje, hogy többet vagy kevesebbet használjuk-e majd a kártyánkat külföldön, mint nyáron. Megnéztük hogyan és mennyiszer használtuk kártyáinkat 2014 első hat hónapjában külföldön - írja a Bankmonitor.hu.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját
2014.10.30. 18:09 | Sajtószemle

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk - írja a Ma.hu.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel
2014.10.30. 18:08 | Sajtószemle

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt - írja az Adózóna.hu.

Felkínálják a pin-kódokat
2014.10.30. 18:04 | Sajtószemle

Egyre többször fordul elő, hogy kifigyelik a csalók a készpénzfelvevőt, meglesik a pin-kódját majd ellopják a bankkártyát és leemelik róla a pénzt. Az sem ritka, hogy a pénztárcát tulajdonítják el, amelyben a kártya mellett egy cetlin a kód is szerepel. Az általunk megkérdezettek már elővigyázatosabbak, s inkább megjegyzik a négy jegyű kódot, mintsem, fölírnák valahova - írja a Somogytv.hu.

A jövő már itt van – Működik az első Fizetési Pont!
2014.10.30. 18:03 | Sajtószemle

A magyarok fizetési szokásait felmérő valamennyi kutatásnak két biztos pontja akad: az első, hogy idegenkedünk a bankkártyától, a második pedig hogy imádjuk a sárga csekket. Sokan sokféleképpen próbáltak ezen a beidegződésen változtatni, mindeddig sikertelenül. De mi lenne, ha nem az embereket akarnánk megváltoztatni, hanem ötvöznénk a két módszert? - írja a Bankmonitor.hu.

Változik a magyar bankkártyás világ: lépett az egyik nagy bank
2014.10.30. 18:02 | Sajtószemle

 

Futottak még...

Elindult Magyarország első mPOS megoldása: interjú az Ingenico Magyarországért felelős vezetőjével
2015.03.27. 18:00 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

 

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását
2015.03.27. 17:12 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

Budapest Bank: A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés idén
2015.03.27. 17:05 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

A Citibank is PayPassra kapcsolt a betéti kártyáinál
2015.03.03. 08:56 | Hírek

2014. november végétől PayPass™ funkcióval ellátott MasterCard betéti kártyát bocsát ki minden új ügyfélkapcsolat esetén, valamint az elveszett, illetve eltulajdonított bankkártyák pótlásakor a Citibank. A lejáró érvényességű kártyák PayPass™ betéti kártyára történő megújítása idén január 1-jétől indult el.

Internetbank fejlesztések a Citibanknál
2015.03.03. 03:53 | Hírek

Ügyfelei visszajelzései alapján továbbfejlesztette internetbank funkcióit a Citibank, hogy a pénzügyek intézésekor még inkább felhasználóbarát, és továbbra is biztonságos szolgáltatással álljon ügyfelei rendelkezésére.

Így bankolnak a jómódú magyarok és csehek
2015.03.03. 08:52 | Hírek

Az átlagosnál magasabb jövedelemmel és/vagy megtakarítással rendelkező magyarok és csehek* pénzügyekkel kapcsolatos gondolkodásmódja, megtakarítási szokásai sok szempontból különböznek egymástól – derült ki a Budapest Alapkezelő kutatásából.** A csehek többet keresnek, és magasabb összegű megtakarításokkal rendelkeznek, ugyanakkor a befektetői attitűdjük hasonlóan konzervatív, mint a magyaroké. Prémiumbanki szolgáltatásokat mindkét országban alig egyötödük vesz igénybe, sőt, a legtöbben nem is tudnak arról, hogy kiemelt ügyfelek lehetnének bankjuknál.

AXA World MasterCard társkártya akció - 2015. tél
2015.03.03. 08:00 | Akciók

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Nevet váltott az evobank: NHB Bank lett
2015.03.03. 08:00 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az UniCredit közép- és kelet-európai divíziójának új vezetője Carlo Vivaldi
2015.03.02. 14:56 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

PayPallel is lehet fizetni a Tchibo webáruházában
2015.03.02. 14:40 | Hírek

href="http://bankkartya.hu/szolgaltatasaink/hogyan-olvashatom-el-az-elofizetoi-cikkeket" target="_blank">Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Ismét a Budapest Bank az év bankja a legutóbbi MasterCard – év bankja versenyen
2015.03.02. 14:09 | Hírek

A Bankkártya.hu-n még nem számoltunk be róla, hogy a 2013-as győzelmét követően, 2014-ben újra a Budapest Bank lett a MasterCard – év bankja verseny fődíjasa novemberben. A pénzintézet további két kategóriában is a legjobbnak bizonyult a jubileum előtt álló versenyben: Egyenlítő Hitel terméke kapta Az év lakossági hitelterméke díjat, valamint a bank vállalati értékesítési vezetője, Takács Zoltán nyerte Az év ifjú bankára címet.

MyCard: Pénzügyi szolgáltatást indít a Telenor
2015.03.02. 14:07 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó