Kiemelt cikkek (x)

A MasterCard felméri a mobilalkalmazások európai kínálatát
2014.09.30. 20:16 | Hírek

Mobile Top App Index néven toplista készül az Európában elérhető vásárlási alkalmazásokról. A MasterCard 2014. szeptember 29-én a Kiskereskedelmi Világkongresszuson (World Retail Congress) nagyszabású nemzetközi kutatást jelentett be: a kártyatársaság szakértők bevonásával összesen 20 kategóriában értékeli és rangsorolja az összes, Európában elérhető vásárlási mobilappot, a felmérés eredményét pedig végül MasterCard Mobil Top App Index néven teszi közzé 2015 márciusában a Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress). A MasterCard adatai szerint az európai okostelefon-tulajdonosok több mint felének a telefonján már van vásárlási mobilapplikáció, amellyel 56%-uk legalább havonta egyszer vásárol is valamit.

MasterCard felmérés: jöhetnek a készpénzt helyettesítő prepaid bankkártyák
2014.09.30. 19:32 | Hírek

A MasterCard új európai felmérése szerint az előrefizetett, vagyis prepaid bankkártyák kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akik tudatosabban akarják beosztani a pénzüket. A Bankkártya.hu részletes beszámolója a felmérést ismertető sajtótájékoztatóról.

A MasterCard felgyorsítja az egyérintéses fizetés terjedését Európa-szerte: cél, hogy 2020-ig Európában mindenütt lehessen egyérintéssel és mobillal fizetni
2014.09.30. 19:01 | Hírek

A MasterCard bejelentette, hogy az egyérintéses fizetést Európa-szerte alapvető szabvánnyá teszi 2020-ra, annak érdekében, hogy valamennyi kereskedőnél, ahol lehet MasterCard és Maestro bankkártyával fizetni, arra is lehetőség legyen, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes mobiltelefonnal fizessenek.

A MasterCard is támogatja az Apple új fizetési alkalmazását
2014.09.30. 18:52 | Hírek

A mobilos fizetés újabb térhódításaként szeptember 9-én az Apple (NASDAQ: AAPL) bemutatta az Apple Pay rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók iPhone 6, iPhone 6 Plus telefonjuk, vagy Apple Watch karórájuk segítségével vásároljanak és fizessenek. A mobilfizetés biztonságát a MasterCard rendszere szavatolja, így a kártyabirtokosok ugyanolyan biztonságos módon fizethetnek az Apple Pay megoldásával, mint bankkártyájukkal bármelyik egyérintéses és mobilfizetésre alkalmas elfogadóhelyen.

A bankkártya elfogadást végző SIX most bemutatja a kereskedőknek, hogyan ismerhetik fel az internetes csalókat
2014.09.30. 17:59 | Hírek

A cikkből a bankkártyát elfogadó kereskedők megtudhatják azokat a legfontosabb gyanús jeleket, amelyekre fokozottan oda kell figyelniük az elektronikus kereskedelemben a csalások visszaszorítása érdekében.

Ahol a szálak összefutnak – így néz ki egy bankkártya elfogadó cég szerverközpontja
2014.09.30. 17:46 | Hírek

Az alábbi cikkben betekintést nyerünk a SIX szerverközpontjának kulisszái mögé, ahol kiderül, hogy az adatainkat hogyan védik.

A SIX Payment Services bemutatja az mPOS-t
2014.09.30. 17:38 | Hírek

Mi az az mPOS? A SIX lényegretörő cikkjéből most megtudhatja, milyen fizetési megoldás áll a kifejezés mögött.

A SIX bemutatja különböző európai országok fizetéssel kapcsolatos szokásait és preferenciáit
2014.09.30. 17:25 | Hírek

A készpénzmentes fizetési lehetőségek száma egyre nő – kártyák, fizetési rendszerek, virtuális pénznemek… Mindez hatással van a kereskedelemre és természetesen az ügyfelekre is. Az új fizetési formák elfogadását illetően azonban nagy különbségek figyelhetők meg Európán belül is. Ön hogyan fizet? Klisék és meglepetések is várják a következő cikkben, melyben többet is megtudhat más országok fizetési szokásairól.

Új, 5-50% kedvezmények vászonfotóra, papír-írószerre, könyvre, magazinra és belépőjegyre OTP Klub kártyabirtokosoknak
2014.09.23. 13:54 | Akciók

A kedvezmények a Pirex papír-írószer üzleteiben, Turista magazin előfizetésre, a Boook Kiadó könyveire, a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjtemény Központ, valamint a Derkovits Kulturális Központ belépőjegyeire érvényesek a következők szerint.

A MasterCard felgyorsítja az egyérintéses fizetés terjedését Európa-szerte: cél, hogy 2020-ig Európában mindenütt lehessen egyérintéssel és mobillal fizetni
2014.09.12. 14:43 | Hírek

A MasterCard bejelentette, hogy az egyérintéses fizetést Európa-szerte alapvető szabvánnyá teszi 2020-ra, annak érdekében, hogy valamennyi kereskedőnél, ahol lehet MasterCard és Maestro bankkártyával fizetni, arra is lehetőség legyen, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes mobiltelefonnal fizessenek.

A MasterCard is támogatja az Apple új fizetési alkalmazását
2014.09.12. 13:43 | Hírek

A mobilos fizetés újabb térhódításaként szeptember 9-én az Apple (NASDAQ: AAPL) bemutatta az Apple Pay rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók iPhone 6, iPhone 6 Plus telefonjuk, vagy Apple Watch karórájuk segítségével vásároljanak és fizessenek. A mobilfizetés biztonságát a MasterCard rendszere szavatolja, így a kártyabirtokosok ugyanolyan biztonságos módon fizethetnek az ApplePay megoldásával, mint bankkártyájukkal bármelyik egyérintéses és mobilfizetésre alkalmas elfogadóhelyen.

Átlagosan 70%-kal nőtt a PayPass-bankkártyák használata a három legnagyobb hazai fesztiválon
2014.09.04. 12:16 | Hírek

Az egyérintéses MasterCard PayPass és Maestro PayPass bankkártyák meghódították az idei nyár legnagyobb hazai fesztiváljait, ahol a korábbinál sokkal aktívabban használták a kártyabirtokosok ezeket a plasztikokat. A Sziget Kulturális Szervezőiroda friss adatai szerint átlagosan 70%-kal nőtt az egyérintéses PayPass bankkártyák használata a VOLT, a MasterCard BalatonSound és a Sziget fesztiválokon.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Egyszerűbb díjstruktúrát vezetett be szeptember 1-től az MKB
2014.09.05. 16:22 | Hírek

Az eddigi külön feltüntetett tranzakciós díj és az adott tranzakcióra vonatkozó, külön feltüntetett pénzügyi tranzakciós illeték helyett az MKB hirdetménye 2014. szeptember 1-től minden tranzakciós esetében egyetlen díjtételt tartalmaz, a bankkártyás vásárlások pedig díjmentesek lettek.

K&H betéti bankkártya igénylés indult a K&H TeleCenteren
2014.09.05. 16:50 | Hírek

A K&H Bank telefonos ügyfélszolgálatán, a K&H TeleCenteren ePIN kóddal történő beazonosítást követően új szolgáltatás a Telefonos Bankár közreműködésével bonyolított betéti bankkártya igénylés lehetősége. A szolgáltatás nem vonatkozik az Énkártya igénylésére (hiszen ott az ügyfél saját képével is kérheti a kártyagyártást).

15% kedvezmény multipontosoknak a Symbol Budapest étteremben
2014.08.29. 14:09 | Akciók

A lenti webcímen elérhető kupon és Multipont kártya együttes bemutatása 15% kedvezményre jogosít az A'la Carte fogyasztás végösszegéből a Symbol Budapest éttermében.

Szeptember végéig utazással kapcsolatos az OneCard hitelkártya 5%-os kedvezménye
2014.08.21. 11:42 | Akciók

A Raiffeisen OneCard hitelkártyájával negyedévente változnak azok az üzletprofilok, melyekben 5% kedvezménnyel lehet vásárolni. Íme az aktuálisak.

15Ft/liter kedvezmény tankoláskor OneCarddal az Agip töltőállomásokon
2014.08.21. 11:33 | Akciók

A kedvezmény az Agip töltőállomásokon OneCard kártyával történő fizetés esetén érvényes.

30%-os Fundango-kupon OTP Junior számlanyitásért cserébe
2014.08.25. 11:48 | Akciók

Az új számlanyitók és Junior kártya igénylők egy tablet tartóra, valamint egy 30%-os Fundango vásárlási kedvezményre jogosító e-vouchert kapnak ajándékba.

Kisvállalkozói és társasházi számlacsomagok havidíj nélkül az OTP Banknál
2014.08.22. 15:27 | Akciók

A Gold számlacsomag kivételével az OTP Bank most minden elsőként nyitott kisvállalkozói és társasházi számlacsomag havidíját 6 hónapon keresztül elengedi, E-kivonat szolgáltatáscsomag igénybe vétele esetén. A kedvezménnyel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk, mialatt ingyen kipróbálhatjuk egy drágább számlacsomag minden előnyét. Emellett akciós a számlanyitáshoz szükséges elektronikus cégkivonat lekérdezés is.

Laptopot nyerhet az OTP Banktól
2014.08.22. 15:52 | Akciók

Mire jó 5 perc? - kérdezi facebookos játékában az OTP Bank. Elintézhetjük a  legfontosabb bankügyeinket, vagy... kitölthetünk egy kérdőívet, és egy jó tippel nyerhetünk egy Samsung Ultrabook-ot.

Kártyapiaci sajtószemle

Így fizetjük be a számláinkat a neten
2014.10.01. 14:15 | Sajtószemle

Egyre többen választják a bankkártyás és a netbanki fizetést azok közül, akik számláik kiegyenlítéséhez papíralapúról elektronikus fizetésre térnek át. Míg a csoportos fizetési megbízást használók száma stabilan tartja magát, az elektronikus számlafizetés terjedésével többségbe kerültek a bankkártyás és internetbanki számlafizetések, tehát fordulóponthoz érkeztünk el ebben. Az elektronikus számlafizetés harmadik generációját a mobiltelefonos fizetés képviseli, amelynek használata gyorsuló ütemben terjed - derül ki a Díjnet közleményéből, melyet a Portfólió.hu ismertet.

Éveken belül áttörést érhet el az NFC
2014.10.01. 14:13 | Sajtószemle

Az NFC lassan a háttérbe szorítja a készpénzes fizetést, de az ugyanakkor egyelőre még kérdéses, hogy az okosórák vagy a mobilok fogják hosszú távon felváltani a bankkártyákat. A bank- és hitelkártya-szolgáltatók bíznak abban, hogy a technológia hamarosan széleskörűen elterjed - írja az Sg.hu.

Népszerű lehet a számla nélküli bankkártya
2014.10.01. 14:11 | Sajtószemle

Csak az előre feltöltött összeget lehet elkölteni, mint a fesztiválkártyáknál - írja a Metropol.hu.

56 millió bankkártya adatait lopták el
2014.10.01. 14:09 | Sajtószemle

A bankkártyaadatokat célzó eddigi legnagyobb kibertámadás zajlott le: az amerikai Home Depot barkácsáruházlánctól 56 millió vásárló adatait lopták el - írta a Hvg.hu szeptember 19-én.

Bankkártyaadatokat loptak az Ebayen
2014.10.01. 14:03 | Sajtószemle

Ügyes csalók meghekkelték az Ebayt, a világ egyik legnagyobb aukciós-kereskedelmi portálját. A trükköt sokszor még a rutinos ebayezők sem veszik észre, mivel egyszerű átirányításos támadásról van szó: miután rákattintunk egy termék megvásárlására, egy, a hivataloshoz megtévesztésig hasonló oldalra kerülünk, ahol a fizetési feltételek megadása után a csalók már hozzá is fértek a bankkártyaadatainkhoz - írta az Index.hu szeptember 18-án.

Levélszemétként végezheti a bankkártyánk
2014.10.01. 14:02 | Sajtószemle

A bankok újabban már a feladót sem írják rá arra a levélre, amiben az új plasztikot küldik ki az ügyfeleknek - írja az Fn.hír24.hu.

Te mire használod a bankkártyádat?
2014.10.01. 13:59 | Sajtószemle

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Ismét felütötte a fejét a POS terminálokat fertőző trójai
2014.10.01. 13:56 | Sajtószemle

A bankkártyák elfogadásához használt terminálokat veszélyeztető BlackPOS trójainak egy újabb változata jelent meg, amely az eddigieknél kifinomultabb módszerekkel zsebeli be a kártyaadatokat - írja a Biztonságportál.hu.

Bitcoin bankkártya helyett?
2014.10.01. 13:53 | Sajtószemle

A Bitcoin orvosolhatja a kártyás fizetést elfogadó kereskedők két legnagyobb problémáját. Egyrészt azt, hogy egy hitelkártyás fizetés után akár a tranzakció értékének 1-3 százalékát kell leszurkolniuk a fizetéseket feldolgozó rendszereknek, másrészt azt, hogy a vevők utólag vitathatják a kártyás fizetés tényét - írja a Profitline.hu.

A CIB Bank a bankkártyásokért hajt (videóval)
2014.10.01. 13:35 | Sajtószemle

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Ingyenes lehet a bankkártyahasználat a postákon
2014.10.01. 12:28 | Sajtószemle

A Magyar Posta fejlesztéseinek köszönhetően kártyás vásárlásként is elszámolhatja a vállalat a bankkártyahasználatot, így már idén ingyen fizethetjük be kártyával a sárga csekket. Ezzel óriási mértékben csökkenhet a lakosság készpénzigénye, hiszen az összes pénzügyi tranzakció 29 százaléka postai készpénzfizetési megbízáson történik - írja a Vg.hu.

BuBi: rés a biztonsági pajzson?
2014.09.04. 13:04 | Sajtószemle

A bankkártyás fizetéshez kötődő szoftverhibák miatt csúszik a Mol BuBi közbringarendszer átadása – tudta meg a Népszabadság. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy hetet adott a T-Systems Magyarországnak „a kártyás fizetési funkciók véglegesítésére” - írja a Nol.hu.

 

Futottak még...

ALBA – 13 ezer betétes kap kártalanítást
2014.10.01. 13:48 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Fióki nyitva tartás változása novembertől a CIB Bank három fővárosi fiókjánál
2014.10.01. 13:45 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

A magyarok egyre többet használják külföldön Visa kártyájukat
2014.10.01. 13:30 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Továbbra is a készpénzt preferáljuk
2014.10.01. 13:22 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Zajlik az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítása
2014.10.01. 13:10 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

OKÉ brand-es póló vagy női felső ajándékba minden 20. "mobilosOKÉ"-val utalónak az AXÁ-tól
2014.10.01. 12:54 | Akciók

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Visa érintésmentes fizetés a londoni tömegközlekedésen
2014.09.30. 19:45 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

MagNet Bank: bankkártyával a társadalmi ügyekért
2014.09.30. 19:26 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

2014. október 5-ig lehet jelentkezni az idei Pénzsztár versenyre
2014.09.30. 19:19 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

A Citibank novembertől jelentősen leszűkíti az éjjel és hétvégén telefonon intézhető tranzakcióit
2014.09.30. 19:16 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az Ingenico Group Magyarországon is bemutatta automatákba tervezett fizetési megoldását, az iSelf Sorozatot
2014.09.30. 19:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Visa mobilfizetés az Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus és Apple Watch készülékeken
2014.09.30. 18:04 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó