Kiemelt cikkek (x)

Az OTP Bank főtámogatásával: 90 év után újra Tour de Hongrie
2015.07.24. 17:14 | Hírek

Augusztus 4. és 9. között szeli át az országot a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnye: három kontinens 11 országának 16 csapata, összesen 96 bringás indul az olimpiai kvalifikációs viadalon. A verseny főtámogatója az OTP Bank.

Magyarországra is megérkezett a MasterCard digitális fizetési szolgáltatása, a MasterPass™
2015.07.24. 17:12 | Hírek

2015. július 21-én kedden, végre Magyarországon is elérhetővé vált a MasterCard globális digitális fizetési platformja, a MasterPass™, mely egységes fizetési módot kínál a fogyasztók számára bármely internetes vásárlás esetén. Az új fizetési platform elsőként az OTP Bank fejlesztése, az OTPay alkalmazás részeként jelent meg hazánkban, ám más bankok ügyfelei számára is elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy a vásárló bárhol, bármikor, bármely mobileszközét (IOS és Android) használva vásárolhat a digitális fizetési szolgáltatás segítségével, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges. Mindemellett a MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok a világon bárhol tudnak az OTPay alkalmazásba regisztrált kártyájukkal fizetni, ahol a MasterPass logót látják.

Az Ingenico termináljaival hódít az új technológia Magyarországon is
2015.07.24. 16:56 | Hírek

A nemzetközi szinten is piacvezető pozícióval büszkélkedő Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője, Szabó Gábor válaszolt a Bankkártya.hu kérdéseire annak kapcsán, hogy egy budapesti közlekedési-informatikai fórumon nemrég bemutatták a cég új termináljait a hazai szakmai közönségnek.

Minden negyedik bankkártyás vásárlás egyérintéses - az ilyen kártyák birtokosai különleges előnyöket élvezhetnek a fesztiválokon
2015.07.24. 16:43 | Hírek

Ma már országszerte 49 ezer bankkártya-elfogadó terminálnál fizethetünk érintőkártyával A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai alapján (2015. első negyedév) , és néhány helyszínen, például a nyári fesztiválokon különleges előnyökben is részesülhetünk, ha ilyen típusú kártyát használunk. A MasterCard tapasztalatai szerint a nyári szabadidős programok során is egyre több egyérintéses kártya kerül elő a fizetésnél, ami nem csoda, hiszen folyamatosan növekszik az érintőkártyák száma és az ilyen típusú fizetés népszerűsége.

A MasterCard rendszerére épül a Google új mobilfizetési szolgáltatása, az Android Pay, mely egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el
2015.07.24. 16:22 | Hírek

Az Android M mobil operációs rendszer részeként 2015. június elsején az Egyesült Államokban elindult az Android Pay szolgáltatás, melynek segítségével a MasterCard kártyabirtokosok ezentúl közvetlenül androidos telefonjukon keresztül is fizethetnek akár bolti, akár androidos applikáción belüli vásárlásról van szó.

64 laptop talált gazdára a K&H jóvoltából a „diákok pénzügyi oktatása” pályázat eredményeképpen
2015.07.29. 16:19 | Hírek

Június elején hirdettek eredményt a „diákok pénzügyi oktatása” laptop pályázaton, amelyet 2015. március 11-én indított útjára a K&H Csoport a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérség iskolái számára, az alapszintű pénzügyi ismeretek oktatásának segítése és támogatása céljából. 37 kistelepülés iskolái örülhetnek a gépeknek a K&H Bank jóvoltából.

MasterCard: átrendezte a bankkártyás forgalmat a vasárnapi zárva tartás
2015.07.02. 12:55 | Hírek

Éppen feleannyit vásárolunk bankkártyánkkal vasárnap, mint a kötelező zárva tartás előtt tettük, derül ki a MasterCard legfrissebb adataiból. A kártyatársaság kimutatása szerint vásárlási szokásaink a hét többi napján is megváltoztak. Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a csütörtök lett az egyik új bevásárló nap.

A PayPal a digitális termékekre és szolgáltatásokra is kiterjeszti a vásárlóvédelmet
2015.07.02. 11:18 | Hírek

A PayPal Vásárlóvédelmi Programjának keretében a felhasználók visszatérítést igényelhetnek a PayPallel fizetett termékek után, amennyiben nem történt meg a termék kiszállítása, vagy amennyiben a termék kiszállítása megtörtént, de nem felel meg a leírásban foglaltaknak. A fogyasztók érdekeit védő program keretében korábban csak fizikai árucikkek után lehetett visszatérítést igényelni, azonban 2015. július 1-jétől a szolgáltatásokra és a digitális árucikkekre is érvényesek lesznek a vásárlóvédelem szabályai.

Az Ingenico Group a Budapest Smart Ticketing & Transport Forum-on bemutatja innovatív fizetési megoldásait
2015.07.02. 08:00 | Hírek

Az egyszerű és biztonságos fizetések globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 - ING) az idei Budapest Smart Ticketing & Transport Forum egyik főtámogatója, ahol bemutatja legújabb, közlekedési piacra szánt megoldásait, és szakértői előadást is tart. Az Ingenico Group a július 3-án rendezett budapesti esemény egyik főtámogatója.

A Peak a 6 legígéretesebb Európai FinTech cég között
2015.06.24. 13:55 | Hírek

Korábban már hírt adtunk a Peak Financial Services Emerging Payment Associaton (EPA) tagságáról. A cég most az EPA által indított, angol állami hátszéllel startoló The Catalyst, kifejezetten FinTech startupok (vagyis a pénzügyi iparágban indult friss vállalkozások) számára létrehozott inkubátor (vállalkozásfejlesztési központ) első rendezvényén vett részt.

A SIX büszke az új yomani XR POS termináljára
2015.06.24. 13:50 | Hírek

A «yomani XR» a SIX értékesítési pontokon használt új terminálja. A készülék a legújabb technológiát tetszetős designnal egyesíti, és számos nagyszerű részlettel győzi meg a felhasználókat.

Bevásárlás helyben – vagy a világ másik végén?
2015.06.24. 13:47 | Hírek

Az omnicsatornás értékesítés a sikeres vásárlás és a sikeres értékesítés kulcsa. A SIX elemzi az ügyfelek által preferált új vásárlási módokat, és megmutatja, hogy kereskedőként hogyan lehet valaki sikeres valamennyi csatornán.

 

!!! FRISS VÁLTOZÁSOK !!!

A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti
2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

Brutális, néhol több száz százalékos díjemelés decembertől a Sberbanknál
2014.11.07. 10:28 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Elindult a MasterCard bankkártyák közötti MoneySend pénzküldő szolgáltatás fogadási oldala Magyarországon
2014.10.30. 08:39 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Jelentősen, 33-90%-kal emelte egyes hitelkártya díjtételeit az egyik nagy hitelkártya kibocsátó
2014.10.30. 08:33 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Változások a pénztári készpénzfelvétel és befizetés díjazásával kapcsolatban a K&H Banknál
2014.11.05. 16:14 | Hírek

A devizaszámlák esetében nagy összegű bankpénztári forint be- és kifizetés november 24-től fix díjba kerül majd, december közepétől pedig megszűnik a legtöbb kedvezményt adó K&H okos számlacsomagban a benne foglalt díjmentes bankpénztári készpénzfelvétel.

Változások az AXÁ-nál a már nem értékesített számlacsomagok esetében
2014.10.29. 20:11 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Felére csökkentette az eddigi is láthatatlan betétkamatát a BRB Bank
2014.10.29. 20:08 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Itt az MNB bírság következő hatása: a MagNet Bank decembertől áthárítja a pénzügyi tranzakciós illetéket
2014.10.29. 16:36 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Feleződnek a látraszóló vállalkozói kamatok a BRB Banknál
2014.09.03. 16:24 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Az AXA Diákszámlának és Manószámlának is lecsökken a látra szóló kamata
2014.09.03. 15:21 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

Emelkednek a Raiffeisen üzleti bankkártyák éves díjai
2014.09.05. 16:13 | Hírek

A VISA Business és VISA Business Gold bankkártyák díjai emelkednek, a Maestro kártyáé változatlan marad.

Átutalás banki tanácsadónál Private Banking FWR Platina hitelkártyáról
2014.09.05. 08:10 | Hírek

A Private Banking hirdetményben a FWR Platina hitelkártya termék eseti forint átutalásánál a Raiffeisen Direkt és a Raiffeisen DirektNet csatorna mellett megjelent a Banki Tanácsadónál történő átutalás lehetősége is.

Kártyapiaci sajtószemle

Végre valami, amiben Magyarország uralja egész Európát
2015.07.24. 17:05 | Sajtószemle

Magyarország bőven kenterbe veri egész Európát a bankkártyás csalásokat tekintve, értékarányosan nálunk a legkevesebb a kártyás csalás. Ha ez nem lenne elég, akkor jó ha tudjuk: még trendeket tekintve is a legjobbak között vagyunk, hiszen 5 év alatt az amúgy is kevés csalásból még kevesebb lett - derül ki az EKB friss tanulmányából. A kedvező helyzetünket egyrészt a biztonságos, chipesített kártyás infrastruktúránknak, másrészt annak köszönhetjük, hogy kevesebbet használjuk a kártyánkat, és ezért a csalóknak sem éri meg Magyarországon próbálkozniuk - írja a Portfólió.hu.

Eltűnik öt magyar pénzintézet neve
2015.07.24. 16:58 | Sajtószemle

Hamarosan újabb öt takarékszövetkezet olvad be két másikba, így koncentrálódik tovább a vidéki pénzintézeti piac - írja a Napi.hu.

Melyik online banki szolgáltatást szeretik legjobban az ügyfelek?
2015.07.24. 16:47 | Sajtószemle

A Bankmonitor.hu két év után ismét komplex felmérést végzett a hazai online banki szolgáltatások ügyfélmegítélését illetően. A közel 1800 – az online bankhasználatban átlag feletti aktivitást mutató - válaszadó véleményéből átlagosan 80%-os elégedettség tükröződött, mely az elmúlt évek viszonylag szerény mértékű hazai banki IT fejlesztéseinek tükrében jónak tekinthető. Meglepően jól teljesítettek a felmérésben a kisebb, specializált banki szereplők. A mobil banki applikációk és kiegészítő információs eszközök iránti igény fokozatosan nő az ügyfelek körében.

Több cég működik tudatos stratégiával, mint egy éve
2015.03.02. 13:25 | Hírek

A cikk csak előfizetőink számára olvasható. Így olvashatja el a cikket, akár ingyen is.

 

Fix díjat kell fizetni a kártyás fizetés után
2014.11.10. 16:33 | Sajtószemle

A most benyújtott törvényjavaslatban megváltoztatta a tranzakciós illeték mértékét a kártyás fizetések esetén a kormány. Eddig, mint minden elektronikus tranzakció esetén 3 ezreléket kellett fizetnie a kibocsátó bankoknak. Ez jövőre már legfeljebb évi 800, illetve 500 forint lehet - hívta fel a figyelmünket a Deloitte. Ha a kártya alkalmas érintés nélküli fizetésre, akkor kell kevesebbet fizetni. Az adó alapja pedig a megelőző év összes tranzakciójának az értéke - írja az Origo.hu.

Beruházási hitel 1,6%-ért Széchenyi Kártyával (videó)
2014.11.07. 11:49 | Sajtószemle

A Széchenyi Kártyával mostanra elérhető beruházási hitel éves nettó kamatszintje 1,6%-ra mérséklődött. Ez egy tíz év futamidejű hitel, az első két év türelmi idős, és a hitelösszeg felső határa 50 millió forint. Különlegessége, hogy akár használt eszközökre is elkölthető - írja a Gazdaságtv.hu.

Működhet az Apple Pay az USA-n kívül is
2014.10.30. 18:13 | Sajtószemle

A tegnapi indulást követően néhány felhasználó felfedezte, hogy a fizetési szolgáltatást jópár külföldi, USA-n kívüli hely is elfogadja - írja az Iphonehungary.hu.

Robbanhat a mobilfizetések száma
2014.10.30. 18:12 | Sajtószemle

Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll – ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat - írja a Vg.hu.

Pár hónap múlva okostelefonnal is vehet vonatjegyet
2014.10.30. 18:11 | Sajtószemle

Lecseréli jegyértékesítő rendszerét a MÁV, az új rendszert 2015 közepéig vezetik be. Egyszerűsödik a jegyellenőrzés is a vonaton, a kalauzoknál bankkártyával is fizethetnek majd - írja a Hvg.hu.

Fizetés külföldön: adu a bankkártya!
2014.10.30. 18:10 | Sajtószemle

Sokat használtuk a bankkártyánkat külföldön az év első felében nyaralásaink alkalmával. Ma még ugyan süt a nap, de a hétre már havazást jósolnak. Lassan elkezdhetjük tervezni a síelést. Az még a jövő zenéje, hogy többet vagy kevesebbet használjuk-e majd a kártyánkat külföldön, mint nyáron. Megnéztük hogyan és mennyiszer használtuk kártyáinkat 2014 első hat hónapjában külföldön - írja a Bankmonitor.hu.

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját
2014.10.30. 18:09 | Sajtószemle

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk - írja a Ma.hu.

Magyarázkodhat a revizornak, ha bakizik a pénztárgéppel
2014.10.30. 18:08 | Sajtószemle

A pénztárgépek használatánál gyakran okoz gondot, hogy miként kell eljárni, ha valaki egy tételt többféle módon – bankkártyával, utalvánnyal, készpénzzel – egyenlít ki. Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt - írja az Adózóna.hu.

 

Futottak még...

A világ leggyorsabban fejlődő piacán, Kínában is a magyar Cellum mobiltárcáját használhatják
2015.07.24. 16:50 | Hírek

A Cellum a sanghaji Mobile World Congress konferencián jelentette be 2015. július 17-én, hogy Thaiföld és Indonézia után hamarosan a világ legdinamikusabban fejlődő piacán is mobilfizetési- és kereskedelmi szolgáltatásokat kínál majd.

Az UniCredit Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja - a csoport kilenc Euromoney Awards for Excellence 2015 elismerést nyert el
2015.07.24. 16:45 | Hírek

A pénzpiacokkal foglalkozó neves brit magazin, a Euromoney idén kilenc kiválósági díjjal (Award for Excellence) ismerte el az UniCreditet. A bankcsoportot többek között a „Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja”, a „Közép- és Kelet-Európa legjobb kötvénykibocsátást szervező bankja”, valamint a legjobb fizetésforgalmi szolgáltatókat értékelő „Best Transaction Services House in Central Eastern Europe” kategóriákban díjazták.

CIB kutatás: praktikus a bankkártya, vagy kényelmesebb a készpénz? Mivel fizet a magyar?
2015.07.24. 16:38 | Hírek

A nyári utazások megtervezésénél érdemes végiggondolni azt is – akár belföldön, akár külföldön töltjük szabadságunkat –, hogy készpénzt vagy bankkártyát viszünk-e inkább magunkkal a pihenésre. A CIB Bank szakértői infografikán gyűjtötték össze a készpénz és a kártyahasználat legfőbb előnyeit és hátrányait.

Több mint 1 milliárd érintéses vásárlást bonyolítottak le a Visa Europe kártyabirtokosok az elmúlt évben
2015.07.24. 16:28 | Hírek

1,1 milliárd érintőkártyás tranzakciót bonyolítottak le a Visa kártyabirtokosok Európában az elmúlt egy évben. Több mint 12,6 milliárd eurót költöttek összesen. Jelenleg több mint 130 millió Visa érintőkártya van forgalomban Európában. A Visa érintőkártyás infrastruktúrája készen áll a digitális fizetések következő generációjára.

Horvátországban nyaral? Segít a CIB egy horvát-magyar nyári szótárral
2015.07.24. 16:25 | Hírek

Horvátország évek óta a magyarok kedvelt üdülőhelye, így lesz ez idén is - derült ki a CIB Bank és a GfK közös kutatásából. Külföldi nyaralás során érdemes előre megtanulni néhány hasznos kifejezést az adott nyelven, ezért a CIB Bank összeállított egy horvát-magyar kisszótárt a legfontosabb szófordulatokkal.

Iskolakezdés Multi-Pay® kártyával
2015.07.03. 15:13 | Hírek

Júliusban már költhető az iskolakezdési támogatás. Multi-Pay® kártyával az idén csatlakozott új elfogadóhelyekkel együtt immár országosan több mint 3000 helyen, többek között a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. pontjain vásárolhatunk tankönyveket, taneszközöket és ruházati termékeket.

UniCredit: a közép- és kelet-európai régióban részben erősödik a gazdasági növekedés 2015-ben
2015.07.03. 15:10 | Hírek

Az EU-hoz tartozó közép- és kelet-európai országok számára előnyt jelent az eurózónával fennálló szorosabb integráció, Oroszország és Ukrajna gazdasága azonban az idén recesszióban marad a csökkenő nyersanyag árak, a hosszú távú strukturális rugalmatlanságok, valamint az észak-ukrajnai konfliktus miatt.

Mérföldkő a Cellum ázsiai terjeszkedésében: Szingapúrban alapított leányvállalatot a hazai fejlesztőcég
2015.05.29. 16:00 | Hírek

Szingapúri székhellyel új regionális központot alapított a Cellum. A Cellum Asia Pacific veszi át az irányítást a magyar fejlesztőcég kelet-ázsiai működése felett, valamint ez a cég koordinálja a további regionális terjeszkedését is.

A bankok a jövőben biztonsági okokból automatikusan blokkolhatják a bankkártyáink Európán kívüli használatát
2015.04.29. 08:57 | Hírek

Régiónkban már terjed az a Magyarországon még nem alkalmazott biztonsági megoldás, melynek értelmében a bankok blokkolják a kibocsátott kártyáik Európán kívüli használatát, melyet kérésünkre egy megbeszélt időre feloldanak. - ez a geo-blocking, mely régiónkban már jelen van. Bemutatkozott az Oberthur változó CVV kódos bankkártyája, és megtudhattuk azt is, hogy terjed Magyarországon a Barion. Kétrészes cikksorozatunk második részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia második napi témáiról adunk tájékoztatást.

A bankok minden eddiginél jobban hisznek a mobilfizetésben
2015.04.15. 15:20 | Hírek

Kétrészes cikksorozatunk első részében az IIR Magyarország által nemrég megrendezett Kártyapiac 2015-ös konferencia első napi témáiról adunk tájékoztatást.

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását
2015.03.27. 17:12 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

Budapest Bank: A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés idén
2015.03.27. 17:05 | Hírek

Mivel a cikkhez tartozó bank vagy pénzügyi szolgáltató még nem partnere a Bankkártya.hu-nak, ezért ez a cikk csak előfizetéssel olvasható el. Így fizethet elő, vagy olvashatja el a cikket akár ingyen is.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó