Hírek

« < 1 2 3 4 5 > »

Tájékozatlanok a kiskereskedők az elektronikus fizetések kötelező bevezetésével kapcsolatban

2020.09.09. 14:05 | Hírek

A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám a tapasztalatok alapján a kiskereskedők jelentős része még nem kezdte meg a felkészülést a megfelelésre.

GLAMI: lassan többet költünk divatra webshopokban, mint hagyományos üzletekben

2020.09.09. 08:00 | Hírek

A GLAMI divatkereső platform friss kutatása szerint, bár a járvány kitörése után az eladások drasztikusan csökkentek, a magyar fogyasztók lassan visszatérnek a járvány előtti vásárlási szokásaikhoz. Mindeközben fordulóponthoz érkezett a divatcikkek online kereskedelme, és lassan többet költünk divatra a webshopokban, mint a hagyományos üzletekben. A divatcikk kereső oldal előrejelzése szerint a webshopok forgalma az idei évben a járvány ellenére is tovább fog nőni a hagyományos üzletekkel szemben.

A kötelező elektronikus fizetés bevezetését segíti a Fizetési Pont

2020.07.17. 08:00 | Hírek

Az elmúlt időben több olyan gazdasági bejelentést tett a Kormány, ami nagymértékben befolyásolja a vállalkozások működését: Az elektronikus fizetés biztosításának kötelezővé tétele, a POS terminál beszerzés állami támogatásának meghosszabbítása, a számlaadatszolgáltatás a NAV felé és még sorolhatnánk. Ezen intézkedések mind egy irányba terelik a magyar gazdaságot.

A Fizetési Pont megkönnyíti az átállást az elektronikus fizetésre

2020.07.09. 08:00 | Hírek

A Fizetési Pont és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) együttműködésének köszönhetően minden vállalkozó könnyedén állhat át az elektronikus fizetésre.

Készpénzgyilkos események sora

2020.07.08. 12:00 | Hírek

Több tényező is abba az irányba hat, hogy az eddig organikusnak gondolt érintéses fizetés erőteljesebben szárba szökkenjen Magyarországon. A koronavírus, annak esetleges őszi hulláma, a jövő januártól induló elektronikus fizetés kötelező bolti biztosítása, továbbá a július 1-től elindult kötelező online számlaadat-szolgáltatás együtt elég erős kombónak látszik a készpénzhasználat visszaszorításában. Azonban, ahogy eddig, úgy ezután is, a fordulat a lakosság hozzáállásán múlik.

Ismét ‘A’ hitelminősítést kapott az EOS Holding

2020.07.07. 13:05 | Hírek

A világ egyik legjelentősebb hitelbiztosítója, az Euler Hermes Rating ismét ‘A’ hitelminősítést adott az EOS Holding-nak. Az EOS immár 16. alkalommal került a legmagasabb kategóriába, amelyet az auditorok a rendkívül stabil és fenntartható árbevételi szinttel és a kiváló tőkestruktúrával indokoltak. A magyar piacon is jelentős szerepet betöltő kintlévőség-kezelő vállalkozásról szóló jelentés kiemelte a több évtizedes iparági tapasztalatot, valamint a cégcsoport piacvezető helyzetét a német piacon, továbbá erős pozícióját a nyugat- és kelet-európai országokban.

Gyakran nehezítik tévhitek az elektronikus fizetések terjedését

2020.06.29. 16:42 | Hírek

A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám sokan továbbra is ódzkodnak ezek bevezetésétől, jellemzően a költségekre vonatkozó pontatlan információk miatt.

A fintechek megnyerhetik a koronavírussal folytatott háborút - II. rész

2020.05.29. 08:00 | Hírek

Sok iparágra kedvezőtlenül hatottak a koronavírus-járvány miatti korlátozások, nem csak itthon, hanem világszerte is. Ezek közé tartozhatnak a startup cégek is, és így közöttük a pénzügyi startup cégek, a fintechek is. Huszti Gergely, a RowanHill Digital szakértője szerint azonban vannak olyan lehetőségek, melyekkel a fintech cégek sikeresen vehetik fel a küzdelmet a piacok megszerzése érdekében, a koronavírus-járvány ellenére.

A fintechek megnyerhetik a koronavírussal folytatott háborút - I. rész

2020.05.28. 08:00 | Hírek

Sok iparágra kedvezőtlenül hatottak a koronavírus-járvány miatti korlátozások, nem csak itthon, hanem világszerte is. Ezek közé tartozhatnak a startup cégek is, és így közöttük a pénzügyi startup cégek, a fintechek is. A fintech cégek azonban jól is kijöhetnek a koronavírus okozta válságból Huszti Gergely, a RowanHill Digital szakértője szerint.

Process Solutions: az idegenforgalom és a kiskereskedelem bértámogatással, az ipar munkaidőkeret kiterjesztéssel reagál a vírusra

2020.05.15. 10:35 | Hírek

A cafetéria rendszerét pedig két különböző módon használják a cégek a rendkívüli időszakban.

« < 1 2 3 4 5 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó