Hírek

« < 4 5 6 7 8 > »

A Visa átformálja a fizetési megoldásokat Európában a Visa Directtel – valós idejű fizetési megoldások világszerte

2017.11.20. 08:00 | Hírek

A Visa elindította Európában a Visa Direct szolgáltatását, amely valós idejű átutalásokat tesz lehetővé. Ezen platform révén a vállalatok kihasználhatják a Visa globális kiterjedését és célkitűzését, hogy átalakítsa a belföldi és határokon átnyúló fizetéseket cégek és magánszemélyek számára egyaránt. A Visa fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatokkal, pénzintézetekkel és stratégiai partnerekkel együttműködve teszi elérhetővé a Visa Directet.

Idén is az OTP Bank az Év Bankja

2017.11.17. 10:00 | Hírek

Az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja 2017 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Dr. Patai Mihály kapta. A november 15-én megrendezett díjátadón idén egyedálló módon az Év színházművésze és az Év filmművésze díjakat is átadták.

Mostantól nem kell irigykedni a svédekre: már hazánkban is lehet bankkártyával adományozni

2017.11.17. 08:00 | Hírek

A bankkártya história tele van olyan esetekkel, amelyeknél az életben megtapasztalt saját problémáikra szültek megoldást a banki szakemberek. Most egy újabb fejezettel gazdagodott a bankkártya történelem: az Ingenico magyar szakemberei - készpénzük híján - nem tudtak adományozni egy alkalommal az egyik budapesti plázában. Gyorsan kifejlesztették az ellenszert, méghozzá mindjárt négyfélét is: egy karon hordhatót, egy asztalra rögzítettet, egy önállóan is megálló talpas kivitelt és ez utóbbit beintegrálták egy Citylight plakátba is a fővárosi Wesselényi utcai villamosmegállóban. Mostantól egy érintéssel adhatunk pénzt a karitatív szervezeteknek vagy egyházaknak, méghozzá készpénzfelvétel vagy átutalás helyett a bankkártyás vásárlás egyszerűségével és annak díjáért. A kártyaelfogadó az OTP Bank.

PSD2 – A felkészülés véghajrájában

2017.10.26. 08:00 | Hírek

A PSD2 direktíva megszületése óta fokozatosan növekvő vihart hozott a pénzforgalmi piac szereplői életében. Vajon csillapodik-e a vihar vagy a tagállamokban 2018. január 13-tól alkalmazandó direktíva kontinentális káoszt fog okozni? A fenti kérdésre keresik a választ 2017. november 28-án, megrendezésre kerülő IIR Magyarország PSD2 és Azonnali fizetés a gyakorlatban című szakfórumának előadói.

Érintéssel is fizethetünk a parkolásért Szegeden

2017.10.20. 13:01 | Hírek

Az egyszerű és biztonságos fizetési megoldások globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346-ING) és a DBM Banktechnológiai Kft. bejelentette, hogy lezárult a projekt, amelynek keretében 136 darab korszerű, érintéses fizetést is lehetővé tévő parkolóautomatát telepítettek Szeged fizetős parkolóövezeteibe.

A PayPal és a Mastercard globális szintre emeli stratégiai együttműködését

2017.10.16. 13:37 | Hírek

A PayPal és a Mastercard között létrejött új megállapodás egyszerűsíti az online és bolti fizetés folyamatatát, és az egész világon felgyorsíthatja a digitális fizetések elfogadását.

 

Bankszektor 2017: ügyfélbarát bankolás a digitalizáció korában

2017.10.12. 08:00 | Hírek

Teljes körű digitalizáció, online ügyfélkiszolgálás, ügyfélélmény maximalizálása, innovatív fizetési megoldások, hitelezési trendek, ingatlanhitelezési irányok, portfoliótisztítás, a jogszabályi környezet változásai, újonnan megjelenő piaci kockázatok, kriptovaluták, blockchain technológia. Az IIR Magyarország éves Bankszektor konferenciáján, mely 2017. november 29-30-ig kerül megrendezésre Budapesten, bővebben hallhatnak a résztvevők a fent említett, szektort érintő fontos témákról. A felmerült kérdésekre vállalati és szolgáltatói oldal jeles képviselői fognak válaszolni, akik gyakorlati példák bemutatásával megosztják tapasztalataikat is.

Pontosabban fizetnek a magyarok

2017.10.09. 08:00 | Hírek

A számlák 77%-át fizetik pontosan a magyarországi ügyfelek, ami 2 százalékponttal több, mint tavaly – derült ki az EOS Csoport 2017-es fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából. Magyarország idén ötödik alkalommal vett részt a kutatásban, amelyet Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalata a TNS Infratest piackutató intézettel közösen végzett. A kutatásban 16 ország, mintegy 3400 döntéshozóját kérdezték meg a vállalati- és magánszemély ügyfelek fizetési szokásairól. Az eredmények alapján elmondható, hogy a magyarországi ügyfelek fizetési pontosságában és hajlandóságában idén egyaránt pozitív tendencia érzékelhető.

Csak a képzeletünk szab majd határt a PSD2 által biztosított lehetőségeknek

2017.10.03. 08:00 | Hírek

A 2018-ban Magyarországon is elinduló PSD2 nevű Európai Uniós direktívában jelenleg - szabályozási konkrétumok és piaci fejlesztések híján - még mindig csak lehetőségeket látunk. Abban viszont szinte csak a képzelet szab határt a közeljövő pénzügyi szolgáltatásaiban. A harmadik feles szolgáltatók megjelenésével egy gombnyomásra átláthatjuk majd a költéseinket az interneten, sőt arra is lesz lehetőség, hogy a költéseinket látva olcsóbb árajánlatot kapjunk egy olyan szereplőtől, akinek az iparágában költöttünk, sőt akár el is indíthatjuk majd az átszerződést. Bürger Dórát, a Bancard Kft. szakértőjét kérdeztük a PSD2 kínálta új lehetőségekről.

Újdonságok jönnek a digitális egészségpénztári szolgáltatásokban

2017.08.24. 09:00 | Hírek

Nem csak a banki és biztosítói, de a pénztári (egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári) szektorban is terjednek a mobilalkalmazások. A jogszabályi környezet szigorúbb ugyan, de megvan a módja annak, hogy a pénztártagok életét megkönnyítsék ezek az alkalmazások, egyben sokszínűbb és érdekesebb szolgáltatásokat nyújtsanak. Bene Zsanett, a Bancard Kft. szakértője bemutatja a pénztárak működésében hamarosan bekövetkező digitális korszak újdonságait.

« < 4 5 6 7 8 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó