Hírek

« < 5 6 7 8 9 > »

A mobilom a bankfiókom? Szavazzon!

2016.06.20. 08:00 | Hírek

A Bankkártya.hu partnere, a Bancard Kft. egy kutatásához arra kéri Olvasóinkat, hogy szavazzanak a cég Facebook oldalán található mobilbankolásos kérdéssel kapcsolatban.

FinTech Valóságshow a Trend FM-en

2016.06.15. 08:00 | Hírek

Nem a bankok hibája. A szabályozói környezet [is] meghatározza a pénzügyi intézményrendszer hatékonyságát. A fejlett pénzpiacokon, ahol pl: az on-boarding elektronikusan megvalósulhat [és a tájékoztatási kötelezettség sem UI/UX romboló], új távlatok nyílnak meg a digitális bankolásban. Létezik a bankfiók nélküli bankolás. A hiteligénylés ma a legfájdalmasabb procedúra a bankszektorban. Igényelnél személyi kölcsönt, vagy folyószámlahitelt ott, ahonnan számodra a legkényelmesebb? Nem bankfióki időben - amikor az emberek többsége dolgozik - hanem vacsora után, az interneten, pár kattintással, 9 perc alatt?

Prepaid MasterCard-on kapták meg nyereményüket a Keszthely Triathlon győztesei

2016.06.09. 18:00 | Hírek

Népes, többezres mezőny vágott neki az idei Keszthely Triathlon kihívásainak. A rendezvény annak ellenére komoly hagyományokkal rendelkezik, hogy maga a sportág viszonylag fiatalnak tekinthető. A szabályok szerint a három versenyszámot – az úszást, a futást, és a kerékpározást egymás után, pihenés nélkül kell a triatlonistáknak teljesíteniük.

Te fizetsz mobillal? - Stop, Think!

2016.06.06. 12:32 | Hírek

A hazai mobilfizetési forradalom a mobilparkolással kezdődött 2009-ben. És ezzel véget is ért. Úgy tűnik, egyelőre zsákutca a mobilfizetés (legalábbis a mobilparkoláson kívül). És nem csak Magyarországon, hanem az egész világon. Kivétel Afrika és Ázsia (és Dél-Amerika). Mi az az élethelyzet, amikor a mobilfizetés valamilyen frusztrációt old fel? Több mint 1 millióan mobilparkolnak Magyarországon, de ehhez kellett 5 év. 5 éve fizethetsz applikációval, ám nincs 100 ezer ember, aki rendszeresen fizetne ezekkel. Pedig 10 magyar mobilfizetési app van és továbbiak jönnek a piacra. Lehet, hogy nem így akarunk mobillal fizetni? Lehet, hogy inkább más irányba kellene menni? "A mobilfizetésnek ebben a formában lefőtt a kávé?" - tette fel a kérdést Inotay Balázs és Suppan Márton a múlt heti "A FinTech Világa" c. rádió műsorban pénteken 16.00 órától (Trend FM Budapest 94,2 MHz vagy online). Lemák Gábor cikke.

Döbbenet! Meg se próbálj külföldi bankkártyával fizetni a Telenor weboldalán!

2016.06.01. 00:00 | Hírek

Jelen cikk írója a Peak-es CashCardjával próbált egy telenoros mobilszámot feltölteni a telenor.hu weboldalról kiindulva, de az OTP Bank fizetőfelületén azt az üzenetet kapta, hogy a kártya az üzletági követelményeknek nem felel meg. Mint kiderült, ez nem véletlen: a Telenor Magyarország, egy globális telekommunikációs cég hazai leányvállalataként - nyilván nem kevés külföldi ügyfelet kiszolgálva - TILTJA a külföldi bankkártyák elfogadását! Ráadásul az ügyfélszolgálat válaszában 15 éve megszűnt, vagy Magyarországon ki sem bocsátott kártyákat jelöl meg a weben általuk elfogadott kártyaként.

Nem használ bankkártyát, helyette bankfiókban vesz fel készpénzt Schiffer András, aki kiszáll a politikából

2016.05.31. 17:36 | Hírek

Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével - ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon.

Moody's: jót tesz a magyar bankrendszernek a foglalkoztatottság bővülése

2016.05.31. 17:32 | Hírek

A csökkenő magyarországi munkanélküliség és a bővülő foglalkoztatás kedvező hatást gyakorol a magyar bankrendszer kilátásaira - áll a Moody's Investors Service hétfői elemzésében.

Az MNB 15,3 millió forintra bírságolta a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetet

2016.05.31. 17:28 | Hírek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában 15,3 millió forint bírságot rótt ki a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetre egyebek mellett vállalatirányítási, tagnyilvántartási, tőkeszámítási, hitelkockázati hiányosságok miatt. A jogsértések nem veszélyeztetik a takarékszövetkezet megbízható működését - közölte a jegybank.

Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay Magyarországon

2016.05.30. 12:27 | Hírek

A városi pletyka(!), hogy pár hazai bank elkezdi az egyeztetést a(z) Apple/Google/Samsung valamelyikével annak mobilfizetési megoldásának magyarországi bevezetéséről. Kis lépés az Apple-nek/Google-nek/Samsungnak, de ígéretes lehetőség 500-600 ezer magyarnak, akik fizetnének mobiljukkal a boltokban.

Minden harmadik európai focirajongó érintéssel fizetne a stadionokban

2016.05.26. 21:37 | Hírek

Miközben Európa figyelme egyre inkább Milánóra és az UEFA Bajnokok Ligája május 28-i spanyol házidöntőjére (Real Madrid – Atlético Madrid) fókuszál, a MasterCard – az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos fizetési szolgáltatója, szponzora és a játékoskísérők kiemelt támogatója – az Európában élő futballdrukkek közösségi médiahasználati szokásait vizsgálta. A kártyatársaság 16 európai ország több mint 5,000 rajongójának tett fel kérdéseket, így készült el a Social Fanalytics Report.

« < 5 6 7 8 9 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó