Hírek

« < 6 7 8 9 10 > »

Csúcson a megtakarítani tudók száma

2016.05.26. 21:35 | Hírek

Tovább nőtt a megtakarítani tudók aránya 2013 óta az internetező lakosság körében: míg két évvel ezelőtt a megkérdezettek mindössze egyharmada tudott félretenni, mára ez az arány már 55% – derült ki a Budapest Alapkezelő kutatásából. A befektetési eszközök használatában azonban még nincs elegendő gyakorlata a lakosságnak: a pénzüket még mindig legtöbben lekötés nélkül a folyószámlán, illetve készpénzben tartják. Az előző évekhez képest nőtt azok száma, akik befektetési jellegű megtakarítással rendelkeznek, de ők is inkább az alacsony hozamú, biztonságosabb eszközöket részesítik előnyben, míg a befektetési alapok népszerűsége tavaly óta változatlan. A Budapest Alapkezelő az idei első negyedévben tovább növelte piaci részesedését, kezelt vagyona pedig 521 milliárd forintról 526 milliárd forintra nőtt az év eleje óta.

Digitális fizetési alkalmazással bővül Pepper, a humanoid robot

2016.05.26. 20:54 | Hírek

A MasterCard és a Softbank Robotics Holdings Corporation együttműködésének köszönhetően a világ első, emberi érzelmeket és testbeszédet is értelmezni tudó robotja, Pepper egy applikáció segítségével mostantól a digitális fizetéseket is kezeli majd. Az alkalmazás hátterét a MasterCard digitális fizetési szolgáltatása, a MasterPass adja. A Pizza Hut Asia lesz az első olyan kereskedő, amely a szolgáltatás bevezetésén dolgozik, azért, hogy Pepper robot bevonásával új vásárlási élményt kínálhasson vendégeinek.

Mobiltelefonnal léphetünk be a K&H megújult e-bankjába a számítógépen - újdonságok a K&H Bank digitális szolgáltatásaiban (részletes beszámoló)

2016.05.24. 11:00 | Hírek

Megújította elektronikus fizetési megoldásait a K&H Bank: a korábbinál még biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a mobilbank és az e-bank használata, és a webes értékpapír-kereskedési rendszer, a WebBroker is. A K&H internetes banki szolgáltatását használó ügyfelek száma évente nagyságrendileg 10 százalékkal nő, és a következő időszakban további bővüléssel számol a társaság. A K&H 2017-ig 6 milliárd forintot fordít a digitális megoldások fejlesztésére, április végén pedig megújult a pénzintézet weboldala is - írja a Fizessgyorsan.hu.

Megduplázódott az érintésmentes bankkártyás fizetések száma a Gourmet Fesztiválon

2016.05.24. 09:00 | Hírek

A vásárlások és a fesztiválkártyára való feltöltések átlagos összege is évről-évre nő a Gourmet Fesztiválon; az idei eseményen kb. 25 százalékos volt a növekedés a Festipay friss adatai szerint. A számok azt is jelzik, hogy 2015-höz képest megduplázódott az érintésmentes bankkártyát használók száma a gasztro fesztiválon, ami jól mutatja a készpénzmentes fizetés dinamikus hazai növekedését.

Magyarország első robovisor FinTech cége

2016.05.24. 07:00 | Hírek

Feri fizikus. Több kereskedési algoritmust is írt. Egy ideje pedig a FinTech pályán mozog. Nincs egyedül. Marcik, Barnabások, Alexek, Balázsok, Tamások, Janik fogalmazzák meg a különvéleményt és kínálnak alternatív megoldást pénzügyeink kezelésére, pénzküldésre, mobilfizetésre, megtakarításaink kezelésére stb. Gyerekcipőben járnak, de globálisan gondolkodnak. Kik Ők, kik alkotják ma a hazai FinTech ökoszisztémát? Hová fejlődhet a magyar FinTech? "A FinTech Világa" c. rádió műsorban pénteken 16.00 órától (Trend FM 94.2) Suppan Márton és Lemák Gábor a hazai FinTech világról beszélgettek.

A Visa Europe bejelentette új digitális engedélyezési programjának elindítását olyan együttműködő partnerekkel, mint például a Google Android Pay

2016.05.19. 17:58 | Hírek

Az új program összeköti a bankokat más mobiltárca szolgáltatókkal, biztosítva az azonnali hozzáférést és a hatékonyabb bevezetést.

Ezeket az online banki szolgáltatásokat szeretnék a magyarok!

2016.05.19. 17:56 | Hírek

Az online kiszolgáláshoz párosuló alacsony költségeket és magas fokú transzparenciát várják el legfőképp a magyarok a modern, digitális banki szolgáltatásoktól – derül ki a Bankmonitor.hu friss digitális banki felméréséből, amelyet 1300 válaszadó töltött ki. A válaszadók markáns véleménye alapján kiemelten fontos lenne hazánkban is - az Európa több országában ma már működő - fiók felkeresése nélkül megvalósítható számlanyitás és bankváltás.

Közép-kelet-európai stratégiai elemzés az UniCredittől: banki tevékenység a közép- és kelet-európai régióban – a fenntartható növekedés és az innováció támogatása

2016.05.19. 08:00 | Hírek

A vállalati hitelezés továbbra is a banki üzletág központi területe marad a régióban; a jövőben fokozatos fellendülés várható. A vállalati finanszírozási források struktúrája alapján a közép- és kelet-európai régióban előreláthatóan növekszik a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok szerepe.

Mi hangzott el a Kártyapiac 2016 konferencián?

2016.05.18. 15:57 | Hírek

A Kártyapiac 2016 konferencián elhangzottakról ebben, ebben és ebben a cikkben számoltunk be. A további előadásokon elhangzottak leírása jelen cikkben olvasható, mellyel a Kártyapiac 2016-os konferencia sorozatunkat zárjuk.

Átvinnéd a lakáshiteled egy 40 hónapos kamatmentes hitelkártyára?

2016.05.18. 15:49 | Hírek

Akinek kevesebb, mint 4 év van hátra a hiteléből, annak mindenképpen megérné, de profitálhatnának belőle a személyi kölcsönös vagy áruhiteles ügyfelek is. Mint azt Bakonyi András, a Kártyapiac 2016 rendezvény egyik előadója bemutatta előadásában, nyugaton már terjednek az ilyen megoldások.

« < 6 7 8 9 10 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó