Hírek

« < 6 7 8 9 10 > »

A Mastercard kapta a Világélelmezési Program rangos elismerését

2017.01.19. 16:39 | Hírek

Ajay Banga, a MasterCard elnök-vezérigazgatója kapta idén az ENSZ Világélelmezési Program (World Food Programme, „WFP”) rangos elismerését, a Hunger Hero Award („Az éhezés elleni küzdelem hőse”) díjat. A kitüntetés ünnepélyes átadására a WFP éves vacsoráján került sor, amelyet a svájci Davosban rendeztek meg, a Világgazdasági Fórum üléséhez kapcsolódóan.

Rengeteg még a kérdés az azonnali fizetési rendszer körül, csak egy a biztos: megvalósul

2016.11.18. 08:00 | Hírek

Leválthatja-e a bankkártyát a 2019-től üzemelő azonnali fizetési rendszer, mely a fizetési tranzakciókban a kártyák vetélytársa kíván lenni? A csalások miatti kártérítések a bankkártyáknál mára jól kiépültek, de mi lesz ezekkel az új rendszerben? Megszűnnek-e a kártyatársaságok vagy odaférnek az új húsosfazékhoz ők is? Hogyan fogunk fizetni a kereskedőknél bankkártya és POS terminál nélkül? Megannyi kérdés, melyre ma még kevesen tudják a választ. Horváth Balázzsal, az azonnali fizetési piacot élénken figyelő Bancard Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogyan fogunk hamarosan fizetni bankkártya nélkül.

Fellendülőben a hazai hitelezés! – Bankszektor 2016 konferencia (x)

2016.11.10. 03:00 | Hírek

A korábbi évekhez képest már nem csak a vállalati hitelezés a gazdaság motorja, mivel a lakossági hitelezés oldalán is jelentős változások figyelhetőek meg, ráadásul a fogyasztási hitelek, a lakáshitelek és az egyéb más jellegű befektetési termékek iránt is eddig nem látott nagy kereslet jelent meg a piacon. Reflektálva a piaci aktualitásokra, az idei évben ismételten megrendezésre kerül az IIR Magyarország Bankszektor konferenciája 2016. november 29-30-án a Mercure Budapest City Centerben.

Suppan Márton: 3-5 éven belül felhúzunk egy digitális bankot

2016.09.26. 12:06 | Hírek

Marci 26 éves és ha így halad, akkor 30 évesen már lesz egy digitális bankja. Lehetetlen? Egyre több ilyen jellegű FinTech startup jelenik meg Európában, így miért ne lehetne Magyarországon is összerakni egy ilyet. Illetve mit is jelent egyáltalán az, hogy Magyarországon? Már nem az a lényeg, hol a székhelyed, hanem az, képes vagy-e kihasználni a licencek passportálását és globálisan gondolkodni. Szóval, lelkes érdeklődőknek, technológiai zseniknek, megfáradt bankosoknak itt egy példa, miképpen építhetünk (neo)bankot a régióban. Lemák Gábor cikke.

Régiónk első készpénzmentes arénája lesz a Papp László Budapest Sportaréna

2016.09.19. 17:12 | Hírek

A fővárosi Sportaréna több ütemben pár éven belül a MasterCard segítségével készpénzmentes arénává válik, amelyben bármilyen érintőkártyával lehet fizetni, előre meg lehet venni a belépőjegyen kívül a parkolójegyet és a menüt is, továbbá a beléptetés is NFC alapon történik majd. Az intézmény mobilalkalmazása a jövő évben jelenik majd meg.

Ezért emelte sokszorosára egyes díjtételeit az MKB

2016.09.15. 20:00 | Hírek

Egy Olvasónk keresett meg bennünket azzal a panasszal, hogy az MKB Bank májusban 700 százalékos díjemelést hajtott végre a bankon belüli elektronikus tranzakciók vonatkozásában a pénzügyi tranzakciós illetékre hivatkozva. A bank tájékoztatása szerint egy időszaki felülvizsgálat miatti korrekcióra került sor, a pénzügyi tranzakciós illeték százalékos mértéke azonban nem változott. Bartha Ákos, az MKB Bank ügyvezető igazgatója válaszolt a kérdéseinkre.

Íme a magyar FinTech történelem

2016.08.29. 08:00 | Hírek

Jubileum: “A FinTech Világa” 25. adása ment le a minap, ami jó alkalom volt arra, hogy megálljunk egy pillanatra és számot vessünk az elmúlt hónapok hazai (és nemzetközi) fintech történéseiről. Alább a jelentősebb bejelentések, események, hírek. “Neked válogatjuk, szakértelemmel.” – FinTechZone. Lemák Gábor cikke.

CashCard, prepaid kártya fesztiválra szabva

2016.07.21. 08:00 | Hírek

A Peak Financial Services bemutatja a fesztiválszezonra szánt CashCard sorozatot. A Prepaid MasterCard mindent tud, amit az elmúlt több mint egy évben a CashCardtól megszokhattunk, azonban most először online rendelhető a festivalprepaid.hu weboldalon. Feltölthető debitkártyáról, átutalással, és készpénzbefizetéssel is a kijelölt feltöltőpontokon, illetve a Budapest Bank, OTP és K&H fiókhálózatában is. Lehet névre szóló, vagy akár megvásárolható az értékesítési pontokon, illetve a helyszínen is. A Peak sajtóközleménye.

Indul a prepaid kártyák versenye Magyarországon: itt a Festipay Prepaid MasterCard

2016.07.18. 08:00 | Hírek

A versenyt mi sem mutatja jobban, minthogy 2016. július 7-én harmadszor jelentették be az első prepaid bankkártya indulását Magyarországon, de sebaj, helyre tesszük a dolgokat. Ha elolvassa ezt a cikksorozatot, úgy állhat fel a karosszékből, hogy mindent tud a prepaid kártyákról, köztük azt is, hogy mikor van szüksége egy igazán jó prepaid kártyára és melyek közül választhat.

Bankfüggetlen bankolás Magyarországon

2016.07.13. 18:36 | Hírek

A CashCard és a BudaPay után a festipay ("Kóka doktor") is megjelent "bankfüggetlen", prepaid fizetési (bank)kártyával Magyarországon. Lemák Gábor cikke a Bankkártya.hu-n.

« < 6 7 8 9 10 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó