Hírek

« < 7 8 9 10 11 > »

Nem használ bankkártyát, helyette bankfiókban vesz fel készpénzt Schiffer András, aki kiszáll a politikából

2016.05.31. 17:36 | Hírek

Távozik a pártpolitikából Schiffer András, az LMP alapítója, vezetője. Döntését hétfő este közölte hivatalosan a párt elnökségével - ezt a politikus az Indexnek adott interjúban jelentette be, amely éjfél után jelent meg a hírportálon.

Moody's: jót tesz a magyar bankrendszernek a foglalkoztatottság bővülése

2016.05.31. 17:32 | Hírek

A csökkenő magyarországi munkanélküliség és a bővülő foglalkoztatás kedvező hatást gyakorol a magyar bankrendszer kilátásaira - áll a Moody's Investors Service hétfői elemzésében.

Az MNB 15,3 millió forintra bírságolta a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetet

2016.05.31. 17:28 | Hírek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában 15,3 millió forint bírságot rótt ki a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetre egyebek mellett vállalatirányítási, tagnyilvántartási, tőkeszámítási, hitelkockázati hiányosságok miatt. A jogsértések nem veszélyeztetik a takarékszövetkezet megbízható működését - közölte a jegybank.

Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay Magyarországon

2016.05.30. 12:27 | Hírek

A városi pletyka(!), hogy pár hazai bank elkezdi az egyeztetést a(z) Apple/Google/Samsung valamelyikével annak mobilfizetési megoldásának magyarországi bevezetéséről. Kis lépés az Apple-nek/Google-nek/Samsungnak, de ígéretes lehetőség 500-600 ezer magyarnak, akik fizetnének mobiljukkal a boltokban.

Minden harmadik európai focirajongó érintéssel fizetne a stadionokban

2016.05.26. 21:37 | Hírek

Miközben Európa figyelme egyre inkább Milánóra és az UEFA Bajnokok Ligája május 28-i spanyol házidöntőjére (Real Madrid – Atlético Madrid) fókuszál, a MasterCard – az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos fizetési szolgáltatója, szponzora és a játékoskísérők kiemelt támogatója – az Európában élő futballdrukkek közösségi médiahasználati szokásait vizsgálta. A kártyatársaság 16 európai ország több mint 5,000 rajongójának tett fel kérdéseket, így készült el a Social Fanalytics Report.

Csúcson a megtakarítani tudók száma

2016.05.26. 21:35 | Hírek

Tovább nőtt a megtakarítani tudók aránya 2013 óta az internetező lakosság körében: míg két évvel ezelőtt a megkérdezettek mindössze egyharmada tudott félretenni, mára ez az arány már 55% – derült ki a Budapest Alapkezelő kutatásából. A befektetési eszközök használatában azonban még nincs elegendő gyakorlata a lakosságnak: a pénzüket még mindig legtöbben lekötés nélkül a folyószámlán, illetve készpénzben tartják. Az előző évekhez képest nőtt azok száma, akik befektetési jellegű megtakarítással rendelkeznek, de ők is inkább az alacsony hozamú, biztonságosabb eszközöket részesítik előnyben, míg a befektetési alapok népszerűsége tavaly óta változatlan. A Budapest Alapkezelő az idei első negyedévben tovább növelte piaci részesedését, kezelt vagyona pedig 521 milliárd forintról 526 milliárd forintra nőtt az év eleje óta.

Digitális fizetési alkalmazással bővül Pepper, a humanoid robot

2016.05.26. 20:54 | Hírek

A MasterCard és a Softbank Robotics Holdings Corporation együttműködésének köszönhetően a világ első, emberi érzelmeket és testbeszédet is értelmezni tudó robotja, Pepper egy applikáció segítségével mostantól a digitális fizetéseket is kezeli majd. Az alkalmazás hátterét a MasterCard digitális fizetési szolgáltatása, a MasterPass adja. A Pizza Hut Asia lesz az első olyan kereskedő, amely a szolgáltatás bevezetésén dolgozik, azért, hogy Pepper robot bevonásával új vásárlási élményt kínálhasson vendégeinek.

Mobiltelefonnal léphetünk be a K&H megújult e-bankjába a számítógépen - újdonságok a K&H Bank digitális szolgáltatásaiban (részletes beszámoló)

2016.05.24. 11:00 | Hírek

Megújította elektronikus fizetési megoldásait a K&H Bank: a korábbinál még biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a mobilbank és az e-bank használata, és a webes értékpapír-kereskedési rendszer, a WebBroker is. A K&H internetes banki szolgáltatását használó ügyfelek száma évente nagyságrendileg 10 százalékkal nő, és a következő időszakban további bővüléssel számol a társaság. A K&H 2017-ig 6 milliárd forintot fordít a digitális megoldások fejlesztésére, április végén pedig megújult a pénzintézet weboldala is - írja a Fizessgyorsan.hu.

Megduplázódott az érintésmentes bankkártyás fizetések száma a Gourmet Fesztiválon

2016.05.24. 09:00 | Hírek

A vásárlások és a fesztiválkártyára való feltöltések átlagos összege is évről-évre nő a Gourmet Fesztiválon; az idei eseményen kb. 25 százalékos volt a növekedés a Festipay friss adatai szerint. A számok azt is jelzik, hogy 2015-höz képest megduplázódott az érintésmentes bankkártyát használók száma a gasztro fesztiválon, ami jól mutatja a készpénzmentes fizetés dinamikus hazai növekedését.

Magyarország első robovisor FinTech cége

2016.05.24. 07:00 | Hírek

Feri fizikus. Több kereskedési algoritmust is írt. Egy ideje pedig a FinTech pályán mozog. Nincs egyedül. Marcik, Barnabások, Alexek, Balázsok, Tamások, Janik fogalmazzák meg a különvéleményt és kínálnak alternatív megoldást pénzügyeink kezelésére, pénzküldésre, mobilfizetésre, megtakarításaink kezelésére stb. Gyerekcipőben járnak, de globálisan gondolkodnak. Kik Ők, kik alkotják ma a hazai FinTech ökoszisztémát? Hová fejlődhet a magyar FinTech? "A FinTech Világa" c. rádió műsorban pénteken 16.00 órától (Trend FM 94.2) Suppan Márton és Lemák Gábor a hazai FinTech világról beszélgettek.

« < 7 8 9 10 11 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó