Hírek

« < 7 8 9 10 11 > »

Mobiltelefonon keresztül fogadhatja a nemzetközi átutalásokat 22 millió bangladesi állampolgár

2016.04.28. 11:00 | Hírek

A MasterCard, a Western Union, a bKash, a világ egyik vezető mobil pénzügyi szolgáltatója és a BRAC Bank egy új, nemzetközi átutalást fogadó szolgáltatást indított el Bangladesben. Az innovatív megoldással a bKash regisztrált ügyfelei a mobiltelefonjukon keresztül érhetik el a külföldről érkező átutalásokat, vagyis a pénzt közvetlenül a bKash számlájukra kapják.

Mit hoz az idei év a magyar webshopoknak?

2016.04.28. 10:00 | Hírek

Optimisták a magyar webáruházak a jövőt illetően, tízből nyolc online üzlet bővülésre számít 2016-ban – derült ki a MasterCard és a Shoprenter közös online kutatásából. A szektorra jellemző derűlátás sok esetben újítókedvvel is párosul. A felmérés keretében megkérdezett 260 magyar webshop-üzemeltető több mint 40%-a kifejezetten innovatív beállítottságú személyként gondol magára, és igyekszik az elsők között csatlakozni az új dolgokhoz. Ezek az e-kereskedők minden bizonnyal támogatni fogják a legújabb fizetési módok bevezetését, amellyel ügyfeleik még kényelmesebben és biztonságosabban vásárolhatnak.

Innovációs ötletek megvalósítását segíti a CIB Bank

2016.04.28. 09:00 | Hírek

Mobil alkalmazások fejlesztésére hirdetett 24 órás versenyt a CIB Bank, programozók, webfejlesztők és marketing szakemberek számára. A Novathon #withCIB non-stop innovációs maratonon indulók feladata olyan élvonalbeli alkalmazások létrehozása, amelyek megkönnyítik a banki ügyek intézését mobilon vagy a legkülönfélébb eszközökön, sőt akár a bankfiókban is. A CIB Bank nyári rendezvényére startupperek, egyetemisták és főiskolások jelentkezését várják, a nyertes csapatok összesen bruttó 4,5 millió forint pénzdíjban részesülnek.

CIB kutatás: mihez kezdene, ha milliói lennének?

2016.04.28. 08:00 | Hírek

Családi, baráti beszélgetések állandó témája, hogy ki mihez kezdene, ha váratlanul sok pénzt nyerne. Egy kutatásban a CIB Bank is feltette ezt a kérdést, melyre meglepő válaszok érkeztek.

Egyérintéses ital- és áruautomaták terjedését indíthatja el az új pilot program

2016.04.15. 14:36 | Hírek

Egyérintéses fizetésre is alkalmas lesz az a húsz ital- és áruautomata, amely a MIÁSZ és a MasterCard támogatásával kap bankkártyás fizetési funkciót a ma ismertetett pilot keretében. A felhasználóbarát egyérintéses technológia ugyan a hagyományos kereskedelmi és szolgáltató cégek leolvasóiban már régen megjelent, az automaták piacán azonban eddig kevés helyen találkozhattunk vele. A vending szakma élenjáróinak összefogásával most megvalósult egy régi álom: létrejött egy olyan jól működő fizetési rendszer, amely könnyen integrálható az automatákba.

Harmadával többet költ, aki készpénzmentesen fizet - negyedével nőhet a kártyás tranzakciók száma az idei fesztiválokon

2016.04.15. 14:32 | Hírek

Akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma az idei fesztiválokon a Festipay várakozásai szerint, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest jelentős, 27%-os növekedést jelent. Az elektronikus fizetési megoldások aránya Magyarországon évről évre közel 5 százalékkal bővül, de az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb: 2015-ben a legtöbb látogatót vonzó magyar fesztiválok 90 százaléka már készpénzmentes volt.

A PayPal friss kutatást készített az európai eSport piacról

2016.04.15. 14:29 | Hírek

A PayPal megbízásából a SuperData piackutató által készített friss felmérés szerint a elektronikus sport Európában több mint 300 millió dolláros piac, amely 23 millió fős közönséggel rendelkezik. Magyarországon az iparág árbevétele meghaladja az 500,000 dolláros szintet és évente 14%-kal nő. A magyar rajongótábor jelenleg 223,000 főre tehető, várhatóan 2018-ig megduplázódik. Az eSoportok magyar közönségének 15 százalékát teszik ki a nők.

Így ösztönzi a MasterCard a biztonságos digitális fizetések terjedését

2016.04.15. 13:19 | Hírek

Számos európai pénzintézet, többek között az Alior Bank, az Edenred PrePay Solutions, az MNBA és a VISEA Card Services SA kínálja ügyfelei számára a legbiztonságosabb fizetést.

Egyre népszerűbbek a készpénzmentes fizetési megoldások

2016.04.15. 13:14 | Hírek

Magyarországon minden második kártyabirtokos rendelkezik érintőkártyával – derült ki a MasterCard legfrissebb fogyasztói felméréséből. A Magyar Nemzeti Bank adatai is azt mutatják, hogy népszerű ez a fizetési mód: már minden harmadik bolti kártyás tranzakció történik egyetlen érintéssel. E fizetési mód terjedését segíti, hogy az MNB adatai szerint a vásárlók már több mint 63 ezer terminálnál fizethetnek országszerte egyetlen érintéssel a mindennapos vásárlásaik során az arra alkalmas bankkártyájukkal, okoseszközükkel vagy mobiltelefonjukkal. Egy év alatt duplájára nőtt a bankkártyás csekkbefizetések száma.

UniCredit CEE Quarterly – 2016. második negyedév: a gazdasági növekedés idén az összes közép- és kelet-európai országra kiterjed

2016.04.15. 13:10 | Hírek

Az Európai Unió közép- és kelet-európai régiója idén várhatóan megismétli a 2015-ös teljesítményét: ebben az évben nőtt a GDP a globális pénzügyi válság óta a leggyorsabb ütemben. A növekedés megszilárdul Törökországban, Szerbiában és Horvátországban, míg Oroszországban és Ukrajnában enyhül a recesszió.

« < 7 8 9 10 11 > »

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó