Visszaélnek a magyar Deutsche Bank nevével

2012.11.28. 11:43 | Hírek

Egyes magánszemélyek, illetve „üzleti tanácsadó" cégek a Deutsche Bank nevével visszaélve „Deutsche Bank Németország Business Credit Card" vagy hasonló elnevezésű hitelkeret- és bankkártya konstrukcióval illetve személyi hitel lehetőséggel hitegetik a magyarországi címzetteket, amit állítólag a Deutsche Bank nyújtana. A hiteligényléshez és számlanyitáshoz személyazonosító okmány-másolatok átadását, valamint egy előzetes számlanyitási díj kifizetését (átutalását) kérik.

A Deutsche Bank AG Magyarországi Fióktelepe felhívja mindazoknak a figyelmét, akik megkapták a fenti tartalmú „tájékoztatást", hogy a Deutsche Bank semmilyen formában nem terjeszt magánszemélyeken vagy tanácsadó cégeken keresztül a bemutatotthoz hasonló hitelkonstrukciókat. A magyarországi üzleti kapcsolatokat kizárólag a Deutsche Bank AG Magyarországi Fióktelepe kezeli.

A Deutsche Bank kéri, hogy a megkeresett személyek a személyes és pénzügyi adataikat, okmányaikat ne adják át senkinek, mert azzal illetéktelenek visszaélhetnek, továbbá ne fizessenek ilyen szolgáltatással kapcsolatban, és ne terjesszék az „üzleti lehetőségről" szóló üzenetet!

Az üggyel kapcsolatban a bank tájékoztatta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét és csalás miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

Akik kaptak az üzleti ajánlatból vagy esetleg már át is adtak iratokat vagy pénzt a „közvetítőknek", jelezzék emailben a db.hungary@db.com címen vagy a (1) 301 3723-as telefonszámon.

A dokumentum a Deutsche Bank eredeti oldalán itt olvasható.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó