Csalások elleni programot indított a Europay

2000.08.10. 18:04 | Hírek
A Europay International széleskörű csalás kezelő programot indított, amelyet az AristionŇ nevű csalás előrejelző eszköz második verziója fémjelez. A Europay így kívánja a fizetési kártyacsalások elleni éberségre mutatkozó egyre növekvő igényt kielégíteni, és fizetési rendszerének integritását megvédeni.
Míg az Európa szerte kibocsátott Eurocard-MasterCard hitelkártyával történt csalások értéke E 148 millió volt 1999-ben, ez az érték csak 0.087%-ot jelent az E 170.2 milliárdos forgalomhoz képest. Bár az ily módon elkönyvelt hitelkártya csalásból származó veszteség kevesebb, mint 0.1% a forgalommal összehasonlítva (kevesebb, mint 9 cent minden elköltött 100 euróból). A Europay feltett szándéka, hogy javítja fizetési hálózatának integritását és csökkenti a tagbankok kártyacsalásból származó veszteségét.
 
Aristion®
Az Aristion 2 a Europay International új, vezető kártyacsalási alkalmazása, amely a lehető legrugalmasabb módon elősegíti a tagbankok proaktív magatartását a potenciális kártyacsalásokkal szemben, és így rendkívül nagy mértékben csökkenti veszteségüket. Ez egy olyan szabály alapú előrejelző platform, amelynek különleges képessége, hogy egyrészt a kibocsátó - kártyabirtokos viselkedési elemzése - , másrészt az elfogadó - kereskedő viselkedési elemzése - oldaláról is képes ellenőrizni a csalást. Az Aristion a bankok teljes portfóliójának nemzetközi és hazai forgalmát célozza meg, és a Europay tanácsadó szolgálata támogatja.
  Az újonnan beépített intelligens Java adat értelmezőnek köszönhetően, az Aristion 2 megfelel a Europay és a MasterCard csalás és kockázat ellenőrzési előírásainak. Képes rugalmas időintervallumokban megvizsgálni, hogy miként viselkedik a kártyafelhasználó. A bankok használhatják megtörtént kártyacsalási esetek szimulálásához is, hogy a meglévő szabályokat minél hatékonyabbá tegyék. Az új kártyacsalási modul másik előnye, egy speciálisan megtervezett e-kereskedelmi szabályrendszer, ami az Internetes tranzakciókat figyeli.
  Az EMV szabványon alapuló chip technológia a jövőben a csalások megelőzésének és ellenőrzésének a kulcsa. A Europay csalást felismerő eszközei kiegészítik a chipet, és további védelmet nyújtanak a tagbankoknak és kártyabirtokosaiknak a chipre való áttérés előtt, alatt és utána is.
 
Asphalia™
Az AsphaliaÔ előrejelző eszközrendszer a Europay saját neurális hálózattechnológiáját használva a processzorok és nagy bankok számára lehetővé teszi tekintélyes mennyiségű adataik kezelését. Ezeket a kifinomult termékeket a bankok épületén belül telepítik, teljes kártya portfóliójukon megmutatják a szokatlan viselkedést, és használják neurális hálózatmodelljüket, amit speciálisan terveznek minden olyan bank számára, ami egyedi Europay adatokat birtokol (pl. a kártyacsalásra vonatkozó adatok).
 
Kockázat feltáró
A Europay online-on keresztül az európai bankok és processzorok rákapcsolódhatnak a "Kockázat feltáróra". Ez egy központi szolgáltatás, ami a nemzetközi tranzakciók rizikó szintjét pontozza, és hasznos kártyacsalási információt nyújt, így segíti a bankokat abban, hogy naprakészek legyenek a nemzetközi kártyacsalások elleni eszközök fejlődésében.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó