Chipes American Express Blue kártya az OTP-től

2005.06.02. 12:05 | Hírek
„BLUE… világkártya világpolgároknak” - vezeti be új bankkártyáját a piacra az OTP Bank. A más banknál korábban kudarcot vallott forint alapú AMEX kártya mostantól tehát ismét elérhető, és reméljük, nem jut elődje sorsára, így tartósan igényelhető lesz a magyar ügyfelek számára is, forint alapon. A kártya nem a megszokott költési kártya konstrukcióban, hanem a tartozás továbbvihetőségét is biztosító hitelkártya konstrukcióban jelent meg és a készpénzfelvétel sincs az AMEX-nél szokásos módon korlátozva, továbbá az éves díj is igen barátságos. Az új hitelkártya már nettó 45 ezres igazolt havi fizetéssel igényelhető, azaz Magyarországon mostantól még a szerényebb jövedelműeknek is lehet American Express kártyájuk!
 
A sokszínű szolgáltatásokkal, kedvezményekkel, számos egyedi ajánlattal elindult OTP-s kibocsátású Blue American Express hitelkártya a bank szerint azoknak szól, akik szeretik a kényelmet és a kényeztetést, a biztonságos, széles körben elérhető banki szolgáltatásokat - bárhol is járnak a világban. A chipes AMEX Blue kártya akár 45 napig tartó kamatmentes vásárlást biztosít, továbbá év végén 1% visszatérítést. Emellett mindent tud, amit egy hagyományos bankkártya.
 
A BLUE-val akár 45 napig lehetséges a kamatmentes vásárlás. Újdonság, hogy a kártya nem a megszokott költési kártya konstrukcióban működik, melynél minden tartozást vissza kell fizetni a számlakivonat kézhez kapása után egy bizonyos türelmi határidőn belül. Az OTP Bank hitelkártyaként bocsátotta ki a BLUE kártyát, melynél a felhasznált hitelkeret 5%-át is elég visszafizetni a többi tartozását továbbviteléért cserébe (ekkor természetesen nincs kamatmentes költés). A kamat mértéke havi 2,7% (évi 32,4%), a THM 39,62-48,96% közt lehet.
A BLUE kártyák esetében az OTP Bank év végén visszatéríti egész éves vásárlások 1%-át, mely a társkártyákra is vonatkozik. A kártyához kapcsolódó hitelszámla egyenlege lekérdezhető az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatásával.
Az American Express Blue hitelkártyát 18. életévét betöltött devizabelföldi természetes személyek igényelhetik, akik legalább 3 hónapja lakossági folyószámlával rendelkeznek bármely magyar banknál és legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból vagy nyugdíjból származó, legalább havi nettó 45.000 Ft igazolt rendszeres jövedelemmel rendelkeznek. A hitelkártya bármely OTP Bank fiókban igényelhető. A hitelkártya igénylőlap az OTP Bank honlapjáról is letölthető a lenti címen. Az igényléshez szükséges dokumentumokról a további részletek közt szólunk.
A hitelkeret nagysága 100 ezer és 600 ezer forint között lehet, az ATM napi limit az OTP kamatmentes hitelkártyáknál megszokott 40%-nyi hitelkeret mértékkel egyezik meg, azaz 40 ezer és 240 ezer forint között lehet.
A BLUE hitelkártya éves díja 5.490 forint, a társkártyáé 4.490 forint és a letiltás - ha a szükség úgy hozza - 5.000 forintba kerül. A hirdetmény szerint az első évben a főkártya díjmentes, vagyis ezt nem akciós jelleggel biztosítja a hitelintézet.
A kártyával történő készpénzfelvétel díja OTP Bankjegy-automatáknál 1%, minimum 500 Ft, más belföldi ATM-eknél 1%+450 forint, külföldön pedig 1%+2 euró.
Bankfiókban a készpénzfelvételért 1%+150 forint fizetendő, postahivatalokban pedig 1%+500 forint. Külföldön ugyanezért 1%+4 euró díjat kell leszurkolnunk, miközben a vásárlás mind belföldön, mind pedig külföldön díjmentes. Az OTP Bankjegy-automatáknál végrehajtható tranzakciók díja a szokásos, így például a vásárlási limit módosítása 20 forint, az egyenleglekérdezésé 30 forint.
 
További részletek:
 
A kártyabirtokos egyenlegét lekérdezheti az OTP Bankjegy-automatáknál, az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatásán vagy az OTP Bank honlapján. A kártya arra is alkalmas, hogy azzal birtokosa mobiltelefon-egyenleget töltsön fel az OTP Bankjegy-automatáknál, és az AMEX logót feltüntető helyeken interneten is fizethet. Az OTP Bankjegy-automatáknál módosítható a kártyához beállított vásárlási limit is.
 
Az egyedi szolgáltatások közt a bank elsőként a külföldi sürgősségi készpénzfelvételt, valamint a 48 órán belüli kártyapótlást ajánlja a világ 1.700 American Express utazási irodájában arra az esetre, ha a kártya elvész, vagy ellopják azt. A szolgáltatás ingyenes (ezt ingyen legfeljebb a Gold kártyákhoz szokták nyújtani a hazai bankok). Emellett a kártyabirtokosnak nem kell aggódnia, ha a kártyával vásárolt áru megsérül, vagy ellopják. A vásárlástól számított 90 napig a kártyához kapcsolódó biztosítás még erre az esetre is fedezetet nyújt 250 euró értékig.
További megkülönböztetett szolgáltatásként kizárólag az American Express kártyabirtokosok számára nyújt exkluzív ajánlatokat és kedvezményeket hotelek, éttermek, áruházak kínálatából szerte a világon, és Magyarországon is az American Express Selects, melynek honlapja csak 2005. június 30-tól lesz elérhető.
Megszokott a hitelkártyákhoz kínált utazási balesetbiztosítás is. A BLUE kártya esetén a kártyával megvásárolt, tömegközlekedési eszközre szóló jeggyel birtokosa már jogosult is az utazási balesetbiztosításra 50.000 euró erejéig.
Természetesen nem maradhat el az asszisztencia szolgáltatás sem. A kártyához tartozó asszisztencia szolgáltatással külföldi utazások során 24 órás telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet segítséget kérni számos esetben, így eltűnt poggyász keresésében, orvosok, ügyvédek telefonszámának megadásában, orvos, tolmács helyszínre rendelésében, kórházi betegfelvétel megszervezésében, utazás előtti információnyújtásban, utazásszervezésben, óvadék megelőlegezésében, sürgős üzenet továbbításában, hazautazás megszervezésében.
A kártyabirtokosok rendelkezésére áll a BLUE vonal is a (1) 366 BLUE, azaz (1) 366 2583 telefonszámon, ahol a kártyával kapcsolatos problémák esetén a bank munkatársai a hét minden napján, a nap minden órájában rendelkezésére állnak a betelefonáló ügyfeleknek.
 
Az ügyfél a visszafizetést átutalással, készpénzbefizetéssel és a Magyar Posta hivatalaiban POS terminálon történő befizetéssel, továbbá a folyószámlájáról történt beszedési megbízással egyaránt rendezheti.
 
Igény esetén a havi elszámolási időszak zárása után a számlatulajdonost díjmentes SMS-ben tájékoztatja az OTP Bank arról, hogy a felhasznált hitelkeret alapján számított minimum fizetendő összeget meddig kell visszafizetnie. Természetesen emellett az OTPdirekt KártyaKontroll szolgáltatással minden on-line vásárlásról és készpénzfelvételről SMS-t is kérhet az ügyfél.
 
Az igényléshez személyi igazolvány/ személyazonosító igazolvány és lakcímkártya, idegen banknál vezetett folyószámla esetén utolsó 2 havi számlakivonat és munkáltatói igazolás szükséges. Nem szükséges munkáltatói igazolás legalább 3 hónapja aktív jövedelemátutalásos OTP Banknál vezetett folyószámla esetén. Nyugdíjasok esetében nyugdíjas igazolvány, utolsó havi nyugdíjszelvény vagy számlakivonat szükséges. Minderre nincs szükség akkor, ha az ügyfél nyugdíja az OTP Banknál vezetett folyószámlára érkezik.
Egyéni vállalkozó esetében vállalkozói igazolvány, utolsó lezárt évre vonatkozó APEH jövedelemigazolás szükséges.

Ha társkártya igénylés is történik, akkor a társkártya birtokosának érvényes személyi igazolványára vagy a személyazonosító igazolványára és a lakcímkártyájára is szükség van.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó