A Europay E-pénztárcája, a - Clip - az UEFA EURO 2000-en

2000.03.30. 22:55 | Hírek
A Europay International a Belgiumban, és Hollandiában nyáron megrendezendő UEFA EURO 2000-en mutatja be nemzetközi elektronikus pénztárcáját, a Clip-et. A projektet március 29-én jelentették be a brüsszeli Koning Boudewijn Stadionban, ahol barátságos mérkőzést játszottak egymással a két ország labdarúgó válogatottjai.
A projekt célja, hogy az európai bankok számára hitelesen bemutassák, miként segít a Clip abban, hogy ügyfeleiknek külföldön is használható elektronikus pénztárcát kínáljanak, az euró bankjegyek és érmék 2002-es bevezetésének idejére.
A Clip-et a már meglévő belföldi elektronikus pénztárcák nemzetközi átjárhatóságának növelése érdekében fejlesztették ki. A világon létező elektronikus pénztárcák több mint 90 százalékának szándékában áll a CEPS alkalmazása, ami magas fokú biztonságot is nyújt. A Clip a CEPS alapján áll, ami garantálja a különböző CEPS alapú elektronikus pénztárcarendszerek közötti zavartalan együttműködést.
A bajnokság ideje alatt kétezer exkluzív EURO 2000 Clip kártyát osztanak szét az idelátogató Europay tagbankok bankárjai és az ipari nagykereskedők között. Az ezekben a kártyákban használt alkalmazás a Proton World és a Gemplus által kidolgozott CEPS alapú termék első verziója.
A kártyákat 40 euróval töltik fel, amit a nyolc EURO 2000 helyszínen található bármelyik ajándékboltban lehet elkölteni. A kártyához tartozik még egy úgynevezett "euró átváltó" is, amelyet a Xiring tervezett. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ellenőrizze, vajon mennyit költött saját valutájában.
A Clip mobiltelefonon való alkalmazásának bemutatására azok a Europay Tagbank Bankárok, akik megnézik a Rotterdamban, július 2-án sorra kerülő döntő mérkőzést egy kétnormás (dual slot) mobiltelefont kapnak. A felhasználók a GSM segítségével feltölthetik a 40 eurót Clip kártyájukra és így képesek tranzakciók végrehajtására az ajándékboltokban.
A Clip mellett helyi fizetési rendszeroperátorok, a belga Banksys és a holland Interpay, biztosítják a Europay márkák - a Eurocard-MasterCard és a Maestro - elfogadását a bajnokság alatt. Mindkét ország hazai debit és pénztárca sémáit elfogadják a stadionokban. A készpénzen kívül ezek lesznek az egyedüli fizetőeszközök a stadionokban árult cikkekre."
Már összesen 20 millió kártya hordozza a márkanevet Németországban és Spanyolországban - nyugtázta sajtóközleményében a Europay International.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó