Megújult az OTP Bank honlapja

2006.04.03. 06:00 | Hírek
Az OTP Bank a látogatók javaslatai és észrevételei alapján újra struktúrálta a honlapját és ezzel együtt meg is újította annak megjelenését. Az alkotók reményei szerint az átalakított honlap komfortosabbá, egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a látogatók számára az OTP Bank internetes világát.
 
1999 májusában indult el az OTP Bank honlapja, mely 2000. decemberétől az eddig megszokott külsővel várta a látogatókat. Bár a honlapon történtek bővítések az elmúlt öt és fél évben, az érdemben nem sokat változott. Az OTP Bank illetékesei nemrég úgy gondolták, eljött az ideje a változásnak, és ezzel a lendülettel átszabták és korszerűsítették a honlapot.
 
A zöld több árnyalatával bejelentkező címlap boxokból építkezik, melyek közt képes linkek, lingyűjtemények és interaktív szövegdobozok egyaránt megtalálhatók. Ez utóbbit említve egyből a jobb felső sarokba került az OTPdirekt internetes szolgáltatásának beléptető ablaka és az egyenleglekérdező ablaka is, ezentúl tehát nem kell a főlapról további oldalra vándorolni a belépéshez, az internetbank (és az egyenleglekérdezés) címe mostantól tényleg a www.otpbank.hu. Ugyancsak a címlapra kerültek a fontosabb devizaárfolyamok (a többi kattintással érhető el), és az OTP Befektetési jegyek árfolyamai. Valószínűleg ezek a címlapon egyből elérhető, gyors információk a honlap megújításának egyik leghasznosabb eredménye.
A középső oszlopnyi sávban betöltéseként (frissítésenként) eltérő ajánlatokkal találkozik a látogató, melyek az OTP Bank termékeit, szolgáltatásait ajánlják. Szintén változik a kép (de a tartalom már nem) a bal felső csoportban, melyek a magánszemélyeknek, vállalatoknak és önkormányzatoknak nyújtott szolgáltatások oldalaira kalauzolják el a látogatókat. Ezek közül a magánszemélyeknek nyújtott szolgáltatások nyitó oldala a címlaphoz hasonló felépítésű, míg a másik kettő esetében már több szöveg fogadja a látogatókat. A címlaptól kezdve az aloldalak többségén elérhető marad az OTPdirekt internetes szolgáltatásának vagy az egyenleglekérdezésnek az ablaka, s a jobb oldali sávban egyéb kapcsolódó ajánlatokkal is találkozhatunk.
 
„Hasznos” címmel egy, az adott oldalhoz igazodó további elágazásokra vezető linkeket tartalmaz egy összefoglaló doboz mindig a honlap bal oldalán, és alá kerültek az eddig jobb oldalon elhelyezkedő kapcsolódó anyagok is.
Ettől függetlenül az OTP Bank megőrizte a felső menüsort is, melyből alapesetben a korábbi hierarchiához hasonlóan kiválaszthatók az egyes termékcsoportok és az azokon belül elérhető termékek. Ezen felül továbblépésre a szövegben is elhelyeztek linkeket a fejlesztők, nem lehet tehát panaszkodni az összelinkelésekre.
A kisebb, figyelemfelkeltő képes terméklinkek képei még animálnak is az egérrel történő rámutatáskor, az on-line igénylésen látható ujj például tapintja a kártyát.
Kissé nehezen észrevehető, így minden bizonnyal előnyösebb helyre is kerülhetett volna a bal felső sarokban lenyitható gyorslink tár, mely megkerülve az egérmutatóra megnyíló felső vízszintes menüszerkezet, a honlap bármely pontján képes az összes, első és második szintű főmenüpont azonnali elérésére. A gyors navigáció ugyanis a mai weblapokon alapvető funkció, főleg egy nagy lakossági bank több száz oldalas weboldal sűrűjében.
 
Saját szívfájdalmunk, hogy véleményünk szerint minden igyekezet ellenére továbbra sem sikerült jól átláthatóan bemutatni az OTPdirekt szolgáltatásokat, így ezzel továbbra is adós marad a hitelintézet.
 
Örülünk ugyanakkor annak, hogy az internetes kártyahasználatról és az OTP Bank interneten használható kártyáiról nem felejtkeztek el a tartalom készítők, így a legfontosabb internetes vásárlási tanácsok könnyen elérhető helyen találhatók a weblapon, a Bankkártya szekcióban.
 
A honlap pár megszokott szolgáltatással is rendelkezik, így legfelül mutatja a lehívott weblap hierarchiáját (ha kifér), továbbá megtalálható a kereső, és egy angol összefoglalóra vezető link is.
 
A honlap alsó sávjában ellátogathatunk az OTP Csoport további weblapjaira, illetve pár fontosabb linket is beépítettek a szerkesztők. Végül legalulra került a jogi nyilatkozat, az oldaltérkép, a technikai információ és az oldal tetejére ugró link is.
Összefoglalva: az OTP Bank megújult weblapja jobb struktúrában több információt tartalmaz a réginél (legalábbis az 1024x768-as felbontáshoz a korábbinál jobban illeszkedik, kevésbé kell egy oldalon scrollozni, talán ezért kell többet kattintgatni), és még a szemnek is kellemesebb. A főoldali internetbank belépést pedig mindenképpen díjazzuk! :)
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó