A Clip és a SmartAxis elektronikus pénztárca elfogadást hoz létre az Interneten

2000.03.30. 23:11 | Hírek
A Europay International és a SmartAxis bejelentették együttműködésüket a Clip/SmartAxis program létrehozásában, amely elősegíti a helyi elektronikus pénztárcakártyák elfogadását az Interneten és a mobil hálózatokon keresztül.
A Clip - a Europay International elektronikus pénztárca márkája - és a SmartAxis elősegítik bármely európai kibocsátású, a programhoz csatlakozó elektronikus pénztárcaséma nemzetközi elfogadását. A Europay tagbankok felhasználják a kínálkozó alkalmat kártyabirtokosaik körének szélesítésére, különös tekintettel a hitelkártyával nem rendelkezőkre, valamint a 18 éven aluliakra.
Az elektronikus pénztárca program elsősorban azokat a web site-okat célozza meg, amelyek alacsonyabb értékű digitális árut kínálnak, így például software-t, zenét és játékokat. Jelentős lépés ez az elektronikus kereskedelem fejlődésében, hiszen a Clip sokkal praktikusabb fizetési alternatíva mint a hitelkártya, a gyakran vásárolt és kisebb értékű áruk esetében. A digitális áruk piaca több mint 11 milliárd euró értékű, és ez az érték 2003-ra várhatóan 30 milliárd euróra nő.
A SmartAxis software és on-line szolgáltatásokat nyújt a Europay tagbankok számára, például tranzakciók lebonyolítását és karbantartást, és így megkönnyíti egy egyrendszerű és átjárható platform létrehozását az elektronikus pénztárcakártyák területén, a digitális hálózatokban.
A Europay és a SmartAxis, a tagbankokkal együtt támogatják a kártyaleolvasók elterjedését, amelyek a kártyabirtokos tranzakcióinak lebonyolításához szükségesek. A Europay az Európában létező összes helyi sémára koncentrál, ami ma 100 millió elektronikus pénztárcakártyát jelent. Kereskedelmi megállapodások jöttek létre, hogy megkönnyítsék 3000 elektronikus kereskedőnek - többek között on-line zene- és hírszolgáltatóknak, valamint az előre fizetett kártyás telefonszolgáltatás biztosítóinak - a részvételét a SmartAxis Business Networkben. Várhatóan sok más kereskedő is csatlakozik a hálózathoz.
- A Clipnek köszönhetően, a kibocsátó bankok most többletértéket kínálhatnak kártyatulajdonosaiknak, a helyi elektronikus pénztárcakártyák nemzetközivé tételével. A Europay eltökélt szándéka, hogy a Clip váljék a legkedveltebb nemzetközi márkává a helyi elektronikus pénztárcák között - mondta Hervé Kergoat, a Europay International Előre Fizetett Áruk osztályának igazgatója.
Julian Wilson, a SmartAxis vezérigazgatója ehhez hozzáfűzte: "A Europay Internationallal való együttműködésünk nem csak az európai elektronikus pénztárák fejlődésében jelent hatalmas előrelépést, hanem az Internet számára is. Közös erőfeszítéssel létrehozzuk az Internet leghatékonyabb fizetési szolgáltatását az alacsony értékű tranzakciók esetében."
A Clip elektronikus pénztárcáról további információ a http://www.europay.com címen olvasható (angol nyelven) a Europay International honlapján.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó