Internetbank nélkül is lekérdezhető számlakivonat az OTP honlapján

2008.05.19. 09:00 | Hírek
Már korábban is indított internetbank hozzáférés nélküli internetes szolgáltatást az OTP Bank, ez a ma is elérhető egyenleglekérdezés. Mostantól ugyanígy a számlakivonatokat is le lehet kérdezni az OTP Bank honlapján.
 
A szolgáltatást először is igényelni kell egy OTP Bank fiókban. A kivonat elkészültéről külön igénylés esetén a számlatulajdonos SMS-ben tájékoztatást kap az erre a célra megadott telefonszámra. A kivonat lekérdezéséhez az OTP Bank internetes portálján a számlatulajdonosnak meg kell adnia a számlához tartozó kártyaszámot és a háromjegyű TeleKódot. A megadott adatok ellenőrzése után a bank az ügyfél által megjelölt telefonszámra SMS üzenetben azonosító kódot küld. A helyes azonosító kód megadása után megjelenik a számlatulajdonos számítógépén a kivonat lekérdezést indító internetes oldal (a lekérdezett kivonat PDF formátumban tölthető le, illetve nyomtatható ki).
A szolgáltatás 2008. augusztus 31-ig díjmentes. A 2008. augusztus 31. után készített kivonatok esetén a számlánként havonta az első azonosító kódot tartalmazó SMS továbbra is díjmentes marad, a kivonat elkészítéséről szóló tájékoztató SMS és számlánként havonta az elsőt meghaladó azonosító kódot tartalmazó SMS küldéséért azonban T-Mobile telefonszámra 23, Pannon telefonszámra 26, Vodafone telefonszámra pedig 20 forintot kell majd fizetni. Tehát a szolgáltatás ősztől is ingyenesen használható marad azoknak, akik nem kérnek értesítést, és havonta csak egyszer kérdezik le a kivonatukat.
A kivonat természetesen változatlan feltételekkel lekérdezhető az OTP Bank internetbankjában is azok számára, akik rendelkeznek OTPdirekt internetes szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel. Amennyiben az ügyfél az OTPdirekt számlakörébe tartozó valamennyi számla (kivéve értékpapírszámla és hitelkártyaszámla) papíralapú kivonatának postai kézbesítéséről lemond, az OTPdirekt szolgáltatás havidíjából 50 Ft kedvezményt kap.

Az elektronikus kivonat lekérdezések (OTP Bank honlap és OTPdirekt internetes szolgáltatás) esetén a hiteles számlakivonatot szükség esetén a számlatulajdonos kérésére az OTP Bank a számlakivonat készítését követő hónap végéig díjmentesen bocsátja rendelkezésre.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó