VISA gyermekrajzverseny

2000.05.15. 16:37 | Hírek
A VISA International 1996 után másodszor gyermek rajz-, és festő versenyt rendez Magyarországon és a világ 25 más országában. A verseny több mint 3.500 magyar általános iskola 9-13 éves tanulói számára nyitott és célja az, hogy a jelentkezőket olyan műalkotások elkészítésére ösztönözze, melyek kifejezik azokat az olimpiai értékeket, melyeket az olimpia mottója "Citius, Altius, Fortius", azaz Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben sugall. A versenyt az Oktatási Minisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Akadémia valamint a Magyar Sportmúzeum támogatása mellett a Visa International szervezi. A Képzelet Olimpia helyezettjei értékes nyereményekben részesülnek, míg a magyar Képzelet-olimpikon meghívást kap a Sydney-ben megrendezésre kerülő olimpiai játékokra, hogy egyrészt megtekinthesse a versengést, másrészt pedig hogy összemérhesse alkotótehetségét a résztvevő országok győzteseivel.
 A VISA világszerte több mint 200.000 pályamunkát, Magyarországon több mint 10.000 pályamunkát vár a versenyre.
 A világ minden tájáról beérkező pályázatok közül a huszonhat nyertes műalkotását Sydney-ben, egy az olimpiai játékok közelében található helyszínen állítják ki. A nemzetközi zsűri ebből a huszonhat nyertes munkából választja majd ki a "Nemzetközi Képzelet-olimpikont", aki tovább viheti a stafétát a következő Olimpiára, vagyis részt vehet a Salt Lake City-ben megrendezésre kerülő téli olimpiai játékokon is.
 A magyar zsűri tagjai az Oktatási Minisztérium, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Akadémia, a Magyar Sportmúzeum, a Visa International képviselői, a Budapesti Bábszínház igazgatója, Metzner János valamint Erdei Zsolt ökölvívó olimpiai bajnok lesznek. Az eredményhirdetésére 2000. májusában kerül sor. A győztes egy körülbelül 3.000.000 forint összértékű repülőutat nyer Sydney-be, ahová szeptember 11. és 21. között, szülője vagy gondviselője társaságában utazhat. A nemzetközi győztesek a 27. Olimpiai Játékokon számos sporteseményen és az Olimpiához kötődő tevékenységben vesznek részt, illetve meghívást kapnak ausztrál témájú eseményekre is.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó