Stratégiai szerződést kötött a MasterCard és a Motorola

2000.07.27. 17:57 | Hírek
A Europay International bejelentette, hogy a MasterCard International, a Motorola Inc.-nel közösen komoly anyagi erőforrásokat fordít arra, hogy az m-kereskedelem a mindennapok része legyen a világ minden táján.
 A két cég szoros együttműködése a folyamatban lévő kutatások és fejlesztések elősegítésére irányul annak érdekében, hogy a MasterCard elektronikus fizetési rendszerei és a Motorola kábel nélküli Internet megoldásai és platformjai közötti átjárhatóságot biztosítsák. A két vállalat úgy gondolja, hogy az m-kereskedelem, vagyis a vásárlások és pénzügyi tranzakciók lebonyolítása kábel nélküli Internetes megoldásokon keresztül - jelenti az e-kereskedelem jövőjét.
 A Motorola és a MasterCard tervei közt szerepel, hogy kifejlesztik a jövő generációjának m-kereskedelmi technológiáját, amely egybeesik az újonnan megalakult M-kereskedelem Globális Átjárhatóságát Biztosító Csoport (Global Mobile Commerce Interoperability Group) (GMCIG) céljaival. Mindkét vállalat kulcsfontosságú tagja a csoportnak. Számos más kezdeményezésben is együttműködnek annak érdekében, hogy közös marketing tevékenységen keresztül népszerűsítsék az m-kereskedelem előnyeit a fogyasztók körében.
 A MasterCard és a Motorola közötti megállapodás résztvevője a Europay International is, amely a MasterCard Európai leányvállalata, és az együttműködésben betöltött feladata, hogy az m-kereskedelmet népszerűsítse Európa szerte. A cégek együtt kívánnak működni a már létező intelligens fizetési rendszerek mobil környezetre való adaptálásában is. Ezek a rendszerek a MasterCard M/ChipTM, és ennek chip-alapú integrált credit/debit rendszere, valamint a MondexTM, a MasterCard chip-alapú elektronikus készpénzfizetési rendszere.
 Az M-kereskedelem Globális Átjárhatóságát Biztosító Csoport (GMCIG) 2000 júniusában alakult, mivel a MasterCard és a Europay már a kezdetekkor hozzájárult a vezeték nélküli fizetési modellek fejlesztéséhez. A GMCIG globális, nyitott szervezet, amely biztonságos vezeték nélküli fizetési szabványok fejlesztését és népszerűsítését kínálja tagjainak. A szervezet azt akarja, hogy a piac minden résztvevője, beleértve a hálózat működtetőit, a műszaki eszközök előállítóit, a mobil technológia és a tartalom szolgáltatóit, pénzügyi intézményeket, és egyéb globális fizetési szervezeteket, aktívan hozzájáruljon működéséhez.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó