Jön az e-payment következő generációja

2000.08.04. 18:01 | Hírek
A Trintech és a Visa közösen dolgozik a biztonságos mobil elektronikus kereskedelem nemzetközi elterjesztését felgyorsító ePayment megoldások következő generációjának kifejlesztésén. A Trintech ezt megelőzően arról számolt be, hogy PayWare mAccess néven kimondottan mobil eszközökre szabott, biztonságos fizetési megoldást hozott létre. A PayWare mAccess segítségével a mobil telefont vagy egyéb, nem PC-s eszközöket használó vásárlók egyetlen gombnyomással elintézhetik a fizetést, a kereskedők pedig valós időben végezhetik el a velük kapcsolatba lépő felhasználók hitelesítését.
 A PayWare mAccess titkos PIN kóddal biztosított űrlap-kitöltési jellemzőinek segítségével a kereskedők és a vásárlók az eddiginél nagyobb biztonságérzettel vehetnek részt az elektronikus kereskedelemben. A két cég ígéretet tett arra, hogy a garantáltan kockázatmentes mobil tranzakciók megvalósítása érdekében a terméket chipkártyák hitelesítésére is képessé teszik, és összehangolják az elektronikus tranzakciók biztonságosságát garantáló SET szabvánnyal. A partnerek a mobil ügyletek iparági szintű szabványainak kialakítását is segítik, és igyekeznek támogatást szerezni az új fizetési módok - pl. a PIN kóddal védett terhelés - bevezetéséhez.
 A legfrissebb becslések szerint hamarosan négyszer annyian csatlakoznak majd az Internetre telefonon keresztül, mint PC közvetítésével. A mobil kereskedelem növekedése pedig korántsem korlátozódik az Egyesült Államok piacára. 2004-ben az Észak-Amerikán kívül zajló fogyasztói e-commerce forgalom legalább 40 százalékát hordozható, mobil technológiára épülő eszközökkel fogják lebonyolítani. A Visa és Trintech együttműködése egyértelműen jelzi, hogy a két cég a Visa márkát és a Trintech biztonságos ePayment technológiáját kívánja összekapcsolni a piacvezető szerep megszerzése érdekében."
 - Az elektronikus kereskedelemben a biztonság a legfontosabb kérdés. A kártyakibocsátó bankok megbízható kártyabirtokos-hitelesítési adatokkal szeretnék garantálni a vezeték nélküli eszközökkel bonyolított kereskedelem biztonságát. A piacvezető Visával kötött együttműködés révén olyan megoldást tudunk kialakítani, amellyel az adott távközlési szolgáltató és a kibocsátó bank közösen vehet részt a mobil tranzakciók engedélyezésében és biztonságuk megteremtésében - fejtette ki a Trintech vezérigazgatója, John McGuire.
 A vezető kártyamárka és a vezető fizetési technológia összekapcsolása lehetővé teszi, hogy a vásárlók, bankok és kereskedők a mobil kereskedelemben is a vezetékes tranzakcióknál megszokott biztonsági szintet élvezhessék a VISA International kártyatársaságnál.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó