Pécsieknek: prepaid PayPass kártya az OTP Banktól

2011.01.14. 07:59 | Hírek

Új előrefizetett kártyát bocsátott ki az OTP Bank, de ennek díjstruktúrája nem azonos a korábbi Meglepetés kártyákkal és készpénzfelvételre nem, kizárólag vásárlásra használható. Ezt a kártyát viszont már bármikor fel is lehet tölteni, ráadásul támogatja az érintésmentes fizetést is. A kártya azonban a pécsi városkártyával összekapcsolva került kibocsátásra, ezáltal csak azok számára igényelhető, akik állandó vagy ideiglenes pécsi lakhellyel rendelkeznek. A kártya nyitánya lehet egy új társmárka (co-branded) szegmensnek, a városkártyás bankkártyáknak.

OTP-TUKEAz OTP Bank hirdetménye szerint "A Prepaid PayPass Intézmény kártya egy olyan bankkártya, amelyet a Bank Pécs város Önkormányzatával kötött megállapodás alapján bocsát ki, és amelynek igénylési feltételeit az Önkormányzat korlátozza. A Prepaid PayPass Intézmény kártya a bankkártya funkció mellett más, az Intézmény által biztosított és közzétett szolgáltatások, kedvezmények, tagságok igénybevételére is jogosítja a Kártyabirtokost." Ilyen kártya eddig nem volt Magyarországon, így mindenképpen újdonság a hazai piacon, sőt, a példát követhetik más városkártyák is, (például most debütált a kecskeméti városkártya). (Természetesen a pécsi városkártya bankkártya funkció nélkül is igényelhető, de mi portálunk tematikájánál fogva csak a bankkártyás változattal foglalkozunk.)

Az ún. TÜKE Kártya igényelhető minden 14 évet betöltött természetes személy számára, aki lakcímkártyával igazolja, hogy állandó lakcíme vagy tartózkodási helye Pécs városa. A kártya aktiválásakor a bankfiókban a kártyaszámlára 2.500 Ft induló egyenleg feltöltése a szerződéskötés feltétele. A TÜKE Kártya igénylésére kizárólag a Bank két pécsi bankfiókjaiban – 7621 Pécs, Rákóczi út 1. és Rákóczi út 44. – van lehetőség.

A TÜKE Kártya nem használható készpénzfelvételre, viszont mind belföldön, mind külföldön az összes, Maestro logóval ellátott vásárlási ponton, továbbá az OTP Bank elfogadóhelyein az interneten is használható. Emellett a PayPass logóval ellátott vásárlási pontokon érintésmentes fizetésre is alkalmas világszerte. Érintésmentes fizetésre tranzakciónként 5.000 Ft-ig van mód, e feletti vásárlási összeg esetén hagyományos bankkártyás fizetési móddal lehet fizetni a kártyával.

A bankkártya használata 490 Ft-os aktiválási díjért kezdhető meg, emellett a kártyára feltöltött összeg 1%-át kell fizetni a kártya használatáért, a többi tranzakció (vásárlás, PIN kód csere, vásárlás ATM-en) ezért cserébe díjmentes. Nincs éves díj sem, és nincs havi számlavezetési díj sem. A kártya érvényességének (3 év) lejártát követően azonban célszerű kivenni a pénzt és áttenni egy újabb kártyára, mert ettől kezdve 500 Ft havi számlavezetési díjat számít fel az OTP Bank az egyenleg elfogyásáig. A tranzakciók díjmentességében egyetlen kivétel van: az OTP bankjegy-automatáin keresztül történő egyenleg lekérdezés díja 46 Ft.

A kártyához kapcsolódó akcióról az alábbi cikkben olvashatnak:

http://www.bankkartya.hu/?cikk=8540

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó