Indul e-VISA

2000.08.04. 18:02 | Hírek
A Visa International által július 20-án bemutatott, újonnan alakuló üzletága a nemzetközi elektronikus és mobil kereskedelem elterjedésének felgyorsítását, valamint a Visa világhálós fizetések terén elért vezető szerepének további erősítését tűzte ki célul.
 Az e-Visa International nevet viselő új csoport tevékenysége kiegészíti a Visa-régiók korábban indított elektronikus kereskedelmi kezdeményezéseit: pl. az Egyesült Államokban az e-Visa, az Európai Unió területén pedig a Virtual Visa programot. Az üzletágvezető Philip Yen munkáját számos, internetes és technológiai vállalkozások elindításra terén nagy tapasztalattal rendelkező szakember segíti majd.
 - Hosszú távon az 'u-commerce', azaz az univerzális kereskedelem létrejöttét szeretnénk szolgálni. Ebben a jövőbeni környezetben bármilyen eszközön, az elképzelhető legmagasabb biztonsági és kényelmi szinten lehet majd kereskedelmi tranzakciókat végrehajtani, idő- és térbeli megkötöttség nélkül - nyilatkozta Malcolm Williamson, a Visa International vezérigazgatója. - Az e-Visa International segítségével sokkal gyorsabban haladhatunk az univerzális kereskedelem feltételeinek megteremtése felé vezető úton.
 A fenti cél megvalósítása érdekében az e-Visa International a mobil kereskedelemhez hasonló, új fizetési technológiák kifejlesztésén, a chiptechnológia elektronikus kereskedelmi bevezetésének felgyorsításán, valamint a digitális kereskedelem egységes szabványainak és biztonsági előírásainak kidolgozását szolgáló, szoros vállalati szövetségek létrehozásán munkálkodik.
 A mintegy 30 elektronikus kereskedelmi és technológiai szakembert foglalkoztató e-Visa International székhelye a Kalifornia állambeli Foster City-ben működik majd.
 Jelenleg az internetes fizetések több mint 50 százalékát bonyolítják Visa termékekkel. Az e-Visa International munkatársai olyan megoldásokon dolgoznak majd, amelyek hozzájárulnak a Visa e-commerce piaci részesedésének szélesítéséhez, és mindent megtesznek azért, hogy az új fizetési csatornákban - mindenekelőtt a mobil kereskedelem terén - értékes lehetőségeket tárjanak fel a Visa és tagbankjai számára. Az új csoport azt is meg fogja vizsgálni, miként tud együttműködni a Visa különféle technológiai és üzleti partnerekkel az elektronikus kereskedelem nemzetközi szabványainak kidolgozása és biztonságosságának növelése terén.
 Az e-Visa International megalapításáról szóló bejelentés mellett ezen a héten még egy Visa-híradás szólt az univerzális kereskedelem megteremtésének ösztönzéséről. A Visa U.S.A. szerdán számolt be arról, hogy a Visa DirectExchange létrehozásával az amerikai tagbankok minden eddiginél nagyobb biztonság és megbízhatóság mellett vállalkozhatnak a testre szabható, új fizetési technológiák - köztük a mobil kereskedelem, az intelligens kártyák és a vállalatközi elektronikus kereskedelem - gyors és zökkenőmentes bevezetésére a VISA International kártyatársaságnál.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó