Beindult az első nem bank által végzett online fizetési megoldás Magyarországon

2011.07.29. 06:28 | Hírek

Megállapodást kötött a DotRoll Kft. és az Escalion online bankkártyás fizetési megoldás alkalmazásáról. A megállapodás egyedülálló, mert az első Magyarországon fejlesztett nem bank által üzemeltetett online bankkártya elfogadás üzemeltetését kezdi meg az Escalion (internet payment service provider - IPSP). Magyarországon korábban csak bankok nyújtottak a vállalatoknak online bankkártya elfogadást, ez a helyzet most megváltozott.

A DotRoll Kft. magyarországi székhelyű cég, olyan virtuálisan megvásárolható és igénybe vehető szolgáltatásokat kínál hazai és nemzetközi piacon, mint domain regisztráció, tárhely szolgáltatás, virtuális szerver. A szolgáltatások online bankkártyás fizetéssel megvásárolhatóak, a cég eddigi partnerei ebben egy hazai bank és egy külföldi online fizetési szolgáltató (IPSP) voltak. A külföldi partnert váltotta most az Escalion.

Az Escalion Hungary Kft. a holland Escalion B.V. tulajdonában levő cég, a magyarországi fejlesztő csapat önálló fejlesztésekkel hozta létre a tranzakció kezelést és fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozást végző informatikai rendszert. A szolgáltatás az online értékesítőknek lehetővé teszi az azonnali adatfeldolgozást és ellenőrzést, többféle valuta elfogadását, miközben biztosítja a csalásvédelmet és a többnyelvű ügyfélszolgálatot. Eddig jellemzően a hazai bankok némelyike nyújtott online bankkártya elfogadást, amely csak a helyi valutát kezelte. Most lehetőség nyílik arra, hogy az online értékesítők kiléphessenek nemzetközi piacokra, hiszen az Escalion szolgáltatása lehetővé teszi bármely valuta elfogadását a vásárlók számára. A cég rendelkezik az online fizetés iparág által megkövetelt legmagasabb szintű védelmi rendszerekkel és teljesíti a szabványokat, mint például a PCI DSS legmagasabb szintje.

Komáromi Zsolt a DotRoll Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy cége magyarországi székhelyű, de a nemzetközi piacon is kínál szolgáltatásokat, így kulcsfontosságú, hogy különböző pénznemekben tudják fogadni a vásárlók igényeit. "Az online bankkártyás fizetést a hazai piacon egy itthoni bankkal, külföldi vásárló esetén egy külföldi IPSP-vel oldottuk meg. Most ezt a külföldi partnert váltja az Escalion, amely nyújtja a külföldi online fizetési szolgáltatók minden előnyét, miközben a tárgyalási és integrációs feltételek, együttműködések sokkal rugalmasabbak és gyorsabban történnek. Választásunk azért is esett éppen az Escalionra, mert többnyelvű fizetési oldala, a forint és euro tranzakciók együttes kezelésének lehetősége, valamint 24 órás fizetésekkel kapcsolatos ügyfélszolgálata magasabb szintű szolgáltatásokat kínál a DotRoll Kft. ügyfelei számára. " mondta el Komáromi Zsolt.

Bernáth Lajos, az Escalion vezetője úgy véli: "Gyors növekedésre számítunk, hiszen például az interneten rendelt áruk és szolgáltatások esetében itthon még nem éri el az 5%-ot a bankkártyával történő fizetés aránya, szemben az európai 80%-os átlaggal. Csalásvédelemmel rendelkező szolgáltatásaink segítenek majd jobban elfogadni és megkedveltetni az online fizetést mind a kereskedőkkel, mind pedig a vásárlókkal. A hazai online értékesítés volumene 2009-ben 135 Mrd forint volt, 2010-ben 150 Mrd. A fizetések 77%-a utánvéttel történik. Ez alapján úgy véljük, a hazai e-commerce szektorban a bankkártyás fizetésnek óriási piaca van. Mert ma már online fizetni természetes."

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó