Elindult a Magyar Cetelem Bank honlapja

2002.05.16. 22:31 | Hírek
A honlapon a Magyar Cetelem Bank termékei mellett helyet kaptak a kereskedői partnerségre vonatkozó információk és álláshirdetések is.
Az elmúlt évek alatt folyamatosan beszámoltunk a 'honlapverseny' állásáról, a kör most bezárult. Megvan az utolsó olyan magyar kártyakibocsátó bank, amelynek nincs honlapja az interneten.


A Magyar Cetelem Bank http://www.cetelem.hu címen elérhető honlapjának információi alapvetően hat téma köré épülnek, ez a hat fő téma és a nyitóoldal bármelyik oldalról mindig elérhető.
 A Magyar Cetelem Bank nevű főmenüpontban bemutatkozik az idén hat éves magyar pénzintézet, a 'Csatlakozzon hozzánk' feliratra kattintva pedig még álláshirdetéseket is olvashatunk letölthető önéletrajz sémával.
 A honlapon bemutatkoznak a bank termékeinek gerincét alkotó lakossági hiteltermékek, úgymint az áruhitel, a személyi kölcsön és az AURA hitelkártya, mely - szívfájdalmunk - az utolsó a sorban, de azért ott van! :) A személyi kölcsön kiválasztását hitelkalkulátor is segíti és megismerhetjük a bank hitelfedezeti biztosítását, melyért a bemutatott példa konstrukciói szerint havonta néhány tíz forintot kell fizetni, cserébe meghatározott mértékű keresőképtelenségünk esetén nem adósodunk el.
 Az AURA hitelkártyát is bemutatja a bank, a legnagyobb szívfájdalmunk azonban az, hogy hiányzik a kártya kondíciós listája (legalábbis mi nem találtuk).
A honlapon egy-két leggyakoribb kérdésre is választ ad a bank, továbbá röviden olvashatunk a kereskedőknek kínált szolgáltatásokról is, sőt partnernek akár az interneten is kezdeményezhetjük a jelentkezést, ha válaszolunk egy-két 'intimebb' kérdésre. :)
 Hiányoljuk ugyanakkor a bank e-mail címét, de majd igyekszünk kinyomozni, hogy e-mailben milyen címen lehetne a bankhoz fordulni.
 Összefoglalva a Magyar Cetelem Bank nem túl, de elégségesnek mondható információtartalommal rendelkező honlapot indított el az interneten, mely a szem számára kellemes, megnyugtató látványt nyújt.

A Bankkártya NetInfo kommentárja:

A Magyar Cetelem Bank honlapjának elindulásával eldőlt, hogy a mintegy öt-hat éve folyó magyar kártyakibocsátó bankhonlap-verseny sereghajtója a külföldi tulajdonban lévő BNP Paribas lett, amely még mindig nem állított össze legalább egy szerény, pár oldalas, statikus információkkal feltöltött honlapot a magyarországi termékeiről. A korábbi BNP-Dresdner Bank egyébként nemrégiben vált szét BNP Paribas és Dresdner Bank pénzintézetekre, melyek közül az utóbbi is kártyakibocsátó (lesz), de erről még mindig nem kaptunk semmilyen információt a banktól, noha a kapcsolatfelvételt elindítottuk.
 Hosszú évek alatt jutottunk el addig, hogy már csak egyetlen bank nem érzi fontosnak az internetes jelenlétet. Egyre inkább átlagos szolgáltatássá válik a böngésző alapú internetes bankolás (a közelmúltban szinte 'robbant' a lista) és a napi változású információkat nem közlő banki honlapok mellett ma már sok bank naprakész, mozgékony, portálszerű, szemet gyönyörködtető bankhonlapot is találunk, melyen sok tíz, vagy egy-két száz oldalon teljesen naprakész információkat, keresőket, kalkulátorokat, játékokat, alkalmazásokat, speciális internetes akciókat, sőt, interaktív kapcsolatot is találunk, vagy akár ügyfélnek is jelentkezhetünk.
 Reméljük, előbb-utóbb az utóbbiakban most még nem jeleskedő bankok is behozzák a lemaradásukat és hamarosan a bankok is a súlyának megfelelően kezelik a nyögve-nyelősen, de azért mégiscsak beindult magyar internetes bankolást, az egykori BNP-Dresdner két szétvált bankjának pedig őszintén szurkolunk azért, hogy ezt a nem éppen szép bizonyítványt egy-egy szép honlappal minél előbb elfelejtessék a tisztelt nagyérdeműnek.

Homa Péter,
Bankkártya NetInfo
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó