A jövőben megszűnik a PayPass márkajelzés - itthon a K&H az első, amelyik kivezeti

2015.03.09. 08:57 | Hírek

A MasterCard döntése értelmében megszűnik a PayPass márkajelzés, hiszen ez egy megkülönböztető márkajelzése az érintőkártyának, a jövőben viszont minden kártya előbb-utóbb érintőkártya lesz. Másrészt a MasterCard a PayPass helyett a MasterPass márkát vezeti be, melyben egyesíti a helyszíni (PayPass típusú) és a távoli (MasterCard Mobile típusú) fizetéseket. Hazánkban a K&H Bank az első, mely kivezeti a PayPass márkanevet. Emellett ismertetjük a bank legutóbbi további hirdetményváltozásait is.

2014. december 15-től üzleti döntés értelmében a K&H OKOS maximum számlacsomag keretében nyújtott havi első kedvezményes árazású pénztári készpénzfelvétel megszüntetésre került. Mint ismert ilyen kedvezmény a törvényi ingyenes készpénzfelvétel keretében is biztosított volt azok számára, akik nem rendelkeznek bankkártyával, de az is megszűnt 2014. december 31-én. A kettő között egyébként nincs kapcsolat.

A MasterCard kártyatársaság döntésével párhuzamosan a K&H Bank 2015. január 1-jétől megszüntette a „PayPass” márkanevet. Helyette a Magyar Bankszövetség által a contactless (korábban: érintésmentes) kifejezés magyarosítására kiírt névpályázatának eredményét (érintőkártya) használja a hitelintézet azoknál a kártyáinál, melyek érintéssel történő fizetésre alkalmasak.

A K&H évszakok megtakarítási számlák és a K&H biztos tartalék számla számlavezetési díjához kapcsolódó akció 2015. december 31-ig meghosszabbításra került (2014. december 4-től hatályos), csakúgy, mint – üzleti döntés szerint - a K&H mobilbank havi díjának akciója is (szintén 2015. december 31-ig).

2015. január 12-től újabb változások történtek a hirdetményben. A bank Vezetői Bizottságának korábbi döntése értelmében rögzítésre került, hogy a Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező külföldi állam polgára részére önállóan devizaszámla (K&H Lakossági devizaszámla, K&H Gyámhatósági devizaszámla, K&H private banking deviza számlacsomag keretében K&H Privát Banki devizaszámla) nem nyitható. Kivételt jelent ez alól azon eset, amikor a külföldi magánszemély más banki szolgáltatást is igénybe vesz (pl. forintszámla-, hitelkártyaszámla-, megtakarítási számla-, értékpapírszámla vezetés, stb.).

2015. február 2-tól a K&H Bank a fizetésforgalmi tranzakciók bankközi elszámolását bonyolító GIRO Zrt. díjcsökkentését érvényesítette egyes átutalási díjaiban, az MNB ajánlása alapján.

Végül 2015. február 2-án törölték a hirdetményből a K&H RTL KLUB Visa Electron bankkártyát is, hiszen az kivezetésre került.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó