Adathalász csalók az OTP Bank nevében folyamatosan hirdetnek ál-nyereményjátékot

2017.05.21. 00:00 | Hírek

Az interneten böngészve előbb-utóbb egy olyan reklámba botolhatunk, mely szerint az OTP Bank nyereményjátékot tart, és 4 egyszerű kérdésre válaszolva értékes nyereményt kaphatunk. Az oldal adathalász átverés, senki ne dőljön be nekik! Mutatjuk a weboldal képét, amely természetesen nem az OTP Banké.

 

Az oldalon elégedett felhasználók kamu hozzászólásai virítanak, amelyek közt - ez szokásos része a csalásnak - vannak kételkedők is, akik persze később szintén nyertek. Az ilyen weboldalaknál még odáig is elmennek, hogy látszólag a látogató is hozzá tud szólni, tehát megjelenik a saját hozzászólása a listában, de ez valójában csak az ő gépén látszik így, és frissítve az oldalt, már eltűnik a - meg sem jelent - hozzászólása.

 

Az adatok megadását egy visszaszámláló is ösztönzi, továbbá megtévesztő számokat generálnak, hogy az adott látogatónak éppen hány versenytársa van, aki a nyereményért küzd. A Bankkártya.hu kéri a kedves Olvasókat, hogy ne adják meg semmilyen adataikat az oldalnak, mert a pénzük kerülhet ezzel veszélybe!

 

Mi éppen a http://winner.zmobio.com oldalon láttuk a csalást egy szokásos, külön oldalban felugró hirdetésként egy - hazánkban is népszerű - videómegosztó oldalt böngészve, de más oldalon is felbukkanhatnak, hiszen ez egy szokásos hirdetésnek álcázza magát.

 

A csalást jeleztük az OTP Bank felé. Az OTP Bank válaszában felhívta a figyelmet, hogy hónapokon keresztül szerepeltette saját oldalán a felhívást, amelyet az alábbiakban mi is közlünk. Eddig 5 oldal letiltását érték el. Az újabb jelzéseket követően most ismét kihelyezik a tájékoztató szöveget az otpbank.hu nyitólapjára.
 
Figyelem!
Tájékoztatjuk, hogy újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten. Az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek. Egyszerű kérdésekre kell választ adniuk a hiszékeny internetezőknek. A csalók célja a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. A gyanútlan internetező olyan „szolgáltatásra” is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms díját havonta fizeti majd meg.
Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot, nem sorsol ki telefont, játékkonzolt, vagy vásárlási utalványt. A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket.
Kérjük Önt, ne dőljön be a csalóknak. Ismeretlen oldalon ne adja meg banki, vagy személyes adatait.

 

Az adathalász weboldal képe, mely természetesen nem az OTP Bank oldala, az alábbi (kattintásra nagyítható):

 

Kattintásra nagyítható.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó