Elindult a cseh kártyaelfogadó SONET Magyarországon

2014.10.24. 15:27 | Hírek

A cseh illetőségű SONET cég szeptemberben tartotta első találkozóját Budapesten, melyen a cég magyarországi hivatalos bevezetésére és stratégiájára összpontosított.  Az újságírók és a fizetési technológiák cseh- és magyar üzleti és szolgáltató partnereinek jelenlétében nem csupán a termékeiket, hanem a magyarországi piacra vonatkozó elképzeléseiket és az együttműködési lehetőségeket is bemutatták. A közvetlen hangvételű munkareggelit a Novotel Budapest City szállodában rendezték meg 2014. szeptember 23-án.

Annak dacára, hogy a SONET már 2013 év végén elindította magyarországi tevékenységét, a cég életében a Novotelben megrendezett találkozó volt az első hivatalos magyarországi esemény. A SONET reggelire szóló meghívás nem csak a sajtó képviselőinek, hanem a fizetési terminálok és fizetési szolgáltatások, az IT és bankszektor valamint más kapcsolódó iparágak (ahol fizető terminálokon keresztül elektronikusan lehet fizetni) területéről a már meglévő és jövőbeni üzleti partnereknek is szólt.

„Úgy döntöttünk, hogy az alapos piackutatás valamint a cégünknek a helyi piaci viszonyokhoz történő illesztése után egy kötetlen találkozó keretében tárjuk stratégiánkat és együttműködési ajánlatunkat a sajtó és a szakma képviselői elé. A találkozó célja, hogy megismertessük Önökkel a SONET céget, egy jól működő, biztos alapokon álló, ígéretes perspektívát jelentő márkanevet. A portfóliónk bemutatását és megbeszélését követően lehetőségünk lesz további gyümölcsöző kapcsolatok kiépítésére, melyeket természetesen a jövőben tovább fogunk fejleszteni.” mondta Szabó Lajos, a SONET Magyarországért felelős vezetője, aki ezekkel a szavakkal nyitotta meg az eseményt.

A SONET felhasználva az alkalom adta lehetőséget bemutatta teljes portfólióját a hagyományos, a mobil és az önkiszolgáló automatákba telepíthető fizető terminálok területén. A magyarországi kereskedők mostantól fogva már nem csak az áruházak területéről kezdeményezhetnek fizetési tranzakciókat, hanem a felügyelet nélküli POS eszközök segítségével akár automata üzemanyagtöltő állomásokról, parkoló automatákból vagy multifunkciós kioszkokból is. A hallgatóság soraiból komoly érdeklődés mutatkozott a fizető terminál szoftverek és alkalmazások iránt, különösképpen az adatok sérthetetlensége és a POS terminál hálózatok felügyelete tekintetében. A megbeszélések során a jelenlévők sok kérdést tettek fel a POS terminálokkal kapcsolatos fejlesztésekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban is.

A SONET reggeli lehetőséget adott a potenciális üzleti partnerek egymás közötti üzleti megbeszéléseire is. „Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a sajtó képviselőitől, akik további információkat és személyes megbeszélési lehetőségeket kértek tőlünk” fűzte hozzá Szabó Lajos.

További részletek:

A SONET reggeli alkalmával bemutatott termékek és témakörök

POSMan

  • Információgyűjtő rendszer, melyet a bankvezetők és a kereskedők is nagyra értékelnek.
  • A rendszer akár óriási méretű fizetési terminál hálózatok kezelését is lehetővé teszi. Alkalmazásával a belső információgyűjtés költsége 40-50%-alis csökkenthető. A rendszer független a fizetési terminálok hardver platformjától.
  • Segítségével azonnali áttekintést kapunk a teljes POS terminál hálózatról, vagy akár az egyes kereskedőkről is. A rendszer következő továbbfejlesztett verziója a tervek szerint jövőre jelenik meg.

hPOS alkalmazás

  • A hPOS alkalmazás segítségével egy sor szolgáltatást közvetlenül POS terminálba integrálunk. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a terminálok távoli beállítását éppúgy, mint a folyamatos adatbányászatot.
  • Az alkalmazás több mint 100 paramétert kezel, melyet a telepítés után elküld az adattárházba.
  • A hPOS adatainak és a POSman rendszer adatoknak az ötvözésével ügyfeleink egy olyan egyedi adathalmazhoz jutnak, amely a működtető személyzet számára új lehetőségeket nyit meg a POS terminál és kereskedői hálózatok felügyelete során.

fizető terminálok

  • A fizető terminálok biztosítják a készpénzmentes fizetés lehetőségét.
  • A SONET az alábbi márkájú fizetési terminálok disztribútora: Verifone, Ingenico, és Spire Payments.

mPOS

  • Az mPOS egy új típusú mobil fizetési terminál.
  • Ez a készülék költségkímélő megoldást biztosít azon kereskedők számára, akik célul tűzik ki, hogy lehetővé teszik a bankkártyás fizetést üzletükben. A terminál kiválóan alkalmazható azokon a helyeken, ahol az ügyfeleket mobil eszközök segítségével kell kiszolgálni (éttermek, taxik, rendőrség stb.) és ráadásul nincs vezetékes kapcsolat, sem Internet hozzáférés.
  • A terminál egy okos telefonhoz vagy egy tablethez kapcsolódik Bluetooth-on keresztül.

Önkiszolgáló fizetési terminálok

  • Az önkiszolgáló fizetési terminálok olyan elárusító helyeknek lettek kifejlesztve, ahol nem áll rendelkezésre személyzet. Alkalmazhatóak például parkoló rendszerekben, benzinkutaknál vagy önkiszolgáló kioszkokban.
  • A terminálok egyaránt lehetővé teszik a bankkártyák, hűségkártyák vagy akár flottakártyák elfogadását.

Szoftverfejlesztés, szolgáltatások, személyzet

  • A SONET működési területei: Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország.
  • 20 szoftverfejlesztő áll rendelkezésünkre a fejlesztési munkák elvégzéséhez.
  • A szerviz infrastruktúra Magyarországon 7 földrajzi területet fed le, amelyekben szakképzett technikusok biztosítják a terminálhálózatok folyamatos ellátását.

A SONET cégről:

A SONET már 1991 óta aktív szereplője a Cseh fizetési technológiai piacnak, és egyaránt rész vesz annak fejlesztésében és kiszolgálásában. A SONET a több mint 39.000 db-os terminálhálózatával piacvezetővé vált a Cseh és Szlovák POS terminál piacon. A fizetési terminálok számára történő szoftverfejlesztés mellett a cég még más speciális fizetési alkalmazásokat is kínál, mint például pénztárgép rendszerek, mobiltelefon feltöltések vagy Cash-back alkalmazások. Ezeken túl olyan saját fejlesztésű rendszereket is kínál, amelyek alkalmasak a fizető terminál hálózatok távoli felügyeletére és üzemeltetésére. Jól képzett szervizhálózatot és Call centert tartanak fenn a POS terminálok és hálózatok folyamatos rendelkezésre állásának biztosítása érdekében.
A SONET bejegyzett cégekkel van jelen a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon egyaránt.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó