Kézzel fogható előnyök az UniCredit bankszámla választásakor

2023.06.29. 08:00 | Hírek

Sokféle szempontból versenyeznek egymással a bankok, mégis van pár dolog, amelyben az UniCredit Bank ajánlatai verhetetlenek. Aki a korlátlanul ingyenes átutalást vagy a legnagyobb összegű pénzvisszatérítést keresi egy bankszámlanyitásért, az az UniCredit Banknál megtalálja!

Nagyon leszűkült az ingyenes átutalást kínáló bankok köre a 2013-as pénzügyi tranzakciós illeték bevezetésével, hiszen azt a banknak mindenképpen be kell fizetnie az államkasszába.

A jelentős megtakarítással elérhető prémiumszámlák kivételével Magyarországon szinte nagyítóval sem találhatunk olyan bankszámlát, amelyről korlátlanul teljesen ingyenes az átutalás, külön díj fizetése nélkül. Az öt ujjunkon megszámolható kivétel közül kettő az UniCredit Banké.

A bankszámlák átutalási díjainál a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül indított átutalás díja ugyanannyi szokott lenni, mint az internetbankon keresztül. Az UniCredit Bank Mobil Aktív Plusz bankszámlája esetében azonban az átutalás díja bankon kívülre internetbankon keresztül 2023. június 11-től az átutalt összeg 3,54 ezreléke, de legalább 230 Ft, legfeljebb 12 450 Ft, míg a mobilapplikáción keresztül ingyenes.

Más bankoknál is létezik ingyenes átutalás, de annak vannak korlátai. Vagy külön díjat kell fizetni a korlátlanságért, vagy csak egy bizonyos összeghatárig ingyenes az átutalás, esetleg az átutalás banki díjtól mentes, de a pénzügyi tranzakciós illetéket meg kell érte fizetni.

Az UniCredit Banknál egyetlen apró betűs résszel sem találkozunk: az átutalás valóban, korlátlanul ingyenes, de csak a mobilapplikációval. A korlátlanul ingyenes átutalási lehetőség visszavonásig tart.

A Mobil Aktív Plusz számla számlavezetési díja 2023. június 11-től 2 222 forint havonta, azonban ebből a bank minden hónapban jelentős díjvisszatérítést biztosít a számlára érkező jövedelem függvényében. Legalább 75 000 forint, saját számlakörön kívülről érkező átutalás jóváírással a zárlati díj összegéből a következő hónapban 989 forintot jóváír a bank. Ha legalább 150 000 forint érkezik, akkor 1 605 forintot ír jóvá a bank a bankszámlán, míg legalább 300 000 forint jóváírás esetén 1 914 forintot. Vagyis akár 308 forintig csökkenthető a bankszámla ténylegesen fizetendő havi díja.

A Mobil Aktív Plusz bankszámlacsomagban nem kell fizetni a csoportos beszedésekért sem, azok korlátlan számban ingyenesek.

Az UniCredit Bank másik, Ikon Plusz számlacsomagja esetében ugyancsak nem kell fizetni az átutalásért. Itt azonban az ingyenesség már nemcsak a mobilapplikációra, hanem az internetbankra is vonatkozik. A csoportos beszedések ebben a számlacsomagban is korlátlanul ingyenesek, csakúgy, mint a Mobil Aktív Plusz bankszámla esetében. Itt azonban nem kell fizetni a rendszeres, vagy más néven állandó átutalásokért sem, továbbá a havi első 4 tranzakció UniCredit ATM-ből díjmentesen vehető igénybe, függetlenül az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozattól. Az Ikon Plusz számlacsomag normál havi számlavezetési díja 2023. június 11-től 5 530 forint, amennyiben azonban a tárgyhónapban legalább 400 000 forint jóváírás érkezik a bankszámlára saját számlakörön kívüli átutalásból, akkor a bank 2 765 forintot jóváír az előző hónapban felszámított havi számlavezetési díjból. Egy másik 2 765 forintot akkor ír jóvá a bank, ha a napvégi záróegyenlegek alapján az ügyfél átlagosan legalább 5 millió forintos megtakarítási állománnyal rendelkezik a banknál. Aki mindkét feltételt teljesíti, az kétszer 2 765 forintos jóváírást kap, amely megegyezik a havi számlavezetési díjjal, így a számlavezetés ingyenessé válik. Legalább 30 millió forintos egyenleggel jóváírás nélkül is ingyenes a számlavezetés az Ikon Plusz esetében.

Számlanyitásért extra pénz jár

A most bankszámlát nyitó ügyfelek a jelenlegi hasonló banki kínálatból a legmagasabb összeget, 35 000 forintot kaphatnak azért, ha az UniCredit Banknál nyitnak számlát. Ehhez a számlanyitással egyidőben a Mobil Aktív Plusz számlacsomag mellé:

  • Mastercard Standard, vagy az Ikon Plusz számlacsomag mellé Mastercard Gold betéti kártyát is kell igényelni és aktiválni, továbbá

  • a számlanyitással egyidőben mobilalkalmazási szolgáltatást is igényelni és aktiválni

  • ezeken kívül további feltétel a jóváírás érdekében, hogy a Mobil Aktív Plusz számlára legalább 300 000 forintos, vagy az Ikon Plusz számlára legalább 400 000 forintos jövedelem érkezzen a számlanyitást követő hónaptól kezdve.

Ettől függetlenül, egy másik akcióban a Mobil Aktív Plusz vagy Ikon Plusz havi számlavezetési díja Online Számlanyitás vagy Online Számlaigénylés keretében 6 hónapon keresztül ingyenes, utólagos díjjóváírással.

Mindkét akció 2023. április 30-ig érvényes, de lehet számítani az akció meghosszabbítására, esetleg megváltozott feltételekkel.

A diákok számára is van kedvező ajánlat

Diákoknak is kínál számlavezetést az UniCredit Bank. A feltétel nélkül ingyenes számlavezetés mellé 16 éves kortól kapcsolható a törvényi ingyenes készpénzfelvétel, egy banknak tett nyilatkozattal. Ennek keretében havonta 2 alkalommal bármely hazai, forint töltésű ATM-ből ingyenes a készpénzfelvétel összesen legfeljebb 150 000 forintig.

Egy bankkártyaakció keretében a bankszámlákhoz Online Számlanyitás vagy Online Számlaigénylés keretében igényelt Mastercard Standard főkártya a Mobil Aktív Plusz számlacsomagban 5 665 (Diákszámlánál 5 817, Ikon Plusz számlacsomagban 0) forintos kibocsátói díját a bank nem terheli, továbbá a Mobil Aktív Plusz számlacsomagban  518 forintos (Diákszámlánál 7 721, Ikon Plusz számlacsomagban 6 477) forintos első éves tagsági díjat, annak terhelését követő 30 naptári napon belül jóváírja. Az akció a 2023. április 30-ig igényelt kártyákra vonatkozik.

A bank mobilapplikációja valamennyi számlacsomaghoz kapcsolódóan kínál több egyediséget is

Az egyik ilyen a bankkártya nélküli ATM készpénzfelvétel. Ez jelenleg csak az UniCredit Banknál érhető el. A 2019-ben bevezetett, azóta is egyedülálló újdonság lényege, hogy az ügyfél a bank mobilalkalmazását használva kötődik össze a kívánt ATM berendezéssel és így végzi el a készpénzfelvétel engedélyezését és a banki hitelesítést egyaránt. A funkció csak UniCredit automatáknál működik, ekkor azonban akár otthon is hagyható a bankkártya, hiszen a bankkártyás vásárlás is működik mobillal minden érintéses bankkártyaelfogadó-helyen a Google Wallet vagy Apple Pay szolgáltatások keretében.

Az UniCredit mobilapplikációja azonban egyáltalán nem csak a kártya nélküli készpénzfelvételt tudja extraként felmutatni. A magyar piacon az egyik legfejlettebb költéselemzéssel rendelkezik az UniCredit Bank mobilappja, az mBanking, emellett a csak ehhez az applikációhoz adható hozzá a készpénzes költés a teljesebb elemzés érdekében. A felhasználó által megjelölt banki tranzakciók kizárhatók az elemzésekből. Ezzel az UniCredit mobilappját egy alapszintű, de teljes értékűen használható költéselemző szolgáltatással szerelték fel.

Az alkalmazásban a számlatörténet akár 2 évre visszamenőleg is lekérdezhető, ami ritkaságnak számít Magyarországon, továbbá egy lekérdezés időintervalluma sincs korlátozva, más bankokkal ellentétben. Az alkalmazás képes IBAN számlaszám kiolvasására QR-kódból és bármilyen gépi sárgacsekk vagy fehér csekk befizetésére is - a csekk befizetése átutalással teljesül.

Az mBanking képes ingyenes push üzenet küldésére a bankkártya- és bankszámla-tranzakciókról, mellyel kiváltható a drága SMS szolgáltatás.

Gyakran elfelejtjük a bankkártyánk PIN kódját. Az UniCredit mBanking-ben azonosítást követően megtekinthető a bankkártya PIN kódja, így nem kell külön díjért új PIN kódot kérni a banktól.

Összességében az UniCreditnél korszerű, fejlett bankszolgáltatások várnak rád, a díjjóváírást biztosító akciók miatt pedig érdemes sietned, nehogy lemaradj róluk!

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó