Lakáshitelt keresel? Bemutatjuk az UniCredit kedvező ajánlatait

2023.06.15. 08:00 | Hírek

A lakáshitel talán életed legnagyobb, leghosszabb időre szóló elköteleződése egy bank felé. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik bank melyik konstrukcióját választod. A számokon túl érdemes néhány más, nem kevésbé fontos szempontot is figyelembe venned. Megmutatjuk, hogy az UniCredit Bank lakáshiteleit miért érdemes választani, és azt is, hogy mire figyelj, amikor hitelt keresel.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy mire a használnád a hitelt, és hogy mennyi ideig fizetnéd. Jól megválasztott hitelcél esetén az UniCredit Bank nem csak alacsony THM-mel igyekszik a segítségedre lenni, de az ügyfélélményt is kiemelten fontosnak tartja.

Szinte minden bank kínál a leendő ügyfeleinek valamilyen akciót. Ez lehet jóváírás vagy a hitelbírálati folyamat során kifizetett díjak visszatérítése a hitel folyósítása után, vagy kamatkedvezmény. Az UniCreditnél mindkettőt megtalálod.

A legtöbb esetben célszerű a banknál számlát is nyitnod, ezért nem hátrány, ha jó számlacsomagokat kínálnak.

Most pedig lássuk, mit tud egy lakáshitel, és milyen konstrukciók közül tudsz választani!

A leghosszabb futamidejű hitelünk

Lakáshitelnek hívjuk, de a hivatalos neve lakáscélú jelzáloghitel. Ez a név talán még beszédesebb, és egyből mutatja a lakáshitelek két legfontosabb jellemzőjét: lakáscélra igényelheted, és fedezet kell hozzá.

Mik azok a lakáscélok?

  • Lakásvásárlás. A legismertebb és leggyakrabban használt lakáscél. Bár sokan vágnak bele építkezésbe is, de mégsem annyian, ahányan új vagy használt lakást vesznek. A hitel szempontjából ez azt jelenti, hogy van egy már kész lakás, amelyet meg szeretnél vásárolni. A hitel fedezete leggyakrabban ez a lakás. Az értékbecslő meghatározza a piaci értékét, a bank pedig kiszámolja mennyi hitelt kaphatsz rá (természetesen a jövedelmed nagyságát is figyelembe véve).

  • Lakásépítés. Ez már egy kicsit keményebb dió. A lényeg persze ugyanaz: építesz egy házat vagy lakást, ami a hitel fedezete lesz, a bank pedig az építés költségét fizeti. A nehézséget az okozza, hogy a fedezetként szolgáló ingatlan még nincs kész, a bank pedig nem tud zálogjogot bejegyeztetni olyan ingatlanra, ami még nem is létezik. Ezt a dilemmát úgy oldják fel, hogy a bank nem egy összegben, hanem szakaszosan folyósítja a hitelt. Az első részt akkor, amikor már elkezdted az építkezést, a további részleteket pedig mindig azután, hogy az építkezés egy-egy üteme befejeződött.

  • Lakásfelújítás, modernizálás, bővítés. Lakáshitelt már meglévő lakáson végzett munkákhoz is igényelhetsz. Ezek általában kisebb összegű hitelek, mint amit vásárlásra vagy építésre igényelsz, de a fedezet ugyanúgy egy ingatlan.

Mivel a lakáshitelek mögött extra biztosítékként ott a lakásod, ezért a bank alacsonyabb kamat mellett tudja neked nyújtani, mint a személyi kölcsönt. Így viszont nagyobb lehet a hitelösszeg, és hosszabb a futamidő.

Nem ritka tehát a 20 éves futamidő és a több tízmillió forintos hitelösszeg.

Az MNB felmérése szerint 2022. decemberében új lakás vásárlására a fogyasztók átlagosan 14,5 millió, használt lakásra pedig 11,2 millió forint hitelt igényeltek, míg az átlagos futamidő mindkét típusnál 20 év köl volt.

Melyik a legjobb lakáshitel?

Olyan bankot keress, amelyik több szempontból is hasznos szolgáltatásokat nyújt neked.

Ha lakást vásárolnál, akkor tájékozódj arról, hogy milyen támogatott hitelek elérhetők számodra. Ha ugyanis a hitelszükségletednek legalább egy részéhez alacsony kamat mellett juthatsz hozzá, akkor több millió forintot is spórolhatsz, illetve akár magasabb hitelösszeg is beleférhet a keretbe.

Lakáscélú hitelek esetén nem fogja elkerülni a figyelmed az UniCredit Bank. Bármilyen lakáscélod is van, az első három találatban szinte biztosan benne lesznek.

Az UniCredit jelzáloghitelt csak lakáscélra és hitelkiváltásra kínál, azaz a szabad felhasználású lakáshitelét is lakáscélra kell fordítanod. Ebben a kategóriában viszont rendkívül versenyképes ajánlataik vannak.

A lakáshiteleket családi ház, ikerház vagy sorház vásárlására vagy építésére, társasházi lakás vásárlására, építési telek vásárlására, felújításra vagy korszerűsítésre használhatod.

A szabad felhasználású jelzáloghitelből egyéb lakáscéljaidat valósíthatod meg, például nyaralót vásárolhatsz, építhetsz vagy bővíthetsz.

Az UniCredit Bank minősített fogyasztóbarát lakáshitelt is kínál, amelyből családi házat vagy lakást vásárolhatsz, illetve lakáscélú hitelt válthatsz ki.

A felhasználás tekintetében tehát az UniCredit szigorú, cserébe viszont remek kamatokat és kamatkedvezményeket kaphatsz náluk.

Számos kedvezmény áll rendelkezésedre

Az UniCreditnél akkor kapod a legjobb ajánlatokat, ha úgy döntesz, hogy náluk bankolsz. Nem kell aggódnod, jó számlacsomagjaik vannak, és kényelmesen használható, sok funkcióval ellátott mobilbankjuk. Ráadásul a bank ügyintéi minden kérdésben rendelkezésedre állnak. A bank honlapján kalkulálhatsz, és visszahívást is kérhetsz.

Aktív kamatkedvezményt kaphatsz, ha az UniCreditnél vezetett számládra havonta legalább 120 000 forint átutalás érkezik, ami nem számlák közötti átvezetés. A kedvezmény mértéke 0,5%.

Prémium aktív kamatkedvezményt akkor kapsz, ha legalább 300 000 forint átutalás érkezik a számládra, és a hiteled mellé hitelfedezeti biztosítást is kötsz. A kedvezmény mértéke 0,7-1,0%.

Top Prémium aktív kedvezmény pedig havi 300 000 forint jóváírás esetén jár, illetve ha hitelfedezeti biztosítást kötsz, és a hitelhez kötelező vagyonbiztosítást is az UniCredit Banknál kötöd meg. Itt már 0,85-1,3% a kamatkedvezmény mértéke.

Az UniCreditnél díjvisszafizetési akció is elérhető. A hitelbiztosítéki érték megállapításának díját, illetve a közjegyzői okirat díjából legfeljebb 50 000 forintot visszakapsz.

Ökokedvezmény: Ha felújításra igényelnél lakáshitelt, és a munkálatok nyomán a lakásod eléri a legalább CC energetikai besorolást, akkor a hiteledhez 0,5% kamatkedvezményt kapsz.

UniCredit Lakáscélú hitelek és Stabil Kamat hitel

Az UniCreditnél 5 vagy 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hiteleket találsz, ahol – a jövedelmedtől függően – igen nagy összeget, akár 60 millió forintot is kaphatsz.

Ezekkel a hitelekkel akkor jársz igazán jól, ha hosszabb futamidőre keresel lakáshitelt. Hosszabb futamidőnél és hosszabb kamatperiódusnál ugyanis kedvezőbb kamatot és magasabb kamatkedvezményt kaphatsz. Az UniCreditnél akár 6 vagy 12 hónap türelmi idővel is igényelhetsz lakáshitelt.

A hitelek minimális futamideje a kamatperiódus hosszával egyenlő. Az 5 éves kamatperiódusú hitelt tehát minimum 5, a 10 éves kamatperiódusút pedig minimum 10 évre tudod igényelni. A futamidő viszont mindkét esetben akár 30 év is lehet.

Ha fix kamatozású hitelt szeretnél igényelni, akkor pedig válaszd a Stabil Kamat hitelt, ahol még kedvezőbb, a futamidő végégig változatlan kamat mellett kaphatsz lakáshitelt akár 20 évre.

A THM 9,3 és 12,33% között van.

Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt akár 80 millió forintig is nyújt az UniCredit Bank. Ha ilyen hitelt igényelsz, biztos, hogy gyors ügyintézésre számíthatsz, a bank a hiteldöntést az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 napon belül meghozza, és a folyósítási feltételek teljesítése után két napon belül folyósítja a hitelt.

A földhivatali ügyintézést a bank vállalja, és csak a jogszabályban előírt költségeket számítja fel. A visszatérítési és kamatkedvezmények a fogyasztóbarát hitelre is érvényesek.

A THM 8,75 és 11,17% között lehet.

CSOK hitel is elérhető

Ha kamattámogatott hitelt is igényelnél, akkor a legjobban akkor jársz, ha a támogatott és a piaci hiteleket egy helyen veszed fel.

Az UniCreditnél elérhető a CSOK, és a Többgyerekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele, azaz a CSOK hitel is.

A CSOK hitelt legalább 2 gyermek mellé igényelheted legfeljebb 10, illetve 15 millió forint összegben , akár 3,13-3,14%-os THM mellett.

A díjvisszafizetési akciók a támogatott hitelre is érvényesek, és a hitelt 6 vagy 12 hónap türelmi idővel is kérheted.

Az UniCreditnél tehát a lakáshitelek teljes palettáját megtalálod, minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és kamattámogatott CSOK hitelt is kínálnak. A jövedelmedtől függően számos kamatkedvezmény áll rendelkezésedre, amelyek már a hiteltörlesztés elejétől fogva járnak. Ráadásul itt biztosan kedvező kamatok mellett juthatsz a hitelhez, különösen, ha jól választasz hitelösszeget és futamidőt.

 

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó