Létezik gyorsabb fizetés is az érintésesnél

2018.07.10. 08:00 | Hírek

Az Egyesült Királyságban elindult a Yoyo Wallet új szolgáltatása, mellyel vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak egy fejlettebb ügyfélélményt kínáló mobilfizetési megoldáshoz.

Mint a Bancard hírről alkotott állásfoglalása kifejti, a vevő fizetési idejére eddig azt hittük, hogy az érintéses fizetés a leggyorsabb, hiszen az az előre pontosan összekészített készpénz fizetési idejével egyezik meg, tehát amikor még a visszajáróval sem kell bajlódni.

A Yoyo most olyan megoldást kínál, mellyel a kiszolgálás sokkal gyorsabbá tehető azzal, hogy a fizetés még kevesebb idő alatt lezajlik. A mobiltárca szolgáltató mérései alapján az átlagos fizetési idő érintéses fizetéssel 13 másodperc, az érintéses és hűségrendszer együttes tranzakciós ideje 19 másodperc, mindeközben a Yoyo rendszerében történő fizetés, mely mindkettőt egyben tartalmazza, mindössze másfél másodperc. (!). A különbség természetesen nem a kasszánál dől el, hanem egy okos megoldással a vendég már előre kifizetheti az éttermi számlát.

A techrajongók megnyugodhatnak, mert a megoldás nem NFC-t, hanem a régebbi, kicsit mára már megkopottnak látszó QR-kóddal működik, viszont tényleg gyors, és ez nagy előny lehet ott, ahol a az idő tényleg pénz.

Nem merül azonban ennyiben ki a Yoyo, ugyanis még egy nagyon fontos szolgáltatást nyújt, melyre Magyarországon még várni kell: a kiskereskedők egyedi, személyre szabott hűségprogramokat hozhatnak létre a Yoyo rendszerében, amely a promóciók keretéül is szolgálhat.

Mint a Bancard megjegyzi, itthon a Barion próbálkozott hasonló rendszerrel, ám egyelőre nem ebbe az irányba terjeszkednek. A Simple pedig gyakorlatilag leképezte ugyanezt a Mobilpincérrel már évekkel ezelőtt, a szolgáltatást azonban sajnos ki kellett vezetni, mert megelőzte korát: érdektelen volt a pincérek körében.

Bár nagy különbség van az Egyesült Királyság és Magyarország felhasználóinak digitális szolgáltatások iránti nyitottsága tekintetében, egy nagyon fontos feltétele biztosan van a bankkártyától bármilyen eltérő bolti fizetés bevezetésének: ahhoz szükséges a felhasználók igénye. Sőt, ha az új megoldás valamiféle frusztrációt old meg, akkor még biztosabb a komplex fizetési megoldás sikere.

A fenti hírről a Bankingtech.com számolt be. A teljes cikk itt olvasható (angol nyelven):
https://www.bankingtech.com/2018/07/shoppers-can-now-order-ahead-with-yoyo/

A Yoyo Wallet fenti hírhez kapcsolódó weboldala:
https://www.yoyowallet.com/caterers/index.html

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó