Magyarország első robovisor FinTech cége

2016.05.24. 07:00 | Hírek

Feri fizikus. Több kereskedési algoritmust is írt. Egy ideje pedig a FinTech pályán mozog. Nincs egyedül. Marcik, Barnabások, Alexek, Balázsok, Tamások, Janik fogalmazzák meg a különvéleményt és kínálnak alternatív megoldást pénzügyeink kezelésére, pénzküldésre, mobilfizetésre, megtakarításaink kezelésére stb. Gyerekcipőben járnak, de globálisan gondolkodnak. Kik Ők, kik alkotják ma a hazai FinTech ökoszisztémát? Hová fejlődhet a magyar FinTech? "A FinTech Világa" c. rádió műsorban pénteken 16.00 órától (Trend FM 94.2) Suppan Márton és Lemák Gábor a hazai FinTech világról beszélgettek.

A jelen cikk hátteréül elhangzott rádióműsor teljes hangfelvétele az alábbi lejátszóban hallgatható meg:


Apropó, a hazai FinTech paletta tovább színesedett a minap elindult első robovisor tanácsadó céggel. Ők a Blueopes https://www.blueopes.com/. Lemák Gábor megkérte Szalai Ferit https://hu.linkedin.com/in/szferi, mondja el, miben mások Ők, mint más befektetési szolgáltatók. Íme alább Feri üzenetei:

"Biztonságos, automatizált, egyénre szabott, költséghatékony portfoliókezelést tesszünk elérhetővé a szélesebb közönség számára (private banking mindenkinek /“for the rest of us”/), ami akár néhány ezer €-s számla mérettől elérhető. Mindezt úgy, hogy felhasználjuk a modern pénzügyi elmélet, techológia és felhasználói élmény-tervezés legújabb eredményeit.

Befektetési döntéseknél lehet és szükséges a társadalmi és környezeti preferenciáinkat is érvényesíteni azáltal, hogy olyan cégeket támogatunk, akik például a zöld energia terjedésért, a helyi közösségekért, a nőkért, az egyenjogúságáért vagy a kisebbségért sokat tesznek. Ez az értékpreferencia számos esetben átlag feletti megtérüléssel is járhat.

A jól diverzifikált befektetési portfólió még mindig a legjobb a közép és hosszú távú megtakarítási célok elérésére, ám a hagyományos szereplők vagy nagyon drágán vagy egyáltalán nem kínálnak olyan termékeket, amelyek elérhetőek a szélesebb közönség számára és amelyeken keresztül a társadalmi és környezeti preferenciáink is érvényesíthetők. A Blueopes ezt az egyre növekvő és természetes piaci igényt elégíti ki."

A szolgáltatás jelenleg bevezetési szakaszban van, de a weboldalukon és blogjukon már most elérhetőek értékes tartalmak azok számára, akik érdeklődnek a társadalmi- és környezettudatos befektetések iránt.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó