OTP időpontfoglalás? Mi sem egyszerűbb!

2022.08.17. 09:00 | Hírek

Időpontot szeretne foglalni az OTP bankfiókba ügyei intézéséhez? Többféle módszer is rendelkezésére áll ehhez.

Mielőtt elszánná magát egy OTP időpontfoglalásra lefoglalására, először is, fontos átgondolnia, hogy feltétlenül szüksége van-e rá! A mai világban már szinte minden elintézhető online is. Ha szüksége van egy jó személyi kölcsönre, vagy egy új bankszámlát szeretne nyitni, ez ma már mind-mind elintézhető az interneten. Bankszámlát például videóbankon keresztül is nyithat, de rendelkezésére áll a szelfis számlanyitás is, ami a Revolutnál megtapasztalt ügyfélélményhez hasonló.

Sőt, nem elég, hogy elintézhető online, még kedvezményt is kaphat. Az OTP Bank személyi kölcsöne esetén például az internetes igénylés során elengedik a folyósítási díjat, amit bankfióki igénylés esetén meg kell fizetni. A megtakarítás mértéke a kölcsönösszegtől függően több ezer forint is lehet, érdemes lehet tehát átgondolni az online ügyintézést.

Ha viszont mindenképpen szükséges bankfiókba menni, akkor mindenképpen előnyös lehet időpontot foglalni, hiszen így sorban állás nélkül fogadják majd. Fontos tudnia, hogy bármely csatornán foglal időpontot, legfeljebb 10 perces késést tolerálnak. Az időpontfoglalás során kiválaszthatja a témát is, ami azért fontos, mert az ügyintéző felkészültebben fogadhatja.

Az időpontfoglalásra alapvetően kétféle lehetőség áll rendelkezésére.

Az OTP Bank weboldalán lehet kezdeményezni téma szerint kiválasztva az első megfelelő időpontot. Itt meg kell adnia a nevét, e-mail címét és a telefonszámát. Az e-mailt a jelentkezés megerősítésére és visszaigazolásra, az SMS-t emlékeztetésre használja az OTP Bank.

Egy másik lehetőség, mely meglévő ügyfelek számára érhető el, az internetbankos, illetve mobilalkalmazáson keresztüli időpontfoglalás.

Az internetbankban a neve melletti pipára kattintva érhető el az időpontfoglalás. A lenyíló menüben a "Fióki időpontfoglalás" menüpontra kell kattintani.

Az OTP MobilBankban, vagyis a bank mobilalkalmazásában a "Továbbiak" menüpont áll rendelkezésre. Itt az "Egyéb" választási lehetőség alatt találja meg a "Fióki időpontfoglalás"-t.

Mindhárom módszerrel ugyanazt a folyamatot követjük végig. A téma kiválasztása után a weboldalon található folyamat szerint kell lefoglalni az időpontot is.

Beazonosítva egyszerű a lefoglalt időpont módosítása, esetleg lemondása is. A főoldalon, a teendők között lehet elvégezni ezeket a műveleteket. Ez egyben emlékeztetőnek is hasznos.

Ha eljön a kiválasztott és lefoglalt időpont, akkor a bankfiókba érkezve az ügyfélhívó automatával kell kezdeni az ügyintézést. Az automatán az „Időpontra érkeztem” menüpontot kell kiválasztani. Itt be kell írni az időpontfoglalás visszaigazolásakor kapott kódot is. Ekkor köti össze a rendszer az időpontfoglalást és a megérkezést és a személyes ügyintézést.

Létezik olyan OTP bankfiók is, ahol nincs ilyen automata. Ebben az esetben talál egy pultot, amelyen az "Időpontra érkező ügyfél fogadása" felirat szerepel. Ilyenkor a pultban dolgozó ügyintézőtől kérhető a soron kívüli, egyeztetett időpontban történő ügyintézés.

Az OTP időpontfoglalás legfőbb előnye tehát, hogy soron kívül, a fiókba lépést követő első szabad ügyintézőnél elintézhető az ügye. Így nem kell végigvárni az esetleges sort, ahol esetleg hosszú tízpercekig azért lehet kénytelen várakozni, mert éppen sokan vannak a bankfiókban.

Az ügyintézéshez ne felejtse el magával vinni a személyes okmányait, mint személyi igazolvány, lakcímkártya, ha pedig hitelt szeretne igényelni, akkor szükség lehet a legutolsó három bankszámlakivonatra, esetleg munkáltatói igazolásra is. Vállalkozóként nagyon fontos a cégképviseletet visszaigazoló dokumentum (aláírási címpéldány) is, de hasznos lehet, ha a társasági szerződés is Önnél van.

 

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó