Visa mobilfizetés az Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus és Apple Watch készülékeken

2014.09.12. 13:38 | Hírek

A Visa szeptember 10-én megerősítette, hogy az új iPhone 6, iPhone 6 Plus és Apple Watch termékeken támogatni fogja a mobilfizetést. A résztvevő pénzintézetek az Egyesült Államokban és más piacokon képesek lesznek hozzárendelni a Visa hitel- és betéti kártyákat az Apple Pay szolgáltatáshoz, így a fogyasztók könnyen és biztonságosan vásárolhatnak a kiválasztott kereskedőknél mind az üzletekben, mind pedig az alkalmazásokon keresztül.

Steve Perry, a Visa Europe digitális igazgatója elmondta: „Az Apple piaci belépésével a mobilfizetés egyik kulcsszereplőjévé vált. Ez egy jelentős lépés a digitális fizetés terén, és jól demonstrálja a mobil- és érintésmentes szolgáltatások előretörését.”

„A Visa Europe az érintésmentes kártyák és terminálok 2007-es bevezetése óta úttörő szerepet vállalt az NFC fizetési megoldások elterjesztésében. Ma már több mint 1,5 millió érintésmentes Visa terminál van Európában, amelyek mind készen állnak a mobilfizetések fogadására. Az Apple döntése, hogy belép erre a piacra, jelzi a digitális fizetési módszerekben rejlő lehetőségeket. A cég támogatása növelni fogja az érintésmentes szolgáltatások ismertségét és használatuk elterjedését az egész világon. Olyan eredményt várunk ettől a lépéstől, amely a mobilfizetési piac minden résztvevője számára jelentős előnyökkel jár majd.”

„Szorosan együttműködünk az Apple-lel és tagbankjainkkal, hogy elérhetővé tegyük az új szolgáltatást az európai piacon.”

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó