Visa-kártyákat kínál a Bank Austria Creditanstalt

2000.08.09. 00:07 | Sajtószemle
Új plasztiklapokat kínál a Bank Austria Creditanstalt. A lakossági ügyfelek szeptember végéig belépési díj nélkül igényelhetik a Visa Classic kártyát, sőt a bank az első éves díjat is elengedi. A pénzintézet júliustól elsőként indítja meg a bankok közt WAP szolgáltatását, jövőre pedig internetes bankolást ígér.
  A napokban megkezdte a VISA nemzetközi kártyatársaság kártyáinak kibocsátását a Bank Austria Creditanstalt. A magánügyfeleknek kínált Visa Classic és Arany kártyához automatikus és ingyenes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás tartozik, és a bank postán juttatja el az ügyfeleknek. A plasztiklapok különlegessége, hogy egyidejűleg két forint- vagy devizaszámla kapcsolható hozzájuk. A bank három, illetve az aranykártyához hat hónapos számlamúltat kér a kártya igényléséhez, de ez a követelmény a Classic kártya esetén kiváltható 100 ezer forint óvadékkal. A havi minimális jóváírásnak el kell érnie az 50, illetve a 150 ezer forintot, az aranykártyánál pedig nem mehet az átlagegyenleg 3 millió forint alá. Az új plasztiklapok biztonságát fokozza a bank monitoring rendszere: bármilyen gyanús kártyás tranzakció esetén azonnal felhívják a központból az ügyfelet.
  A Visa Business Ezüst kártya feltétele egyéves számlamúlt, valamint 100 millió forintos éves forgalom, illetve 20 milliós éves forgalom felett kártyánként 100 ezer forint óvadékkal is megelégszik a pénzintézet. Könnyítést jelent, hogy az ügyvédi és közjegyzői irodák, a patika és a háziorvosi bt.-k óvadék nélkül hozzájuthatnak a kártyához.
  Az ezüstkártya belépési díja ezer forint, az éves díj a debit változat esetében 12, a charge kártyánál 17 ezer forint. A Visa Business Aranykártyát pedig 15, illetve 20 ezer forintos éves díjjal lehet birtokolni attól függően, hogy betéti, vagy terhelési kártyát kér a vállalat.
  A BA-CA Magyarországon a bankok között alsóként indította meg WAP szolgáltatását. A BA-CA WAP-on a bank termékeiről szóló általános ismertetőn kívül kamatokról, valutaárfolyamokról és tőzsdei fejleményekről is lehet tájékozódni. Az előzetes számítások szerint három év múlva 200 millió európai lesz WAP felhasználó, öt éven belül a szolgáltatások bevételeinek legalább 50 százalékát ez a szolgáltatás hozza majd, a nem internetes készülékek pedig a jövő év végére kikopnak a piacról.
GTI
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó