Bankká alakul a Credigen

2000.08.10. 00:08 | Sajtószemle
Bankká alakul a Credigen. A lakossági hitelezésben már jelentős pozíciókat szerzett pénzintézet tovább szélesíti tevékenységét, betétgyűjtésbe és bankkártya-kibocsátásba is fog. Az év végére 60 ezer ügyféllel számolnak, a bank által kihelyezett hitelállomány nagysága pedig meghaladja majd a 3 milliárd forintot.
  A szükséges engedélyek megszerzése után tegnap hivatalosan is megkezdte tevékenységét a Credigen Bank. A pénzintézet ez év márciusában kapott bankalapítási engedélyt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) elődjétől, s ezt követően adta be a működési engedély iránti kérelmét.
  A Credigen nem tervezi, hogy általános kereskedelmi banki tevékenységbe kezd, ehelyett a lakossági hitelek piacán, pénzügyi vállalkozásként már megszerzett pozícióját kívánja erősíteni. A főként fogyasztási hiteleket nyújtó Credigen Rt. jelenleg mintegy 30 ezer ügyféllel rendelkezik, s kihelyezett hitelállománya megközelíti a másfélmilliárd forintot. Petrilla György vezérigazgató kérdésünkre elmondta, hogy az év végére 60-65 ezer ügyféllel és 3 milliárd forint feletti kihelyezéssel számolnak. A Credigen továbbra sem épít fiókhálózatot, szolgáltatásait az áruházakban és üzletekben lehet igénybe venni. Áruvásárlási hiteleket jelenleg már 250 partner csaknem 800 boltjában lehet igényelni, de az év végéig beindul a bank telefonos szolgáltatása - s ezzel együtt a betétgyűjtés is.
  A már működő autófinanszírozási üzletág mellett magánszemélyek részére nyújtott személyi hitelekkel is meg kívánnak jelenni, és hamarosan hitelkártyákat is kibocsátanak. Az első ütemben csak egy-egy üzlethálózat boltjaiban és készpénzfelvételre használható saját kártyát bocsátanak ki, majd a jövő év elején Eurocard/Mastercard és Visa hitelkártyákkal is megjelennek a piacon. A 2 milliárd forintos jegyzett tőkéjű hitelintézet 85 százalékát a francia Banque Sotinco, 15 százalékát pedig a magyar Euroleasing Rt. birtokolja.
SZAP
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó