Kedvezményes bankkártyát kaphatnak a pedagógusok

2000.08.16. 19:33 | Sajtószemle
Szeptember elsejétől a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. újfajta bankkártyát bocsát ki kizárólag tanárok részére - értesült a Népszava. A pedagóguskártyához belépési és éves tagsági díj nélkül juthat hozzá a közel 150 ezer tanári munkakörben foglalkoztatott közalkalmazott. A bankkártyához jelentős kedvezmények, többek között 30 százalékos könyvvásárlási engedmény kapcsolódik majd.
Kirády Attila NÉPSZAVA

A jogszabályi változások következtében 1998 óta a tanárok is csak banki átutalás útján juthatnak fizetésükhöz. Ennek következtében egyre több pedagógus kényszerül ügyintézésekre a pénzintézetekben. Az új pedagóguskártya többek között a banki ügymenetet is jelentősen megkönnyíti majd - véli Árok Antal, a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) titkára.
A Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) az érdekvédelmi szervezettel együttműködve szeptember elsejétől vezeti be a pedagógus számlacsomagot, mely jövő év végéig kedvezményesen, 150 forint havi átalánydíjért vehető igénybe - jelentette ki a PSZ titkára. A pedagógusok a tervek szerint igazolványuk felmutatásával kaphatják meg a kedvezményes feltételeket nyújtó bankkártyát. - A tanároknak belépési és éves tagsági díj felszámítása nélkül biztosítunk két Visa Electron pedagóguskártyát - vagyis egy fő és egy társkártyát -, mellyel több mint tizenkétezer elfogadóhelyen vásárolhatnak majd - tájékoztatott Aczél Gábor, az MKB lakossági üzletág-igazgatója.
A speciális számla tulajdonosai a közüzemi és egyéb szolgáltatói díjakat a szokásos díj feléért egyenlíthetik ki. Külön kérésre forintalapú bankszámlájukhoz 100 ezer forintos hitelkeretet igényelhetnek, valamint deviza- és értékpapír-nyilvántartási számlákat is nyithatnak.
A különleges bankkártyához 30 százalékos könyvvásárlási kedvezmény is kapcsolódik. A kártyatulajdonosok beléphetnek a Magyar Külkereskedelmi Bank Nyugdíjpénztár pedagógus tagozatába is.
Az Orvosi Kamara és a CIB Bank közötti megállapodás alapján az orvosok olyan igazolványt kapnak a pénzintézettől, amely egyszerre működési és kamarai tagsági igazolványuk, de bankkártyaként is használható. Amennyiben a doktorok élnek ezzel a lehetőséggel, ingyenesen folyószámlát nyitva, az alábbi kedvezményekhez juthatnak: ingyenes CIB házibankszoftver, kedvező hitelbírálati díj, személyi kölcsön igénylésekor kezelésiköltség-kedvezmény, kedvező lízingfeltételek autóvásárlás esetén. A kártyával történő vásárláskor a bank ebből származó bevételének egy részét a Magyar Orvosokért Alapítvány támogatására fordítja.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó