Növekszik az ÁÉB

2000.09.12. 10:29 | Sajtószemle
Hárommilliárd forint feletti nyereséget ért el az idei év első felében az Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB). A tegnap kiadott tájékoztató szerint az orosz tulajdonban levő pénzintézet az infláció szintjét jóval meghaladó növekedést ért el.
 A konszolidált mérlegfőösszeg 18,4 százalékkal - 224 milliárd forintról 265 milliárd forintra - növekedett, ugyanakkor 107 milliárd forintra emelkedett a betétállomány, és a kihelyezett hitelek nagysága is jelentősen meghaladta a tavalyi év végi szintet. A 3,25 milliárd forintos adózás előtti eredmény pedig 13 százalékkal múlja felül a tavalyi év első hat hónapjában elért nyereséget.
Az idei fejlesztési tervek között egy új integrált számítógépes rendszer beindítása, saját bankkártya-autorizációs rendszer kiépítése és befektetési szolgáltatások bevezetése szerepel.
Ez utóbbi idén ősszel indul vállalati és magánügyfelek számára. Kezdetben csak a BÉT-en jegyzett és a tőzsdén kívül forgó értékpapírok adásvételére lesz lehetőség, de tervek szerint ezt a kört tovább bővítik.
Az ÁÉB ugyanakkor a hagyományos banki szolgáltatásokat is fejleszteni kívánja, s ezért hamarosan új termékcsomaggal, valamint bankkártya-típusokkal jelennek meg a pénzpiacon.
SzaP
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó