A jövő e-kereskedelme

2000.09.14. 10:48 | Sajtószemle
Magyarországon becslések szerint ma évi 1,5 millió dolláros forgalmat bonyolítanak az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cégek, ám az előrejelzések szerint komoly felfutás várható a következő években - derült ki egyebek között a napokban Párizsban tartott nemzetközi konferencián.
 A Visa International által szervezett tanácskozáson elhangzottak szerint szakértők arra számítanak, hogy 2010-re minden tizedik magyar ember üzleti tevékenységre is használni fogja az Internetet.
Még gyorsabb fejlődésre számítanak Európa nyugati felén, Nagy-Britanniában például 2005-ben a szoftverkereskedelem mintegy 52 százaléka a világhálón bonyolódik majd; a könyvek 18 százaléka elektronikus kereskedelem révén kel el, s 20 százalékos piaci részesedést érnek el az audio-, illetve videoértékesítő internetes cégek - hangoztatta magyar újságíróknak nyilatkozva Hilary Mitchell, a Visa elektronikus kereskedelemért felelős elnökhelyettese.
Az egynapos konferencia előadásaiból kiderült, hogy Keleten és Nyugaton egyaránt az internetes vásárlások rohamos bővülésére, a mobiltelefonos, illetve a különféle egyéb elektronikus eszközökkel való univerzális kereskedés gyors előretörésére számítanak a szakemberek.
 Nincs ez másként nálunk sem, hangoztatta felszólalásában Braun Péter, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. A felkészülés erre megkezdődött, az OTP például az idén 300-400 millió forintot költ arra, hogy ügyfelei számára lehetővé tegyék az e-kereskedelmet. A pénzintézet egyébként hamarosan saját virtuális bankkártyát tervez "kibocsátani".
(VG)
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó