Tudják-e, mi a VISA?

2000.09.25. 06:00 |
A Visa a világ fizetési eszköze, fizetési márkája és a legkiterjedtebb nemzetközi fizetőrendszere. Nagyobb forgalmat bonyolít, mint az összes többi jelentős fizetőkártya.
Magyarországon is alakulóban van a készpénz nélküli társadalom kialakulása. 1998 és 1999 között 83%-os növekedés történt a POS tranzakciók, a Visa kártyákkal történt fizetések számában. A Visa-kártyákkal elköltött összeg ugyanebben az időben 40%-kal 2,07 milliárd dollárra emelkedett.
Radu Obreja, a Visa International Magyarországért felelős területi menedzsere azt nyilatkozta: "Magyarországon már nem a készpénz uralkodik. A magyarok egyre gyakrabban használják kártyáikat nagy összegű és mindennapi vásárlásaik kifizetésére. Korábban ösztönösen készpénzt vettek fel az automatákból erre a célra. A növekedés hitterében a kártyák nyújtotta kényelem és biztonság áll, hiszen Magyarország a nyugat-európai államoknál sokkal rövidebb idő alatt épített ki modern fizetési infrastruktúrát."
Végeztek egy nemzetközi közvélemény-kutatást, amelyben az ausztrálok és az amerikaiak gondolják a leginkább úgy, hogy nincs szükségük készpénzre. Az utazók fizetési döntései világosan igazolják, hogy a kártyahasználat mind jobban kiszorítja a piacról a készpénzt. Ez a trend Magyarországon is egyre jobban érezteti hatását. A megkérdezettek 80%-a gondolkodás nélkül fizet kártyával a szállodában.
Repülőjegy-vételnél, autóbérlésnél és éttermi fizetésnél 60-70%-ban használják a kártyatulajdonosok kártyáikat, és külföldön történő vásárlásnál 63% fizet e készpénzkímélő eszközzel.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó