Element Wallet

2000.09.27. 15:00 | Sajtószemle
Europay International bejelentette a kiszolgáló alapú Element Wallet elektronikus pénztárca bevezetését. Az Element Walletet a Europay tagbankjai vehetik meg, a Europayjel kötött speciális megállapodással. Az e-buksza révén a bankok biztonságosabbá és kényelmesebbé tehetik az internetes vásárlásokat a Eurocard-MasterCard és a Maestro kártyák tulajdonosainak*. Mivel az Element Wallet SET (Secure Electronic Transaction) specifikációjú, a kibocsátó bankok még a vásárlás megkezdése előtt azonosíthatják a kártyabirtokost, és ez alapján engedélyezhetik a tranzakciót.
A fogyasztóknak az is jó, hogy nem kell maguknak installálniuk és konfigurálniuk a szoftvert, mint a PC alapú pénztárcák szoftverét, egyszerűen csak beviszik személyes adataikat az Element Walletbe, és ezt töltik a PC-jükbe biztonságos, személyes környezetben. Internetes vásárláskor a kártya adatai egy kattintással bevihetők, az adatbevitel bonyolultsága tehát nem fogja elriasztani a kártyabirtokosokat a vásárlástól.
Az Element Walletet hamarosan ki lehet majd terjeszteni azokra az elektronikus vásárlókra is, akik mobiltelefonjukat, illetve digitális televíziójukat szeretnék használni. S a Europay tagbankok promóciós eszközként is alkalmazhatják a pénztárcát: megjeleníthetik logójukat, és üzeneteket juttathatnak el vásárlóikhoz. A kártyatulajdonosokat* ezen a módon kevesebbe kerül támogatni, és a számlájukat is olcsóbb kezelni; ez a bankoknak is jó.
M. A.

Megj.:
*birtokos
(BNI)
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó