Virtuális kártya az OTP-nél

2000.12.18. 08:08 | Sajtószemle
Egy új, elektronikus számlacsomaggal jelenik meg a piacon az OTP Bank - tájékoztatta lapunkat Braun Péter, a társaság vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, az ehhez tartozó főszámla alaptulajdonságaiban hasonlít a jelenlegi lakossági folyószámlához, kiegészül azonban két alszámlával. Az egyiken a megtakarításait tarthatja majd az ügyfél, méghozzá a szokásosnál magasabb kamattal. Ez a megtakarítási számla lehetővé teszi, hogy koncentrált formában, lekötési idő nélkül helyezhesse el a megtakarításait az ügyfél. A másik alszámlához kapcsolódik a kizárólag internetes vásárlásra használható bankkártya, az úgynevezett WEBkártya. A bankkártya fizikailag nem létezik, csak a kártya száma, a lejárati dátum és az ellenőrző kód alapján 'megfogható'. Az alszámlán mindig csak annyi pénzt érdemes elhelyeznie az ügyfélnek, amennyi az adott vásárláshoz szükséges, vagyis ha valaki meg is szerezné a virtuális kártya adatait, pénzt nem tud levenni róla.
A havi csomagdíj ellenében igénybe vehető elektronikus számlacsomaghoz a TeleBANK, a TeleBANK Center, a Házib@NK és a Mobil TeleBANK - az interaktív üzenetek és a kártyakontroll kivételével - szolgáltatásai díjmentesen használhatók. A számlacsomag keretében az elektronikus csatornákon indított bankon belüli és kívüli, eseti, állandó és beszedési megbízások díjmentesek, s havonta négy alkalommal szintén költségmentes a készpénzfelvétel az OTP bankjegy-automatáinál.
Decembertől az OTP Bank ügyfeleinek lehetősége lesz, hogy meglévő lakossági vagy junior folyószámlájukról átszerződjenek az elektronikus számlacsomagra, amit az interneten keresztül is kezdeményezhetnek - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. Az átszerződés után a számlaszám változatlan marad, a lekötött betét kivételével valamennyi addigi folyószámla megbízás tovább él. Ugyanakkor a számlacsomaghoz automatikusan rendelkezésre bocsátott Maestro kártyán kívül az ügyfél továbbra is használhatja korábbi, megszokott bankkártyáját.
Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó