Virtuális kártya az OTP-nél

2000.12.18. 08:08 | Sajtószemle
Egy új, elektronikus számlacsomaggal jelenik meg a piacon az OTP Bank - tájékoztatta lapunkat Braun Péter, a társaság vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, az ehhez tartozó főszámla alaptulajdonságaiban hasonlít a jelenlegi lakossági folyószámlához, kiegészül azonban két alszámlával. Az egyiken a megtakarításait tarthatja majd az ügyfél, méghozzá a szokásosnál magasabb kamattal. Ez a megtakarítási számla lehetővé teszi, hogy koncentrált formában, lekötési idő nélkül helyezhesse el a megtakarításait az ügyfél. A másik alszámlához kapcsolódik a kizárólag internetes vásárlásra használható bankkártya, az úgynevezett WEBkártya. A bankkártya fizikailag nem létezik, csak a kártya száma, a lejárati dátum és az ellenőrző kód alapján 'megfogható'. Az alszámlán mindig csak annyi pénzt érdemes elhelyeznie az ügyfélnek, amennyi az adott vásárláshoz szükséges, vagyis ha valaki meg is szerezné a virtuális kártya adatait, pénzt nem tud levenni róla.
A havi csomagdíj ellenében igénybe vehető elektronikus számlacsomaghoz a TeleBANK, a TeleBANK Center, a Házib@NK és a Mobil TeleBANK - az interaktív üzenetek és a kártyakontroll kivételével - szolgáltatásai díjmentesen használhatók. A számlacsomag keretében az elektronikus csatornákon indított bankon belüli és kívüli, eseti, állandó és beszedési megbízások díjmentesek, s havonta négy alkalommal szintén költségmentes a készpénzfelvétel az OTP bankjegy-automatáinál.
Decembertől az OTP Bank ügyfeleinek lehetősége lesz, hogy meglévő lakossági vagy junior folyószámlájukról átszerződjenek az elektronikus számlacsomagra, amit az interneten keresztül is kezdeményezhetnek - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. Az átszerződés után a számlaszám változatlan marad, a lekötött betét kivételével valamennyi addigi folyószámla megbízás tovább él. Ugyanakkor a számlacsomaghoz automatikusan rendelkezésre bocsátott Maestro kártyán kívül az ügyfél továbbra is használhatja korábbi, megszokott bankkártyáját.

Hozzászólások

Hozzá szeretne szólni? Akkor kérjük jelentkezzen be az oldalunkra! Ön még nem regisztrált? Itt regisztrálhat! Esetleg elfelejtette jelszavát?

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó