Kiveséztük a GRÁNIT Lockot: nem csak az ügyfelek pénzét védi, de igazi magyar sikertörténet is egyben!

2015.11.16. 12:11 | Sajtószemle

Fülöp Ádám egyetemista pályázatát valósította meg a GRÁNIT Bank új, GRÁNIT Lock nevű szolgáltatásával. A megoldás lényege, hogy az ügyfelek bármikor zárolhatják, azaz a visszaélések elől használhatatlanná tehetik a GRÁNIT Bank által kibocsátott hagyományos bankkártyájukat és érintőkártyájukat egyaránt az okostelefonjukon keresztül, majd egy alkalmas pillanatban visszakapcsolhatják azt. A díjmentes szolgáltatást a már meglévő GRÁNIT Üzenő mobilalkalmazásába építette bele a hitelintézet, melynek neve mostantól GRÁNIT eBank.

Védd a bankkártyádat!

Mióta felbukkantak olyan hírek (1, 2), mely szerint ellophatják az érintőkártya típusú bankkártyánk adatait és visszaélhetnek ezekkel az adatokkal, különösen felértékelődtek azok a megoldások, mely a hagyományos bankkártyák mellett lakatot tehetnek az érintőkártyákra is.

Eddig erre két lehetőség kínálkozott: az ügyfél áttér az NFC alapú mobilfizetésre és bankkártyáját szoftveresen kikapcsolja az NFC olvasók elől, vagy a bankkártya limitet a lehető legalacsonyabbra teszi, célszerűen mobiltelefonján. Ezt azonban csak néhány bank támogatja, ráadásul visszaállításkor emlékezni kell arra a limitre, amit legutóbb használtunk.

Folytatás Magyarország legnagyobb mobilfizetési portálján, a Fizessgyorsan.hu-n:
http://fizessgyorsan.hu/news/151111-granit_lock.html

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó