!!! KIEMELT CIKKEK !!!

Egyre népszerűbb a faktoring a KKV-k körében: a digitális finanszírozási termékek jelentik a jövőt
2021.02.25. 11:30 | Hírek

Jelentősen megugrott a digitális finanszírozási termékek iránti érdeklődés, hiszen a járvány okozta válság erősen befolyásolta a hazai KKV-k likviditását. 2020 március óta több mint 400%-kal nőtt a Péntech finanszírozási oldalán regisztráló KKV-k száma.

SoftPOS, avagy kártyaelfogadás terminál nélkül: mikor hasznosabb, ha a mobilra töltünk kártyaterminált?
2021.02.16. 08:00 | Hírek

A bankkártya terminál egy alapvetően kényelmes, a mindennapokban egyszerűen használható módja, ha elektronikus fizetési lehetőséget akarunk a vásárlóinknak biztosítani. De sok szakmában egyáltalán nem praktikus a használata. A kártyaelfogadás ebben az esetben is ugyanolyan könnyen biztosítható egy új fejlesztésnek köszönhetően: ez az okostelefonra telepíthető SoftPOS alkalmazás.

Process Solutions: Így reagált az európai országok munkaerőpiaca és BPO piaca a járványra
2021.02.15. 08:00 | Hírek

A Process Solutions (PS), Magyarország piacvezető BPO (business process outsroucing) vállalata és az európai régió gyorsan növekvő független számviteli szolgáltatója nemzetközi felmérést készített az egyes piacokon működő leányvállalatok vezetőinek részvételével. A regionális jelentés arra keresi a választ, hogy a COVID-19 milyen rendszerszintű változásokat hozhat a magas színvonalú pénzügyi-, számviteli- és bérszámfejtési szolgáltatásokat igénylő multinacionális vállalatok elvárásaiban.

Új fizetési szolgáltató indul Magyarországon, a ZEN
2021.02.10. 08:00 | Hírek

Új digitális pénzügyi megoldások és exkluzív járulékos előnyök jönnek az egyéni ügyfelek és a vállalkozások számára.

Miért hasznos az Erste Netbank szolgáltatása?
2021.02.10. 08:00 | Hírek

Jelenleg már mindegyik pénzintézet rendelkezik online felülettel, azaz netbank funkcióval. Ez a lehetőség a jelenlegi helyzetben a legjobb megoldás pénzügyeink intézésére, hiszen nincs szükség személyes jelenlétre és így a bankolás is biztonságos. Nézzük milyen tevékenységeket végezhetünk az online térben.

Miért érdemes használni a Raiffeisen DirektNet szolgáltatását?
2021.02.10. 08:00 | Hírek

A bankok netbank szolgáltatásai a jelenlegi helyzetben a legbiztonságosabbak, nem beszélve arról, hogy könnyen és gyorsan intézhetünk rajta banki műveleteket. A Raiffeisen esetében a netbank a DirektNet nevet kapta.

A vészhelyzeti időszak ellenéri is megéri a SZÉP kártya lehetőségét igénybe venni
2021.01.27. 08:00 | Hírek

A koronavírus járvány második hulláma még nem ért véget, és kormány intézkedéseit látva a úgy tűnik, hogy a turizmus és a vendéglátás nagyon nehéz időszaknak néz elébe. Ezzel kapcsolatban azonban sokakban merül fel az a kérdés is, hogy a jelenlegi helyzetben megéri a munkáltatóknak és persze a munkavállalóknak a SZÉP kártya? A juttatások ugyanis főleg szállás és vendéglátóhelyeken használhatóak fel, amelyek jelenleg elég korlátozottan érhetőek el.

Bankszámla egyenleg lekérdezés módjai régen és most
2021.01.27. 08:00 | Hírek

Azt, hogy éppen mekkora összeg van a bankszámlánkon mindig jó, ha tudjunk. A banki egyenleg lekérdezése régebben sem volt akkora ördöngösség, manapság azonban jóval kényelmesebben hozzáférhetünk ehhez az információhoz. Az online lehetőségek megjelenésével a bankolás meglehetősen leegyszerűsödött, a banki ügyeinket már egy okostelefon segítségével bármikor és bárhol elintézhetjük, legyen szó az egyenlegünk lekérdezéséről , utalásról, de akár lekötés vagy csoportos beszedés elindításáról is.

Melyek a fontosabb telefonszámok a bankoláshoz?
2021.01.27. 08:00 | Hírek

Bár manapság a legtöbben online intézik a banki ügyeiket, mégsem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy nem ez az egyetlen lehetőség arra, hogy személyes jelenlét nélkül intézhessünk egy egyes banki ügyleteket. A bankok telefonos szolgáltatásai már régóta léteznek, és nem is gondolnánk, mennyi mindent lehet egy telefonnal elintézni. A bankok szolgáltatási között természetesen lehetnek, és vannak is eltérések, de egyáltalán nem árt, ha utána járunk, mit intézhetünk el így, és milyen telefonszámot kell hozzá hívnunk.

SoftPOS már Magyarországon is, felejtsd el a bankkártya terminált!
2020.12.22. 08:00 | Hírek

Világszínvonalú fizetési innovációt hozott el Magyarországra a Fizetési Pont. A közelmúltban megjelent SoftPOS szolgáltatás elsősorban a mindig úton levő üzletkötők, ügynökök, taxisok vagy például futárok számára nyújt maximális kényelmet a kártyás fizetésekhez. Nézzük meg, mire jó a SoftPOS és hogyan használhatjuk?

Process Solutions: Közel 20%-kal csökkent a betegszabadságon töltött napok száma a koronavírus járvány időszakában
2020.12.17. 10:39 | Hírek

A régió vezető BPO vállalata, a Process Solutions (PS) elemzése alapján a magyar munkavállalók kevesebb betegszabadságot vesznek ki, részben a home office miatt

A nagy POS összehasonlító teszt: ismét a Fizetési Pont adta a legkedvezőbb ajánlatot
2020.12.11. 08:00 | Hírek

Sok vállalkozás került kellemetlen helyzetbe azzal, hogy január 1-től kötelezően kell az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk - segítsünk nekik! Próbavásárlással a négy legnagyobb, komoly POS terminál szolgáltató ajánlatát összehasonlítottuk, és cikkünkben megmutatjuk ki a legjobb.

 

Koronavírussal kapcsolatos friss hírek

Online folytatódik a Dobbantó Program
2020.03.27. 09:00 | Hírek

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul immár 10 éve. A koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben a program szervezői még fontosabbnak tartják a vállalkozónők támogatását, ezért online képzést és klubokat hirdetnek meg.

A Mastercard 29 országban teszi elérhetővé az egyérintéses fizetések összeghatárának emelését
2020.03.27. 08:00 | Hírek

A Mastercard megerősítette elkötelezettségét az egyérintéses fizetések magasabb összeghatára mellett egész Európában. A mostani döntés 29 országot, köztük Magyarországot érinti és gyors választ ad a mostani, rendkívüli helyzetben felmerülő igényekre.

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma az elmúlt napokban a Díjnet rendszerében
2020.03.26. 09:00 | Hírek

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva. A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgáltatócégek.

Március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
2020.03.26. 09:00 | Hírek

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Fontos részletek derültek ki a moratóriumról és az 5,9 százalékos hitelekről
2020.03.26. 08:00 | Hírek

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette, hogy mit javasolna az MNB a moratórium alatt felgyűlt kamatok kapcsán.

Megjöttek az új kormányrendelet szerinti kölcsönök: több banknál is elérhető az 5,9 százalékos személyi hitel
2020.03.23. 13:00 | Hírek

Elsőként az OTP Bank, a K&H Bank, és a Takarékban kínálja az 5,9 százalékos személyi kölcsönt.

VÉGRE! Elindult a közlekedési mobiljegy a Volánbusz járatain
2020.03.23. 12:00 | Hírek

A nagy cégek közül, melyeknek a szolgáltatásait igénybe vesszük, évek óta a Volánbusz az egyetlen, ahol nem lehet semmilyen módon elektronikusan fizetni. A koronavírusnak kellett eljönnie, hogy ez megváltozzon, akkor viszont napok alatt össze tudták rakni.

Az MNB szerint a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot
2020.03.21. 18:00 | Hírek

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest. A Magyar Nemzeti Bank és a jegybankon kívüli készpénzlogisztikai szolgáltatók napi rutinjának a része az elhasználódott bankjegyek kiszűrése a forgalomból, azonban a hétköznapi vásárlások során mindenkor fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása.

NEM engedi el a hitelkamatokat a hitelfizetési moratórium!
2020.03.21. 09:00 | Hírek

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet csak haladékot ad a hitelkamat megfizetésére, de nincs arról szó, hogy nem kell megfizetni azt. Ez a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében elég nagy időzített bombát jelenthet.

A bankkártyás fizetés értékhatárának emelésére szólítja fel az MNB a pénzügyi rendszer szereplőit
2020.03.21. 08:00 | Hírek

A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses fizetési kártyás vásárlások esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. A mielőbbi alkalmazhatóság érdekében a jegybank a vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja a kormánynak.

Ezeknél a bankoknál már elérhető az olcsó személyi kölcsön
2020.03.21. 00:00 | Hírek

Mostantól új feltételek vonatkoznak az egyik legnépszerűbb lakossági hitelre, a személyi kölcsönökre: maximum 5,9 százalék lehet a teljes hiteldíjmutatójuk.  Ez azt jelenti, hogy egy 1 millió forintra vetítve egy 5 éves kölcsön havi részlete alig több mint 19 ezer forint. Több lakossági bank a jogszabály életbe lépése miatt felfüggesztette a személyi kölcsönök befogadását, folyósítását és az új feltételek alapján kidolgozza az új konstrukciókat. Akadnak viszont bankok, amelyeknél már elérhető az 5,9 százalékos kamatplafonnak megfelelő személyi kölcsön.

Nem lesz könnyű az 5,9 százalékos lakossági hitel igénylése
2020.03.20. 23:00 | Hírek

Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó